Polo 6n 1998г. АЕЕ - висок разход
Re: Polo 6n 1998г. АЕЕ - висок разход
Не, сам си го адаптирах с 098 канала, изписа ADP O.K накрая и готово, а не знам дали VCDS може да вкара колата в сервизен режим. А ти за да видиш дали ти е правилно предварението ти трябва стробоскоп, имаш ли?
- svere
- Автомобил: Passat B5 110++
- Двигател: AFN
- Контакти:
в десетия пост съм описал как аз го правя и не става. Постнал съм и един шот, не ми излиза бутона "адп рън"
Значи имаш някакви проблем с дросела... или с програмата по-скоро... Гледам, че е някаква бета версия, аз работя с регистрирана финална версия на програмата, което според мен е от значение.
- svere
- Контакти:
snuupy93 написа:Значи имаш някакви проблем с дросела... или с програмата по-скоро... Гледам, че е някаква бета версия, аз работя с регистрирана финална версия на програмата, което според мен е от значение.
не бях се сетил, че може да е от програмата. Имам читава по стара версия. Ще пробвам с нея
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
На Голфа с комп Марели, така и не успях да направя адаптация на дросела. Нито с ВагКом, нито с Адиа.
адаптация :
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Throttle_Body_Alignment_(TBA
адаптация :
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Throttle_Body_Alignment_(TBA
- anatolias
- Автомобил:
- Двигател:
Поло 96г. с двигател 1.6, АЕЕ му адаптирах дросел клапата с VAG-COM 311, по следния начин: двигателят да е загрял до работна температура, т.е. над 80 градуса, проверяваш и чистиш ако има грешки, после в адрес 01,функция 04 натискаш базови настройки, канал 001 гледаш поле 4 - където ако не се лъжа третата нула от дясно на ляво трябва да стане 1 за момент и след това пак да стане нула. Ако първата нула от ляво на дясно стане 1 това означава, че адаптацията е неуспешна и в паметта има записана грешка. Успех! Адаптирах я, защото много играеха оборотите на ПХ, държеше ги около 1000 оборота загряла, след това станаха нормални около 760-800, не си спомням вече.
- svere
- Контакти:
Благодаря anatolias!
ще пробвам по твоя начин!
ще пробвам по твоя начин!
- svere
- Контакти:
Пробвах отново. Пак нищо!
следвах съветите на колегата anatolias
да излиза за момент единица и се скрива, само, че на мястото на 3-та нула отзад напред и последната нула ми е 1 а не първата.
Как се трие тази грешка записана в паметта?
следвах съветите на колегата anatolias
да излиза за момент единица и се скрива, само, че на мястото на 3-та нула отзад напред и последната нула ми е 1 а не първата.
Как се трие тази грешка записана в паметта?
- svere
- Контакти:
иииииии няма адаптиране този дросел и това е..... какво ли не пробвах
дали ако се смени компютъра да не е марели а на бош примерно, ще има някакъв резултат?
И ако става примерно от голф3 1.6и 75к, с какъв номер да търся?
дали ако се смени компютъра да не е марели а на бош примерно, ще има някакъв резултат?
И ако става примерно от голф3 1.6и 75к, с какъв номер да търся?
- svere
- Контакти:
Развитие по проблема....
към днешна дата, разход 9.3 (с 10литра екто 95, 108км). градско. Нормално каране само на моменти продухване на гърнетата. Като от тях на два пъти по 15-20км загрял двигател, останалите 3-5-7км на ден. В този разход влиза работата на място и настройките.
Това което съм направил:
- почистен и адаптиран дросел
- центровка на запалването с предварение 7гр
- свещи триполюсни Бош
- почистена дистрибуторна капачка и палец
- нов термостат
-............ напомпани гуми :) (лявата беше 1атм, дясната 1.3)
днес предстои смяна на въздушен филтър........ изглежда ми чист, ама все пак, откакто е пи мен не е сменян. Не че е карана много колата
към днешна дата, разход 9.3 (с 10литра екто 95, 108км). градско. Нормално каране само на моменти продухване на гърнетата. Като от тях на два пъти по 15-20км загрял двигател, останалите 3-5-7км на ден. В този разход влиза работата на място и настройките.
Това което съм направил:
- почистен и адаптиран дросел
- центровка на запалването с предварение 7гр
- свещи триполюсни Бош
- почистена дистрибуторна капачка и палец
- нов термостат
-............ напомпани гуми :) (лявата беше 1атм, дясната 1.3)
днес предстои смяна на въздушен филтър........ изглежда ми чист, ама все пак, откакто е пи мен не е сменян. Не че е карана много колата
За къси разстояния е нормален разход, ако караш 10 и повече км градско, би трябвало да падне още.
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Според мен или разхода не се засича правилно или колата има проблем с температурния датчик или ламбдата. Проблема не мисля, че е в дросела щом държи нормални обороти.
Разход се каза по-горе как се засича. На лампата и стрелката на таблото не бива да се разчита при засичане на разход.
Ламбдата се вижда лесно на диагностика, а датчика може да не дава грешка, но пак да бърка сместа при определени температури. В ауто дата са дадени стойностите на съпротивлението на температурния датчик при различни температури на антифриза и така може да се провери.
Разход между 8-10 градско за поло с този мотор е нормален. Извън града между 5-7.
Разход се каза по-горе как се засича. На лампата и стрелката на таблото не бива да се разчита при засичане на разход.
Ламбдата се вижда лесно на диагностика, а датчика може да не дава грешка, но пак да бърка сместа при определени температури. В ауто дата са дадени стойностите на съпротивлението на температурния датчик при различни температури на антифриза и така може да се провери.
Разход между 8-10 градско за поло с този мотор е нормален. Извън града между 5-7.
Каспър написа:Разход между 8-10 градско за поло с този мотор е нормален. Извън града между 5-7.
Много вярно, точно в такива граници се върти разхода :)
- dbanchev
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, не се вкарвай във филми, разход 10ка за толкова къси разстояния си е нормален. Да не ти казвам лупо 1,4 16в автомат колко ми дава на къси паления градско, че си е за трошене с чука направо. Щом си изчистил и адаптирал досела- добре, наи- кофти проблема ти отпада, ламбда и темп датчик ако са заминали ще лапа х2 тая кола.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”