Здравей Банчев, моите адмирации за сериозното ти отношение към проблема!
Виждам, че си се заел да оправиш малкият гурел, аз също, но не ми се отдава все още, но така ще можем да си помогнем взаимно изглежда, къде с информация, къде със смяна на части.
Ами във връзка с оборотите при студено палене, гледах един клип в ютуб и на тия гадини оборотите се вдигат и си застават чинно на място, не мърдат. Примерно вдига 1000 и стрелката стои без да мърда повече, а при мен не е така! Снощи я снимах гадта и ще публикувам филмчето във форума, точно в тази тема.
Определено има проблем с оборотите, но не е компютъра, дросела, мапа, мисля, че не е и помпата и регулатора, защото съм мерил налягане много пъти и си е ок.
Акумулатора го спуках от мерене и явно си държи ток, 12,4 някъде е след по голям престой, алтернатора зарежда веднага и вдига на 14,4(почва от 14,2), явно ток има, защото си пали, но защо вдига оборотите и после ги сваля не мога да разбера.
Аз съм на етап менте температурен датчик, но това ще ми е третия, вече се побърках тотално. Търся си и компетентен майстор.
Странно се държи оборотомера, информацията идва от компа, а той я взима от датчика на коляновият вал.
Подозирам, че влиза въздух или има нещо проблем с кабел, букса.
Пробва ли да затапиш входа на дросела от канистъра? Аз забелязах веднъж и странно поведение на стрелката на бензиномера. Както си стои с работещ двигател, оставих я запалена пред един магазин и след 5 минути, гледам стрелката от началото на червената зона се беше вдигнала почти до първата бяла черта, аха да изгасне лампата с колонката, все едно някой и е налял бензин.
Тука масторите ме уверяват, че ако дава грешка прословутият датчик на коляновият вал компа ще я запише. Самият датчик в повечето случаи се държи перфектно при студен двигател, а прави мизериите, като позагрее, друг симптом е, че след, като загасне трудно пали.
Моят дръгел ми дава грешка за въздух! Набедих МАП-а, ама след 3 мапа, явно не е мапа.
Влиза ми въздух според мен, но за сега нямам време да пръскам със спрей, но тези дни ще пробвам.
Вчера запалих и си изгасна сама без да я барам, без да пускам нищо......
Паля втори път и няма проблем, ще пусна филмчето.
След толкова смени и проби и един куп майстори, сервизи, след 1 година и 7 месеца съм на стартова позиция, направо не е за вярване и аз не мога да си обясня тая драма. Кви са тия коли, какво е това чудо, просто съм потресен.
Не мога да повярвам, че не може да се ремонтира този двигател!
Това със стрелката ми се появява, не всеки път, но на моменти е много зле, 2-3 секунди, че върви и с екстра, стрелката на оборотомера баааавно се вдига.......
Направо ми иде да слезна и да я заритам.......

Ще се радвам, да пишеш за резултата след смяната на датчика на коляновия вал, дано има промяна!
Аз също съм му хвърлил око, но да видим какво ще стане.
Успех!

П.С. За мен обаче ти влиза въздух от някъде, да не вкарва газта във всмукателният колектор, чел съм, че газовите инжектори изпускат и пълнят всмукателният колектор, не съм много запознат, само го подхвърлям, като идея! Газта си е пак един вид допълнителен въздух, имаше там някаква кихалка ли беше нещо от сорта също.
За да ти играят оборотите и при условие, че няма грешки, дросела работи, мапа е ок, остава да смуче от някъде гадината.