Polo 6N 1996г. АЕX - скоростна кутия

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
poloracing
Автомобил:
Двигател:

Re: Polo 6N 1996г. АЕX - скоростна кутия

Мнениеот poloracing » Сря 01 окт 2014 0:29

смилат се , като отваряме кутията има метални парченца много вътре , има едно постоянно дращене като кЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖ , 120 от 3-та 2-ра или като си 4-рта -2-ра понякога не влиза зареди луфта , губи се и ми изиграва няколко пъти много лоша шега , завърта ме на 180 градуса , а знаеш с висока скорост при натискане на съединител в завой или преди в "зависи" какъв е филма ... и освободили като не влезне , се счупвам от нерви (едвам хващам колата), просто искам да скъся свободния ход на скоростния лост от ябълката и др-те неща не става и по-читава кутия примерно от голф , МОИ много силни приятели имат за 15 000лв . г/д вложение в бегачка прост форд орион 1.6 , бутнат 1.8 мотор с турбо на 1.6 бара 286 коня , с дизелова скоростна , там е интересно , няма да ти разправям , и мисля да турбинирам това AEX , но искам стабилни предавки , това е приятелю :) 120-30 коня да изкарам , ми стигат , за кефа :)

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 01 окт 2014 6:53

poloracing написа:пълна е приятелю , не е до невежество , то не са 1 и 2 нещата :) , но ти казвам , много хора имаше , които не вярваха , този мотор е много голям катър , сега ще ти кажа и друго за 15 лв. слагаш 6 л. гориво на 2.42 , имаме читава бензиностанция в града , по принцип като карам не карам с това гориво , но това е отделен въпрос , там са други схемите , така 15 лева 6 л. гориво навъртам 114 км градско , но аз съм от неиздържащите и го карам към лютеницата по-редовно така че ти казвам , уникален е :)

След този пост губя интерес към темата...

snuupy93
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snuupy93 » Сря 01 окт 2014 8:38

poloracing написа:Понеже вече сменям 4-рта скоростна кутия на ПОЛО 6n 96година 1.4 AEX 8V

Еми ще сменяш, като не сменяш семеринга отдолу на скоростите и остава без масло.. Няма как да не се счупи, или я ръгаш като невменяем, иначе тия скорости са безотказни, имал съм две 6N до момента, никакви грижи, но аз включвам внимателно и не влезе ли задна да кажем, бутам първа и тогава задна, а не ръгам като изрод, това е. Повече внимание и един семеринг, и ще спестиш много пари. :th_up

georgi_dob
Автомобил: Nissan 200SX and VW Polo 6N 1996
Двигател:

Мнениеот georgi_dob » Сря 01 окт 2014 18:24

Това е най-здравата скоростна кутия, съвместима с твоя двигател. Разгледай и търси евентуално такава. И спираме да говорим...
Прикачени файлове
POLO GTI 6N2 GEARBOX.doc
(425 KиБ) Свален 84 пъти

Потребителски аватар
poloracing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poloracing » Сря 01 окт 2014 19:27

че е от 6n2 и то след 2000 , няма да има проблем нали ?

Потребителски аватар
poloracing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poloracing » Сря 01 окт 2014 19:37

poloracing написа:

Понеже вече сменям 4-рта скоростна кутия на ПОЛО 6n 96година 1.4 AEX 8V

Еми ще сменяш, като не сменяш семеринга отдолу на скоростите и остава без масло.. Няма как да не се счупи, или я ръгаш като невменяем, иначе тия скорости са безотказни, имал съм две 6N до момента, никакви грижи, но аз включвам внимателно и не влезе ли задна да кажем, бутам първа и тогава задна, а не ръгам като изрод, това е. Повече внимание и един семеринг, и ще спестиш много пари.

ОкаЙ : влизаш в 60 градусов завой , г/д 140 , ще видя колко плавно и внимателно ще включваш , колега имам луфт , който е неизбежен , от там идва всичко , има ли къс ход ще влизат скоростите , а за маслото не се притеснявай , с добро масло карам , просто кутиите са проблемни на поло 6н , ако ги караш като момиче , ще държат до живот , ама ако караш , да караш , пробвай и ще се увериш , имам ход , който не мога да отрегулирам вече 3 месеца и мисля да направя това , ако стане ще съм измислил нещо , защотот попринцип за поло от 94 - 99 година shortshifteri не се продават и няма , а аз мога да го направя и да го скъся с определени % , но преди да направя това искам да имам хубава кутия на скоростния механизъм , а от там и скоростите ще държат и няма да има проблеми :arrow

georgi_dob
Автомобил: Nissan 200SX and VW Polo 6N 1996
Двигател:

Мнениеот georgi_dob » Сря 01 окт 2014 21:42

Няма да имаш никакъв проблем на 100% Скоростната кутия е напълно съвместима с твоята. Корпусът е абсолютно идентичен. Гарантирам :beer

Потребителски аватар
poloracing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poloracing » Сря 01 окт 2014 23:24

Георги , едно голямо БЛАГОДАРЯ ЗА СЪДЕЙСТВИЕТО , което оказа , ще работя и ще пиша след известно време . :th_up

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”