Обем на резервоара ?
- Polo_1.6
- Автомобил:
- Двигател:
онзи ден отивам на бензиностанция Зара в Ст.Загора на изпарения и ми сипаха 50л. ..........и аз се разрових в упътването и там пише че резервоара е 45л. и след това е графа резерва-7л. но не се описва тази резерва в тези 45л. ли е........ако не то 45+7=52л. ..........тогава нещата се връзват ...............нали?????
- BaHko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Резервата би трябвало да влиза в тези 45 литра, защото го дават 45 като цял обем, а щом е цял обем значи сигурно влизат. Само не ми е ясно точно как ни лъжат по бензиностанциите?!
Как се настройват самите колонки. Трябва да има някакъв индикатор в бензиноколонката, който да отчита преминаването на количеството бензин и по този начин като е програмирана за дадена цена на литър ти се получава крайната сума за плащане. Но точно този индикатор в бензиноколонката как са го настроили да отчита ралично количество от това, което е минало през него?! Или може би има друг начин?! Нямаме ли колеги, които са работели по бензиностанции да си изкажат и те мнението? 

- Vextor
- Автомобил:
- Двигател:
ХАхахаха бате , врътката е банално лесна и тъпа (поне такава беше на бензиностанцията на която работех) . Имаше един техник които поддържаше колонките и правеше следното ....BaHko написа:Резервата би трябвало да влиза в тези 45 литра, защото го дават 45 като цял обем, а щом е цял обем значи сигурно влизат. Само не ми е ясно точно как ни лъжат по бензиностанциите?!Как се настройват самите колонки. Трябва да има някакъв индикатор в бензиноколонката, който да отчита преминаването на количеството бензин и по този начин като е програмирана за дадена цена на литър ти се получава крайната сума за плащане. Но точно този индикатор в бензиноколонката как са го настроили да отчита ралично количество от това, което е минало през него?! Или може би има друг начин?! Нямаме ли колеги, които са работели по бензиностанции да си изкажат и те мнението?
Разхлабваше някакво марку4енце за вакума на колонката и когато натиснех да пълня бензин колонката засмукваше по малко въздух ,които както се сещаш минава през дат4ика които от4ита коли4еството бензин и така на 50 литра бензин ,реално сипвахме около 45.На края на деня правехме от4ет и си сипвахме "ненужните " литри бензин в туби4ки , и хаиде в резервоара . Или пък просто го продавахме на някои с по 10 стотинки по евтино . Но помисли си само колко е далаверата при положение 4е на ден минават по стотина клиенти ............

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
tUf написа:Ами и аз да задам въпроса си!По книжка пише резервоар 45л. на 1.9 дизелов мотор...а като ида на бензиностанция примерно на лампа ми качват още 52 литра и винаги съм се чудил каде ги побира или лажата е голяма:)И другия ми вапрос колата ми гори 7 грацко това нормален разход ли е?Кола почти се кара студена поради малкия ни град и ако е висок разход къде може да е проблема при положение че колата е минала пълен преглед!!
az вчера засиччах мойта ,19 дизел е.9 ми гореше градско ,паднал е разхода с 0,6 на 100 или просто е изключил маркуча по рано,понеже по ве4е пяна има....
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
POLO_SPORT написа:Как 9 градско...тва е много бе човек.....Мойта ми гори по 7-7.5 градско, хем е бензин!
ПП.И аз съм от Бургас
Ми незнам човек.1,9 двигател,....незнам що така,явно има някаф проблем,3 пъти ходих по майстори и не го оправиха,вече се наплаших,,май било от помпата,шото сама си дава газ и трябва да отида да я видят,ама при кой,дай някой име и адрес който разбира...
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
0899859909 Диан
момчето си беше поръчало кабел за лаптопа да си прави диагностика на четворката...(страшна TDI GTI)...ако искаш звъни му да се чуете- незнам дали ще ти иска пари и ако да колко ама нищо не губиш да пробваш...ако не стане с него тогава ходи на боша...
Бих ти съдействал, ама и аз не го познавам
момчето си беше поръчало кабел за лаптопа да си прави диагностика на четворката...(страшна TDI GTI)...ако искаш звъни му да се чуете- незнам дали ще ти иска пари и ако да колко ама нищо не губиш да пробваш...ако не стане с него тогава ходи на боша...
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не го познавам и ми е неудобно,....ще отида на боша на края на месеца да видим ...POLO_SPORT написа:0899859909 Диан
- request
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Няма да повярвате
Колеги, няма да повярвате, но ако не го бях видял с очите си и на мен щеше да ми е трудно......Оказа се че нашите Половери явно имат обем на резервоара от.....55 литра. Вчера я източих моята до дупка/бях си взел в една тубичка 2 литра, точно поради тая причина, защото исках да видя аджеба колко ще събере абсолютно празна/......заредих на Петрол в Младост 2 точно 55 литра, абсолютно обезвъздушена и почти до гърловината.......сега ще я източа пак докрай и ще ви кажа какъв е резултата.....
))....така че имайте го предвид.....

- request
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
BaHko написа::shock Добре де нали навсякъде по книгите го пишат 45 литра??!! То и на мене не ми се вяврваше като имах половин резервоар и ми сипаха още 30 и няколко литра.
....явно ще се окаже че това е чистия обем на резервоара, без резервата и това което се събира в тръбата до гърловината .....единствено по този начин мога да си го обясня...
- BaHko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Е ако е така е много тъпо. Купуваш си кола и в книжката ти пише 45 литра резервоар, отиваш на бензиностанцията и бам 55 литра до капачката и почват едни спорове с бензинджията..... как бе колата ми събира 45 литра. Ето виж книжката на производителя и той ти вика - Абе батенце аз не те лъжа.... побира ти 55 литра. Е на кого ше вярваш - на него или на производителя, ама май ще се окаже, че и той послъгва.... 

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”