Polo 6n AEX - Проблем или не с паленето? Причина неясна.
Здравейте колеги! Имах същия проблем-тежко въртене,няколко пъти не зацепва.Проверих Ак.батерия-не е от нея.За да няма грешки през зимата днес ходих при момчетата на ул.Раковска. Накаараха ме да запаля 2 пъти и по шума казаха че е за сваляне.Стартера е Бош и за тях има всичко.На улицата го свалиха.Ремонта е -бендикс,втулки,четки.С гаранция 6 месеца и ми струваше 107лв. Сега върти идеално. Ремонтирах го навреме,че иначе по-лошо.Успех на всички.
- theevilsite
- Автомобил:
- Двигател:
pavlov85 написа:и с моето поло имах същия проблем. полото ми е 96'АЕХ със стартер Bosch. Смених бендикса за 17лв и всичко се оправи. между другото ако ви се повреди някаде напът, размърдайте здраво скоростния лост и пробвайте да запалите. има ефект
колега какъв е бендикса като марка и от каде го взе.Интересува ме магазина как се казва.
- vasilissv
- Автомобил:
- Двигател:
Леле, май и аз имам същия проблем! Още като купих колата през лятото ме дразнеше този стържещ шум, който се чуваше от стартера непосредствено след запалването на двигателя. Сега пък, тия дни се случваше точно като горе описаното: някакво "чък-чък" при първо палене, без да може да завърти, компа се рестарира и т.н. А днес вече ми направи най-голямата мизерия; точно бях спрял на един светофар, направих "калпаво" тръгване с изгасване на колата
и... до там, ни напред- ни назад, стартера въобще не завъртя.
Трябваше да ползвам жокер "обади се на приятел", за да ме бутне да запаля.
Пробвах след това на топъл двигател да запаля, чува се някакъв шум все едно, че превърта нещо буксува де да знам, който идва от стартера след като запали двигателя.
Сигурно и аз съм за смяна на бендикс а?
Само ,че не ми стана ясно каква му е цената, един казва 80лв, друг 17лв., друг 20 лв.
Полото ми е 96'АЕХ , ама какъв стартер дали е Bosch, не ми е ясно.
Сигурно и аз съм за смяна на бендикс а?
Само ,че не ми стана ясно каква му е цената, един казва 80лв, друг 17лв., друг 20 лв.
Полото ми е 96'АЕХ , ама какъв стартер дали е Bosch, не ми е ясно.
Стартера не лагерува отпред към двигателя както е на голфа(няма фтулка).На предната страна на корпуса на стартера има една голяма бронзова фтулка някъде около 2см и нещо на която лагерува предната част на бендикса.При свален стартер изтеглете с ръка напред бендикса и разклатете в страни.Ако има хлопане(аксиален луфт) значи това е причината.Два пъти ми ремонтираха стартера и не са сменяли въпросната фтулка и винаги се стигаше до въпросния ефект при палене.Достъпа до нея е като разглобите шалтера и извадите бендикса навън.Избива се отвън навътре а набиването става по обратния ред-отвътре на вън.Има ги в магазините на Бош но чаках 2 часа да ми я доставят.Струваше някъде около 5-7лв.
Re: Проблем или не с паленето? Причина неясна.
Колеги, миналата зима правих ремонт и профилактика на стартера, защото след палене се чуваше едно леко изръмжаване, а при по студено време не можеше да завърти , а само хъркаше. Смених бендикс и бубината защото нямала достатъчно сила да го издърпа обратно. Проблема с паленето се реши, но както преди така и сега, когата голата е карана около час при запалване се чува един звук наподобяващ цвилене на кон. Това се случва, когато чукна ключа и двигателя запалва на първия оборот. Едвам успявам да върна ключа.Дали е трябвало и нещо друго да сменя или трябва да ходя на компютърна диагностика. страхувам се да не прецакам бендикса отново.Колата е Polo AEX 1.4
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
А има ли го тоя шум в движение ако да ремък за оптягане или погледни ск кутия -доливане на масло или смяна ако не е сменяно
Това го пра исамо при запалване и то при топъл старт. Звукът наподобява въртене на стртер, но при много по високи обороти. Ще кажеш, че бендикса е запецнал в маховика и стартера се върти заедно с двигателя. о колкото разбрах бубината изхвърля бендикса и го заццепва към маховика, но какво го издърпва. Може би някаква пружина...
-
boiko bojilov
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,и аз имам същият проблем.От време на време прави това с хъркането...понякога си пали много гладко.Въпросът ми е мога ли да чакам преди да сменя бендикса или може да прецакам нещо друго?!?Тъй като в момента нямам пари...ама ме е страх да не замине и нещо друго покраи него? И аз питам същото?И колко ше ми струва, части,пари за работа.проблема ми е от няколко дена като,размърдам ключалката,и върна ключа няколко пъти и чак тогава запалвам самнявам се че е бендикс но не сам компетентен
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
а какъв ще е проблема ако върти трудно,в смисъл все едно няма смазване ,акумулатора е 6+?
stefarata написа:а какъв ще е проблема ако върти трудно,в смисъл все едно няма смазване ,акумулатора е 6+?
Колега , щом като акумулатора е ок , значи не прави хубав контакт ! За смяна на четки си .

-
yordanov54
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Polo 6n AEX - Проблем или не с паленето? Причина неясна.
Колега стартера е за ремонт.Ремонтирам стартери и алтернатори с гаранция 1 година 0888609352
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”