Polo 6n2 1.4 16V ел. стъкло работи когато си реши
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
Re: Polo 6n2 1.4 16V ел. стъкло работи когато си реши
Я погледни маншона на вратата където минават кабелите. Няколко пъти съм се натъквал на прекъснат кабел. На отворена врата размърдай маншона и ще разбереш дали не е там проблема.
-
- Автомобил: VW Polo 6n2
- Двигател: AKK - 2000
Кви 15лв бройката @freelancer, х5лв си купих мойте "плъзгачи" от ауто рестарт, имаше и в olx пак по толкова - модераторите ако считат това за реклама да ме прощават, гледаме да сме полезни, аз съм намерил там и там казвам.
Сваляй я колега тая кора и моханизма. Лесно се сваля и кажи кво е положението. Пробвай да му помогнеш с ръка дали няма да тръгне като запъне преди да разглобяваш, пе явно не ти се разглобява
Сваляй я колега тая кора и моханизма. Лесно се сваля и кажи кво е положението. Пробвай да му помогнеш с ръка дали няма да тръгне като запъне преди да разглобяваш, пе явно не ти се разглобява
-
- Автомобил: vw polo 1.4mpi
- Двигател: AUD 2000
инжектопляктор написа:m135 написа:Това си е твой избор, при последната ми смяна ги смених без да свалям релсите/механизма/. Между другото и на пасата ти би трябвало да са същите...
Сменял съм както жила, така и повдигачи на повече от една кола, включително и предишната моя, както и на посоченото Polo 6n2.. След като си по-голям експерт от мене, щеше да знаеш, че на моя пасат механизмите са с ножица, не с жила. Не виждам как ще вкараш новите пластмаси на релсите на място. Аз бих си свалил механизма, за да работя на спокойствие.
Последно към теб по темата:
За теб няма да се учудя ако свалиш и вратата за да ти е по удобно, както писах решението си е твое. Чалъм има за всичко, стига да те пуснат да погледнеш, но теб като те чета какви ги редиш за майсторите, явно те държат далеч когато работят, ако изобщо ти се вържат.
Това трябва да е твое умозаключение:
"Ако не се науча, цял живот ще давам пари на майстори, за да връткат делкото, което сигурно и маймуна го може след съответното обучение."

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
m135 написа:За теб няма да се учудя ако свалиш и вратата за да ти е по удобно, както писах решението си е твое.
Пак ще те питам - след като много ги разбираш, защо не знаеш, че пасата е с механизъм тип "ножица"? Не се заяждам, ти го правиш. Да, написаното е мое умозаключение. Ако искаш нещо да стане както трябва, свърши си го сам.
Аз съм сигурен, че ти пластмасовите повдигачи ще ги навреш дори през нитованите колела и с рентгеновите си очи ще намушкаш и пъпките на жилата в тях, които жища са от другата страна на механизма и не се виждат. Сигурно имаш пръсти - клещи в комплект с рентгеновите очи.
За всички останали простосмъртни по-лесно е да се свали механизма и тогава да се ремонтира. Механизмът се държи на няколко болчета. Сваля се лесно и не виждам защо някой ще се мъчи в тясното пространство на място.
За разлика от теб, аз съм склонен да напиша всичко, което знам. Не "крия занаят". И не се правя на интересен.
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Толкова взех водачите преди около 3 години и половина (15лв), сега може и да са по-евтини, може и пластмасата да е по-различна, аз съм доволен от моите, не са мръднали за 3 години и дано скоро не ми се наложи пак да ги правя.
Иначе от част до част има разлика, сигурно сте забелязали.
Иначе от част до част има разлика, сигурно сте забелязали.

Последна промяна от freelancer на Вто 30 авг 2016 12:41, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: vw polo 1.4mpi
- Двигател: AUD 2000
инжектопляктор написа:m135 написа:За теб няма да се учудя ако свалиш и вратата за да ти е по удобно, както писах решението си е твое.
Пак ще те питам - след като много ги разбираш, защо не знаеш, че пасата е с механизъм тип "ножица"? Не се заяждам, ти го правиш. Да, написаното е мое умозаключение. Ако искаш нещо да стане както трябва, свърши си го сам.
Аз съм сигурен, че ти пластмасовите повдигачи ще ги навреш дори през нитованите колела и с рентгеновите си очи ще намушкаш и пъпките на жилата в тях, които жища са от другата страна на механизма и не се виждат. Сигурно имаш пръсти - клещи в комплект с рентгеновите очи.
За всички останали простосмъртни по-лесно е да се свали механизма и тогава да се ремонтира. Механизмът се държи на няколко болчета. Сваля се лесно и не виждам защо някой ще се мъчи в тясното пространство на място.
За разлика от теб, аз съм склонен да напиша всичко, което знам. Не "крия занаят". И не се правя на интересен.
Пак не си чел, написах "Между другото и на пасата ти би трябвало да са същите", отнася се за водачите а не за механизма, защото водачите на полото ги дават и за пасат:
http://key.bg/bg/%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0% ... -%D0%904/3
Твоя явно е с друг модел, но дори и да си с ножица, трябва да имаш някакви водачи, оригинално са с пластмасови. Най точно е сваляш стария и в магазина с него за сравнение. Не ми трябва рентген и огледалце върши работа, с клещи не пипам по пластмасите, с една малка отверка намествам жилото, а водача го натискам малко по здраво към релсата и си влиза. Ремонтите не са ми занаят та да крия нещо, просто импровизирам на място. И между другото спри да прекръстваш частите, не са повдигачи а водачи, пише го, чети по внимателно.
- flameman5
- Автомобил: Polo + Leon TDI
- Двигател: AHW 2000 + ALH 2004
Здравейте, проблема открит - оказа се, че са прекъснати кабелите между купето и вратата. Кабелите са запоявани и стегнати с термо шлаух, но спойката беше 2-3см, не е гъвкава и кабелите се прекъсват отново непосредствено до нея. Понеже нямах време и условия сложих парченца кабел за удължаване, оголих ги и ги навих на ръка, след което изолирах с термо шлаух и затворих. Следващия път смятам да ги запоя нов кабел близо до буксата, където няма огъване, да го вкарам във вратата и там да направя връзката.
Освен двете запоявани вече кабелчета, имаше и един кафяв дебел кабел, който беше скъсан, а освен прозореца всичко друго си работеше. Чудя се за какво е той, не успях да го проследя. Друго, което забелязах е, че под бравата има мъжка букса, а нищо не влиза в нея, и според мен не би трябвало, защото е с вакуум системата. Може би е за централно с ел. машинки?
Освен двете запоявани вече кабелчета, имаше и един кафяв дебел кабел, който беше скъсан, а освен прозореца всичко друго си работеше. Чудя се за какво е той, не успях да го проследя. Друго, което забелязах е, че под бравата има мъжка букса, а нищо не влиза в нея, и според мен не би трябвало, защото е с вакуум системата. Може би е за централно с ел. машинки?
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
flameman5 написа:Може би е за централно с ел. машинки?
Това е да може да си вдигаш джамовете със завъртане на ключа в бравата на вратата. Дебелият кафяв трябва пак да е за ел.машинката на стъклото.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Кафявият вероятно е маса.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”