Поло 2ф1993 1.4 дизел- демонтаж на главина

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Re: Поло 2ф1993 1.4 дизел- демонтаж на главина

Мнениеот дърт милиционер » Пет 14 авг 2015 21:11

Лошото е че и майстора не знае какво да прави......Гледа че всичко е ново и ....ме убеждава че всичко е наред. Надявам се тука във форума да ми дадат акъл......Съмнявам се че като свалях стария диск го изфрасках със чука по яко и се прецака лагера. Но лагера не вие. Само се чува едно леко трополене след 80км/ч.

batVenci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batVenci » Пет 14 авг 2015 23:47

Тука във форума колеги отбелязаха, че правилното мерене на главината става с индикатор. Т.е. вече дори минималните луфтове, трудно доловими за просто око (а именно най-правилно само с индикатор), при скорости по-големи от 80 км/ч стават проблемни. А иначе, колега, твърдиш, че при въртене диска ти се въртял "като яйце", какво по-вече трябва да се говори по въпроса?...

Потребителски аватар
дърт милиционер

Мнениеот дърт милиционер » Нед 16 авг 2015 21:32

Диска е нов - когато го купих кутията беше отворена и единия беше без найлон - другия си беше запечатан в найлон и мисля че единия е бил дефектен и е върнат......и аз съм му късметлията. Върти се без да играе на ляво или дясно, но накладките където са трили - е като яйце. Като я запаля и пусна на 1ва да се върти - ясно си личи че диска се върти като яйце. Другия си е добре . Мисля да сложа единия стар диск и да видя дали ще има резултат.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 16 авг 2015 21:43

Какво ще рече "като яйце"?

Потребителски аватар
дърт милиционер

Мнениеот дърт милиционер » Пон 17 авг 2015 8:46

Ами като гледам как накладките са оставили отпечатък къде са трили - и като я запаля и пусна на 1ва скорост - отпечатъка от триенето на накладките се върти като яйце. Това ме кара да мисля че диска се върти като яйце , нали накладките са фиксирани неподвижно.

Потребителски аватар
дърт милиционер

Мнениеот дърт милиционер » Пон 17 авг 2015 16:16

Днес ходих в сервиза на Никси в Герман. Добър сервиз , с добри майстори. Провериха обстойно колата и .....намериха че лагера е за смяна /шуми/ и един недобре завит болт на шарнира на носача.Как не съм се пребил..... Стегнаха го момчетата , прегледаха диска и главината....няма криво. Най вероятно ще се окаже че джантите са криви. Изправях ги и балансирах гумите преди месец.....никъде не съм минавал през дупки. Явно са си оставили ръцете. А момчетата от сервиза са пичове - дори не искаха пари за прегледа. Такива момци рядко се намират. Евалла. Сервиза е с много добро техническо оборудване - препоръчвам ви го.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 17 авг 2015 16:22

Видя ли, че е по-лесно и добре да си оставиш колата в сигурни ръце, отколкото да се мъчиш да правиш нещо, което не ти е работа :mhihi

Потребителски аватар
дърт милиционер

Мнениеот дърт милиционер » Пон 17 авг 2015 16:45

Абе на пръв поглед е лесно......четири болта и готово. Имало си чалъм - болтовете се стягали само когато колата е стъпила на колелата ....и прочие тънкости. Преди да ида при Никси - ходих в два сервиза за преглед- те като видят че всички части са нови - и викат че ''Нищо и няма''....Никой не видя че не е стегнат единия шарнир и че лагера шуми - може би го прецаках с чука. Проблема за треперенето след 80км/ч май са джантите....Изправях ги при гумаджията под моста Чавдар - 50лв ми взеха за изправяне и нищо не са свършили. Пуснах обява , че купувам запазени джанти......ама за тези курници вече частите са кът. Колегата kris 11 по рано ми предлагаше оригинални джанти......пратих му съобщение .

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 18 авг 2015 17:26

е-майла ти нещо не е наред за снимките. И с абв и с гмайл - грешки.
Болта ти на шарнира на носача е със законтряща се гайка / с пластмаса/.Явно не си успял да набиеш конуса на шарнира, затегнал си уж гайката и ето ти луфта.
Ако решиш за джантите ше ти дам и 1 преден амортисьор подарък за зор заман. На мен не ми трябва , а ми е жал да го хвърля.
П.П. талигата си хубавчика . Малко повече от 1 г ми беше работна със смъкната задна седалка. Що неща е пренесла ...
Имах и сирена на десния джам :Mr Green Fun - 1 кокерска рошава кратуна лаеща по всеки що минава. :mrgreen

Потребителски аватар
дърт милиционер

Мнениеот дърт милиционер » Вто 18 авг 2015 19:46

Днес ходих при гумаджиите които преди месец ми изправяха джантите.......и 4те играят на зиг-заг. Явно затова колата трепери след 80км/ч.Попитаха ме кой специалист ми ги е изправял , и след като разбраха че те са майсторите.......ме посъветваха да си купя нови джанти - тези не могло да се изправят .Така мисля да направя - трябват ми нови 4 джанти. Влизах в ''продавалника'' и се спрях на няколко употребявани лети джанти. Колебая се само , че са по широки от моите които са 4.5 J - a не намерих по тесни от 5.5J.......... Дали ще има проблеми за рейката която не е хидравлична и тези по широки джанти/с около 2см./ Мисля пак да си кача 155 /70 гуми.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”