Тракане на съединителя-какво,кога,колко?6N1,1.4-60ксAPQ,98г.
това си е от съединителя скоро ще ходя на майстор и ще докладвам от първа ръка,аз имам същите проблеми а като включвам на задна почти винаги хърка,смених жилото на съединителя но само където стана малко по мек нищо друго,гаранция едното за смяна е аксиалния лагер защото издава плачевни звуци сутрин а друго какво ще излезе незнам ще ви кажа след майстора,между другото аз говоря за поло комби98г. незнам дали има знечение но май проблемите са едни и същи
форд ескорт и орион имат еднакви проблеми като нашите ако е лагер на котията или полуоските по скоро ше тресе тупа и чука вибрира при потегляне според мен са демферни прожини и износена вилка на лагера аксиалния или оста, не е проблем за сега но ако тупа вибрира и тресе при потегляне трябва да се разглуби час по скоро докато не е заминала котийката или деференциала.По доре 150-200 за ремонтче сега от колкото после двойно и ходене по морги и мъки. Абе тунинг форума нема ли да си имат хабер и отговор сигорен
-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
Re: Тракане на съединителя-какво,кога,колко?6N1,1.4-60ксAPQ,98г.
Днес смених съединител - пълен комплект - феродов, притискателен, лагер, жило на съединителя, всичко на Закс, както и семеринга на избирача. И вместо да се изкефя на всичко това, сега колата започна да трака при отпуснат педал на съединителя
Като натисна съединителя шума спира... А преди смяната нямаше никакви шумове... Възможно ли е "майсторите"
да са прецакали нещо новия съединител, или да не са го регулирали правилно
Утре сутринта ще я карам в сервиза да я видят да си я оправят и ще пиша какво е станало.

да са прецакали нещо новия съединител, или да не са го регулирали правилно

Утре сутринта ще я карам в сервиза да я видят да си я оправят и ще пиша какво е станало.
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Дерзай! Не оставяй нещата така!
Аз като смених съеденителя (пълен комплект на старото поло) ми се получи същото тракане. Отивам при майстора на следващия ден и вика:
- Споко, това е от демферните пружини,много са стегнати ,като се отпуснат ще спре да трака.. (що не ми го каже някой сега пак това същото
)
Да,да "дуки" след 1000 км в 70 % от опитите, не можех да включа на скорост!
Сърцевината на феродовия диск играеше а трябва да не помръдва.
В интререс на истината проблема беше че този целия комплект на LuK беше фалшив!
Аз като смених съеденителя (пълен комплект на старото поло) ми се получи същото тракане. Отивам при майстора на следващия ден и вика:
- Споко, това е от демферните пружини,много са стегнати ,като се отпуснат ще спре да трака.. (що не ми го каже някой сега пак това същото

Да,да "дуки" след 1000 км в 70 % от опитите, не можех да включа на скорост!
Сърцевината на феродовия диск играеше а трябва да не помръдва.
В интререс на истината проблема беше че този целия комплект на LuK беше фалшив!
-
Ами аз сложих SACHS иначе този който беше на колата беше ВАЛЕО, с щампи на ФВ, предполагам е оригиналния си, защото колата е испанска сглобка
Много неприятна работа, дадох 430 лв. за съединител, жило, семеринг и труд...
и така сега да ми трака, няма да я бъде... Утре им се вясвам да си го оправят..
Anbuch, после смени ли комплекта, и как се оправи проблема?

Много неприятна работа, дадох 430 лв. за съединител, жило, семеринг и труд...
и така сега да ми трака, няма да я бъде... Утре им се вясвам да си го оправят..
Anbuch, после смени ли комплекта, и как се оправи проблема?
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Смених само феродовия диск, но след 10 000 км почна да пищи новият аксиален лагер.
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Афтърмаркет частите са........
Не може да е от лагера щот той бачка само кат е натиснат съединителя.
Нещо не са закрепили кат хората най-вероятно калъфите или самия притискател или феродов имат някакви тропащи части - с хлабина.
От къде го взе закса?
Не може да е от лагера щот той бачка само кат е натиснат съединителя.
Нещо не са закрепили кат хората най-вероятно калъфите или самия притискател или феродов имат някакви тропащи части - с хлабина.
От къде го взе закса?
- wv_POWER
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги при мен положението е същото когато запаля колата и тя е студена на празен ход се чува чукане при скоростите (сигорен съм че е съединителя ) защото като натисна педала чукането спира , щом го пусна веднага се появява отново , но като загрее колата това всичко изчезва и си работи супер . В крайна сметка какво е ?, аксиален лагер феродоф диск или нещо др.......... ?
аз съм с поло 96г. 1000 кубика AEV мотор
аз съм с поло 96г. 1000 кубика AEV мотор
-
Днес ходих в сервиза, и първо претендираха че това нещо се е появило защото липсвала пружината на вилката на съединителя... Намериха пружина, сложиха я, и пак си е същото. Интересното е че като поработи на място няколко секунди, шума отслабва значително, но не спира напълно! След това като натисна педала изчезва напълно шума, и като отпусна пак се появява доста силно. Казаха ми "карай известно врееме, ако има нещо пак ела" Но мен това хич не ме устройва защото дадох 430 лв. и нямам резултат който да ме удовлетворява на 100%... Ще потърся мнение от неутрален майстор и ако каже, ще им я карам за да си отстранят дефекта... КАто гледам колко колеги имат такъв проблем след смяна на съединител, явно си е често срещано явление...
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Консултирай се с ваското1
Той е човека
А кото отвориха пак съединителя беше ли там - всми огледали го за хлабави пружини на феродовия и самите пластини на притискателя?
Тва с вилката донякъде е така но не е от нея според мене

Той е човека
А кото отвориха пак съединителя беше ли там - всми огледали го за хлабави пружини на феродовия и самите пластини на притискателя?
Тва с вилката донякъде е така но не е от нея според мене
-
Втори път не са го отваряли...
Но в понеделник отивам там, да си го оправят. Може да са ме метнали с ментак съединител... Всичко ще си проличи при сваляне, ще искам и аз да присъствам.
Интересното в случая е че днес бях при неутрален човек за мнение и той разгледа обстойно колата и му направи впечатление че жилото не пише никъда SACHS, и той помисли че може да се ме измамили яко. Да съм си платил скъп съединител, пък да са ми сложили ментаци. Ще ходя в понеделника да се разправям, не може така, то колата трака като дизел.
Но в понеделник отивам там, да си го оправят. Може да са ме метнали с ментак съединител... Всичко ще си проличи при сваляне, ще искам и аз да присъствам.
Интересното в случая е че днес бях при неутрален човек за мнение и той разгледа обстойно колата и му направи впечатление че жилото не пише никъда SACHS, и той помисли че може да се ме измамили яко. Да съм си платил скъп съединител, пък да са ми сложили ментаци. Ще ходя в понеделника да се разправям, не може така, то колата трака като дизел.
- wv_POWER
- Автомобил:
- Двигател:
колегите аз утре вечер ще я карам да я видят какво и е и маисторите да си кажат последната дума и ще споделя каква е диагнозата 

и какво е, втулката/вилката на аксиалният лагер тропа в оста, бас ловя, ама кажи като разбереш.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”