Говорители на таблото

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Вто 08 апр 2008 21:13

Изображение

Изображение

Изображение

Това представляват! Не си и помислям ,че Lizard ще ти даде само говорителчетата без пластмасите :lol:

А сега не за друго ,ама и аз да го прецакам да не успее и той да ти ги подари ще ти кажа следното:

1. Тези говорители са слабички. Като си сложих пайнер плеар който е с 4Х50W peek power ,и бях с оригиналните говорители, плеара го увеличавах само до степен 20 защото почваха много да кривят и така карайки на степен 20 едната пищялка взе да "църка" - тъй ,че и това им е много. Като гледам твоето CD надали е 2Х20 вата и така ще се получи ,че тези пищялки ще те ограничават много и няма да можеш да си го слушаш по силничко (даже нормално силничко)

2. Хубавото им е ,че имат 2 женски букси на самите пластмаси и така лесно могат чрез букси ,а не чрез запояване да се свържат паралелно а не последователно на други говорители - ама като гледам при тебе излиза само една 2-ка кабели ,а не 2 двойки (както трябва да е - амо же и да не си видял втората) и освен това буксите им ги няма. Тъй ,че какъв е смисъла?
Според мен не се занимавай с глупости ,а си вземи един евтин бошман като моят в гаража и го сложи него. Изобщо не го препоръчвам като хубав говорител ,ама е 10 пъти по добре от тия пищалки :wink:

п.п. Ама ,че съм и аз.. :oops: що ми се стори ,че буксите ти ги няма ,пък те си били там :lol

Последна промяна от Anbuch на Вто 08 апр 2008 23:23, променено общо 1 път.

Citoject
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Citoject » Вто 08 апр 2008 21:26

И аз искам да ги разкарам тея щото ме дразнят....Ама не съм сигурен как?Нали звукът стига до тях и после тея на вратата взимат от тях....

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Вто 08 апр 2008 21:33

Точно така! Просто свързваш жичките една за друга и това е. Даже можеш да не режиш буксите и да запояваш а да свържиш буксите с телчета, като жичките от ляво се свързват заедно ,а жичките от дястно също заедно. Пък най-лестният вариант е да клъцнеш едното телче дето излиза от кондензатора(червеният цилиндър) и да си ги оставиш да ти запушват дупките - така няма да свирят!

Citoject
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Citoject » Сря 09 апр 2008 9:30

Така де,ама на мен ми се ще да сложа някакви други говорители на тяхно място?Как да го направя?Дали някак си да взема само пластинките от тея пластмасови неща...или има и по-лесен начин?Mерси.

Потребителски аватар
kalioo
Автомобил: Passat B5.5
Двигател: 1.9 131

...

Мнениеот kalioo » Сря 09 апр 2008 23:38

Колеги за 8 или 10 (размер) са колонките от пред :shock

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Контакти:

Re: ...

Мнениеот Anbuch » Чет 10 апр 2008 8:15

kalioo написа:Колеги за 8 или 10 (размер) са колонките от пред :shock

10 см диаметър

Citoject
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Citoject » Чет 10 апр 2008 16:57

Ще стане ли,ако срежа буксата от където идва звука оголя кабела и свържа към него говорител на таблото едновременно да свържа и говорителя на вратата към същия кабел,т.е двета колони да са едновременно запоени към 1 кабел,има ли проблем?да запазя ли кондензаторчето да ми вади високите от таблото.Смятам да сложа 10см на таблото и 17 см на вратата -Thunder,като за по-евтино:)

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Чет 10 апр 2008 17:07

Този кондензатор няма да ти трябва - играе ролята на филтър за ниските честоти и пропуска само високите пищяшти звуци. Ако го закачиш към нормален 2 лентов говорител той ще свири също толкова скапано както сегашните ти пищялки. Имай впредвид ,че стандартно при поло (говоря за поло 6N и polo 2F) ляв говорител на таблото е свързан със десен сраничен говорител и десен на таблото с ляв страничен (било то във вратите за 6N или отзад за 2F).
Имам нещо в предвид : Плеара ти 4 канала ли има или само 2?

Citoject
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Citoject » Чет 10 апр 2008 18:48

Crown 4X45 или поне така пише...Колата е 1.4 АЕX 96.Притеснява ме дали е проблем направо да са запоени двете двойки кабели към едната,а не както е сега с пластинки и тн...

Потребителски аватар
sub4o
Автомобил: Seat Ibiza
Двигател: AUB 2003

Мнениеот sub4o » Чет 10 апр 2008 20:02

Citoject написа:Crown 4X45 или поне така пише...Колата е 1.4 АЕX 96.Притеснява ме дали е проблем направо да са запоени двете двойки кабели към едната,а не както е сега с пластинки и тн...

Не се притеснявай, няма какво да стане. Внимавай само да спазизиш поляритета. Синият е -, а червеният +. Трябва и внимателно да ги овиеш с изолирбанд, за да не стане късо.

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Нед 13 апр 2008 10:53

Anbuch написа:.................................

Това представляват! Не си и помислям ,че Lizard ще ти даде само говорителчетата без пластмасите :lol:

А сега не за друго ,ама и аз да го прецакам да не успее и той да ти ги подари ще ти кажа следното:

1. Тези говорители са слабички. Като си сложих пайнер плеар който е с 4Х50W peek power ,и бях с оригиналните говорители, плеара го увеличавах само до степен 20 защото почваха много да кривят и така карайки на степен 20 едната пищялка взе да "църка" - тъй ,че и това им е много. Като гледам твоето CD надали е 2Х20 вата и така ще се получи ,че тези пищялки ще те ограничават много и няма да можеш да си го слушаш по силничко (даже нормално силничко)
............................................

Не успя :) ! Подарих ги :)

По принцип съм чел че пищялките оригиналните са Philips и са си супер. Свирят много добре..... НО това е кола от 97 година. Та 97-ма година на среден клас касетофонче от порядъка на 4х25 или 4х35W, са били перфектни.
Аз стигнах до следния ефект. След като подмених всички говорители в колата и добавих още няколко. Подмених и касетофна с нещо по-ново 4х45. Ефекта е следният, новите колони си искат малко повече мощност и при нормално усилена музика аз чувах главно тези пищялки, защото другите колони искат малко повече за да засвирят :).
Резултата беше, че за да чувам елипсите на кората бях дал баланса на 50% назад. Като се усили малко повечко и се усеща как тези пищялки им идва множко и започват да кривят.

За това извода: имайте едно на ум, какви колкони слагате в колите.
Ако сте решили тотално да подобрявате системата, като мен фабричните говорители просто стават излишни.
Ако сте решили само да възтановите аудио системата, трябва да внимавате какви говорители копувате. По-скъпи незначи по-качествени ефекта може да отрицателен.

А по темата по-спецялно аз отпред съвсем спокойно ръгнах 2-говорителя по 10см. Филтри допълнителни не съм слагал. Характериситиките на говорители си се напаснаха тези във вратите не свирят високи и малко среди, тези в таблото си имат кондензаторче на пищялката, а главната мембрана вади главно среди, щото бас няма как да извади :). Резултата е вече баланса ми е на 0 и си чувам всички говорители в колата :).

Потребителски аватар
gh0stfac3
Автомобил: VW Caddy 2 EcoFuel
Двигател:

Мнениеот gh0stfac3 » Сря 19 ное 2008 20:36

я да питам нещо заводско POLO 6N 97г има ли колонки някъде в багажника или от двете страни на кората а ???

Потребителски аватар
McLarena1976
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот McLarena1976 » Чет 20 ное 2008 13:27

При мен няма ама ми се струва като погледнеш отдолу в двата края като че ли в пластмасата има легла подготвени за изрязване за говорител.
А относно кората не съм чувал за заводски рязани кори. :D

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Чет 20 ное 2008 17:52

gh0stfac3 написа:я да питам нещо заводско POLO 6N 97г има ли колонки някъде в багажника или от двете страни на кората а ???

На комбито има говорители отзад в пласмите, които държат щората над багажника.
За класик незнам не съм разглежал такъв.
А тез най-малките хечбеци, мисля че по принцип нямат.
Но се слагат много лесно Теми в направи си сам много... Имаш само 2 основни проблема:
1. От каква част от багажника с готов да се лишиш?
2. Колко пари си готов да дадеш?
:)

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Чет 20 ное 2008 20:04

Бре,шопи,за филибетата няква аванта няма ли,майна? :D

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”