Одисеи с Поло 6N

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Re: Одисеи с Поло 6N

Мнениеот anonimko » Чет 10 окт 2013 9:13

Щом икаш капачка с заключване вземи от морга от голф 2 досега от 2005г. на двете пола 6н и на новото 9н3 съм такава и нямам грижи

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Съб 12 окт 2013 18:52

Малко развитие по проблеми четири и осем.
Утре предстои монтиране на водачите, като към това ще прибавя и снимки.
Прикачени файлове
2013-10-12 19.27.24.jpg
Водачи за ел.стъкло, цена: 12 лв комплект.
2013-10-12 19.28.09.jpg
Чистачки Valeo, цена: 17 лева комплект.

galin4oo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galin4oo » Съб 12 окт 2013 19:53

Е, какви са тези френските части? Виж колегата снуупи93 какво пише за френските и италиански техники.

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Нед 13 окт 2013 11:57

Монтажа на водачите се превърна в адската драма. Накрая единия от водачите се счупи, а днес магазина не работи, така че се чака понеделник, за да мина до магазина :banghead

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Вто 15 окт 2013 8:43

Аз от 2009г. съм с едни турски уж ментаци, дрън дрън за 24лв. и до сега нямам проблеми(да чукна на дърво :dummy )

Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Мнениеот freelancer » Вто 15 окт 2013 15:16

И аз ги сменях тези водачи, 15 лв парчето 2х15 = 30 лв за двата водача, бяха сцепени и стъклото едвам се затваряше, с много зор и бутане. Истинската драма обаче е с ключалките, идва зима и се запасявам със спрей за ключалки. И двете ги правих по 3 пъти !!!!!!!!!!!
120 лв съм дал за ремонти по ключалките само! Свалях кората на вратата, всички найлони и дунапрени са ок, обаче явно такава им е конструкцията и си влиза влага и се чупят пластините вътре, които са от някакъв кекав материал.
Блокират ми и бравите на вратите, що пръскане падна и там, определено полото не е за зимни условия! Отдолу пък, като се набие лед върху избирача на скоростите, който е една келява пластина от пластмаса, купона е пълен.
От уплътнението пък на задното стъкло, като я мия с мъркуча ми влиза вода, капе на кората, такова нещо не бях виждал. Явно след 2000 г. ги правят предимно от пластмаса, която старее и много неща дават фера, особено прословутата бобина с комутатор 158 лв Беру, която също смених и какво ли не още ........
Така, че колега още нищо не си видял, чакай да дойде зимата и ако нямаш гараж, драмата е пълна. Тогава в полото се включва програмата за самоунищожение! :mhihi
Като почнат да ти блокират вратите пиши във форума и ще ти обясня как да се справиш с проблема. :biggrin :drunk

snuupy93
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snuupy93 » Вто 15 окт 2013 20:10

Обаче в тая тема всички много се оплакват от полотата с 1000 проблема, обаче всички си ги карат, хаха. :mrgreen

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 15 окт 2013 20:16

snuupy93 написа:много се оплакват , обаче всички си ги карат, хаха. :mrgreen

Е какво да направят колега?? Никой няма да ги купи тези стари коли! Най-много някой за полето да я вземе! Ама то никой не гледа земеделие вече :banghead И трябва да я дадеш на вторични, ама ако нямаш пари за друга по-нова кола, ще си я караш, колкото да ти върши работа!
И моя Голф има много проблеми, ама караш докато ти изнася, и после я знаем процедурата с КАТ!
На всеки проблем има решение, но лошото е, че не всеки може да си прави колата сам, и пари трябват!

snuupy93
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snuupy93 » Сря 16 окт 2013 7:55

Еми и аз бях хвърлил една кофа пари по старото ми поло, но го продадох за парите, за които го купих и изгорях с доста пари, но не ми е пука. В крайна сметка, никога не може да си на печалба от кола. Много е важно на каква кола ще попаднеш като купуваш кола. Главно от там идват впоследствие ядовете. Има хора, които купуват дадена кола и не спират да я правят, други пък само карат и сменят консумативи. Аз лично съм много доволен от моята. Има какво да се прави по нея, но е 17 годишна все пак, немците са забравили кога са я произвели, дето се вика. Хората на запад карат дадена кола 5 години, без да пипат нищо по нея, и когато трябва да почне да се пипа, го прави някой в България :mrgreen , а те си купуват от магазина. Но за жалост такъв ни е стандарта на живот в България. Оплаквате се от полото, но ако вземете някой Фиат Пунто, Рено Клио, или нещо в този клас, ще оцените полото. :th_up

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Сря 16 окт 2013 8:34

Проблема с вратите зимно време не е от патрона или дръжката а от самата брава. Колкото и да се пръска вътре нестава. Решението е смъкване и отваряне, забърсване и смазване на ново. На брат ми голфа беше така и след процедурата е като нов, но на полото ми е хубаво да ми е гадно и си влизам през багажника зимно време :11 :h020 :love.vwclub

Потребителски аватар
freelancer

Мнениеот freelancer » Сря 16 окт 2013 12:02

grishitu написа:Проблема с вратите зимно време не е от патрона или дръжката а от самата брава. Колкото и да се пръска вътре нестава. Решението е смъкване и отваряне, забърсване и смазване на ново. На брат ми голфа беше така и след процедурата е като нов, но на полото ми е хубаво да ми е гадно и си влизам през багажника зимно време :11 :h020 :love.vwclub

Проблема с отварянето на вратите идва от бравата и аз си го реших, като обилно я напръсках с тефлонова смазка, през една тапа, която немците предвидливо са оставили може би за тази цел.
Проблема с отключването обаче идва от патрона на, който му се чупи един месингов пръстен и една месингова или от подобен мек материал част във вид на шпилка, от едната страна има нещо като шпакла и пръстен в другият край, чупи се този пръстен.
Имах проблеми с бравите и с ключалките!
Всяка ключалка се чупи по 3 пъти! А с бравите ми се размина само с пръскане през тапите. Ще видим тази зима какво ще става, но пък вече имам безценен опит от миналата и дано мине номера без разглабяне, щото зимата на тоя студ си е кофти работа да сваляш пластмаси и т.н., пък и не е евтино!
Така, че запасявам се със спрей и пръскам, по един път седмично. Другото, което правя зимата е да мажа уплътненията на вратите и багажника с течен парафин, пак по един път седмично, иначе не мога въобще да вляза сутрин, ако навън е под нулата.
Абе приключение си е да имаш поло. Забелязах, че на пасатите и на доста други коли имат допълнително уплътнение, което при затворена врата не позволява да влиза вода под вратите и нямат проблеми, а при полото липсва и това е причината.
Даже продават допълнителни пластмаси за дръжите на полото, да не влиза вода!Явно проблема е в самата констуркция.

Потребителски аватар
freelancer

Мнениеот freelancer » Сря 16 окт 2013 12:11

snuupy93 написа:Еми и аз бях хвърлил една кофа пари по старото ми поло, но го продадох за парите, за които го купих и изгорях с доста пари, но не ми е пука. В крайна сметка, никога не може да си на печалба от кола. Много е важно на каква кола ще попаднеш като купуваш кола. Главно от там идват впоследствие ядовете. Има хора, които купуват дадена кола и не спират да я правят, други пък само карат и сменят консумативи. Аз лично съм много доволен от моята. Има какво да се прави по нея, но е 17 годишна все пак, немците са забравили кога са я произвели, дето се вика. Хората на запад карат дадена кола 5 години, без да пипат нищо по нея, и когато трябва да почне да се пипа, го прави някой в България :mrgreen , а те си купуват от магазина. Но за жалост такъв ни е стандарта на живот в България. Оплаквате се от полото, но ако вземете някой Фиат Пунто, Рено Клио, или нещо в този клас, ще оцените полото. :th_up

Прав си колега, стари коли са и всичко е на късмет, но проблема при по новите коли е, че са пълни с пластмаса и електроника и ги правят счетоводители, не само инженери. С тези нови части се съкращава живота на автомобила чувствително и веротността да попаднеш на дефект е вече много по голяма. Особено новите модели, малък бензинов двигател с турбо, смятай, какво ще остане от него след 10 години примерно. :biggrin

snuupy93
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snuupy93 » Чет 17 окт 2013 21:37

Така е, новите коли ги правят еднодневки, но е Европа ги устройва. Карат 5 години и хвърлят, ние берем ядовете после...

Потребителски аватар
delpi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот delpi » Пет 18 окт 2013 8:06

Защо не си сложите аларма и да заключвате с нея колата и да нямате ядове с ключалките?
Аз така направих след първото чупене на ключалка...

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Пет 18 окт 2013 14:14

Но след като отключиш за влизането пак трябва да хванеш дръжката, а бравата като е замръзнала пак неможеш да влезеш.
Иначе колегата freelancer би ли сложил една снимка на тая така или къде се намира, че не видях такава.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”