Здравейте, колеги, ето ме и мен с моите проблеми. Карам Golf mk2 GTI - код PB. Нещата при мен са горе-долу като на всички, писали по-горе. Преди няколко дни имах същите симптоми,при студен двигател работеше неравномерно, дори гаснеше... само че това продължи и на загрял двигател, дори в движение, и правеше детонаций в ауспуха когато върна газта. Вдигнах капака и се оказа че ми се е скъсала гумичката, която крепи филтъра за картерните газове към капака на главата - при PB моторите е една много смешна кутия, прилича на чайник. Смених тази гумичка и нещата като че ли се нормализираха. вчера, когато пак ми направи тоя номер, тръгнах да търся целия филтър, който обаче се оказа 150 лева... та реших по български да го промия с нафта, също и маркуча от филтъра към дросела прочистих, тъй като ми се видя омазнен. За сега проблема изглежда решен, днес си запали и работи нормално

Искам да попитам - тъй като моя дросел едва ли е чистен някога, възможно ли е това да се направи по същия начин ? (сигурно може, защо да не може)

и по-важното - компютъра ще се адаптира ли сам към клапата, или ще трябва да ходя на диагностика?