Ключив цитат от темата: "Пускаш климатика, не се чува Цък, не падат оборотите макар и с малко, не завърта перката отпред." За да го има този сценарий има няколко причини, като може да се изключи вероятността с ниско налягане на фреона, задействане на пресостата и прекъсване на ел. веригата към електромагнитния съединител на компресора и вентилатора на кондензатора (перката в двигателния отсек). Доколкото разбирам автомобилът е оборудван с най- ниско ниво на изпълнение на климатичната система. Липсват термостат, автоматично управляеми клапи и т.н. За да не се задействат едновременно ел. съединителя и вентилатора, значи освен изключения вариант остава само превантивното спиране на климатика при ниска температура на околната среда. Повреда в съединителя не би спряла вентилатора (по мое мнение, съдейки от простотата на изпълнение). А самият вентилатор може да откаже само при изключване на захранването от пресостата. Ето и нещо интересно във връзка с темата:
https://www.vwpolo6n.de/christian/2014/ ... d-6n2lupo/
Polo 3 Variant 1.9tdi 90 климатик
Re: Polo 3 Variant 1.9tdi 90 климатик
Благодаря още веднъж, като/ако има развитие по темата ще пиша обезателно!
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Polo 3 Variant 1.9tdi 90 климатик
radotom написа:.... след това ТРВ-то... Тръбата м/у филтъра и ТРВ-то 5 пъти го накарах да я гледа и чак на 6-то място я откри дупката.![]()
Бе каквото беше в двг отсек - всичко се смени, без компресора
Тя тази тръба и на мен ми изкара ангелите и сега пак трябва да ровя откъде има фира на "фреона" от 2015г не съм допълвал, до по-миналат есен имаше хлад, но с разкопките на хилядолетие / може и на десетохилядолетието/ нямах нерви да ходя до сервзи половин ден и още половин прибиране. Тази година с нищо не е променено положението само още разкопани улици, които някога може пак да станат улици. А и ремонт , на миналогодишния ремонт от яко крадене на материали и пропаднал път наместа и затапена канализация в горното село Каменар с идилия връщане от мивки и подови сифони на аромати и фекалии.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”