не съм горд собственик на поло

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Re: не съм горд собственик на поло

Мнениеот kaiser666 » Съб 05 дек 2009 15:26

MuTa4eTo написа:
digo_pl написа:...

Това от снимката се получава от каране само в града, мотора кондензира и този конденз се меши с маслото и става това - боза.

Да,това се получава като кондензират 1-2 литра вода в маслото :lol:

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Съб 05 дек 2009 18:48

Това по капачката се получава от конденза на мотора.Избиват малки капчици вода и се смесва с маслото и става боза.Има една цедка на картера,тя като е леко запушена и става тоя номер-също и бая димец излиза от капачката.Изчистване на цедката,и смяна на маслото ще решат проблема.За да е спукана главата-трябва бая да надува казанчето и да има мехурчета(само ако гарнитурата е отишла),маслото трябва да е боза-сиво,кафяво.

liubutu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liubutu » Нед 06 дек 2009 23:21

Dizel_fen написа:Това по капачката се получава от конденза на мотора.Избиват малки капчици вода и се смесва с маслото и става боза.Има една цедка на картера,тя като е леко запушена и става тоя номер-също и бая димец излиза от капачката.Изчистване на цедката,и смяна на маслото ще решат проблема.За да е спукана главата-трябва бая да надува казанчето и да има мехурчета(само ако гарнитурата е отишла),маслото трябва да е боза-сиво,кафяво.

Абе Колега, по-нагоре казах какъв ми е пасата, защо на мене не ми избиват малки капчици вода :No

Потребителски аватар
Fonzi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fonzi » Пон 07 дек 2009 15:54

Ей някой да каже, че не е доволен от марката и ще го изядеде... к'ви сте лоши значи... :beat_butt2
Според мен е попаднала на калпава партида... знае ли човек, може и майстора да е калпав НО малко вероятно та нали с това се изхранва... mhihi

liubutu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liubutu » Вто 08 дек 2009 19:45

Fonzi написа:Ей някой да каже, че не е доволен от марката и ще го изядеде... к'ви сте лоши значи... :beat_butt2
Според мен е попаднала на калпава партида... знае ли човек, може и майстора да е калпав НО малко вероятно та нали с това се изхранва... mhihi

Калпава партида майстори :beat_butt2

Потребителски аватар
doc_j
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doc_j » Сря 09 дек 2009 7:33

Интересното е, че хем знаем, че повечето майстори са вързани в ръцете и с не много умствен багаж, но пак при тях ходим и им плащаме. :banghead:

Потребителски аватар
digo_pl
Автомобил: omega V6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот digo_pl » Чет 10 дек 2009 19:25

Тя работата, се оказа... не вдига маслко таз кола. Трябва да се сменят повдигачите. Ама как така никой от майсторите не го установил това нещо :screwy

liubutu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liubutu » Чет 10 дек 2009 23:38

digo_pl написа:Тя работата, се оказа... не вдига маслко таз кола. Трябва да се сменят повдигачите. Ама как така никой от майсторите не го установил това нещо :screwy

Оппа, колега я обясни щото аз такъв проблем не съм срещал, освен ако помпата не вдига масло, но това пак не обяснява конденза ??? И не искам да бъда категоричен , но няма как да е от повдигачи на клапани! Повдигачите може да са за смяна, но конденза не е от тях.

Потребителски аватар
digo_pl
Двигател:
Контакти:

Мнениеот digo_pl » Пет 11 дек 2009 9:01

Проблема с конденза, все още не знам от какво е ... Другият проблем е, че не вдига маслото.
Убеден съм, че, ако тези две неща се оправят, колата ще е пушка!

Потребителски аватар
Ico_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ico_Polo » Пет 11 дек 2009 14:08

А ако проблема, че не вдига маслото е заради проблема с конденза? Плътноста на маслото се променя ако е масло, и ако е боза на пяна. Маслената помпа реагира на разлика във вискозитета на маслото, камо ли на такава ... "смес". На джипа имах показател за налягането на маслото, и има голяма разлика между студено (гъсто) и топло (рядко) масло. Другият вариант е, вследствие на химичната реакция на маслото с водата да се получи утайка която да задръсти цедката на маслената помпа, много е вероятно. Пък може да е комбинация от тези 2 неща. Аз препоръчвам смяна на гарнитура на главата, продухваане (промиване) на маслената система, ново масло и ...газ.

Потребителски аватар
kojuharov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kojuharov » Нед 13 дек 2009 21:14

Ico_Polo написа:А ако проблема, че не вдига маслото е заради проблема с конденза? Плътноста на маслото се променя ако е масло, и ако е боза на пяна. Маслената помпа реагира на разлика във вискозитета на маслото, камо ли на такава ... "смес". На джипа имах показател за налягането на маслото, и има голяма разлика между студено (гъсто) и топло (рядко) масло. Другият вариант е, вследствие на химичната реакция на маслото с водата да се получи утайка която да задръсти цедката на маслената помпа, много е вероятно. Пък може да е комбинация от тези 2 неща. Аз препоръчвам смяна на гарнитура на главата, продухваане (промиване) на маслената система, ново масло и ...газ.

Ico е много прав, разликата в маслото при смяна на температутрата е от небето до земята. Има един момент, че ако водата е от чешмата налята, съдържа котлен камък. Смешно, но факт, дори малкото утайл се прави големи поразии, а със смеска от масло и боклуците в нашенските марки ... ето ти беля.
Профилактика на системата и ново масло,след продухването.

Потребителски аватар
digo_pl
Двигател:
Контакти:

Мнениеот digo_pl » Съб 09 яну 2010 17:32

Здравейте, колеги... Начи много странна работа се оказа тази кола... :) На двигателя пише, че е AUD, да ама, не защото AUD е 1.4 60 коня, а тази ясно си личи, че е двувалка и е с дискови спирачки и на задните колелета, та бръкнах при резервната гума и прочетох: AHW или 1.4 16v 75 коня :) - Защо ли е смена табелката на мотора - а де да знам, никва айдия :)

Та по темата ... Взех колата за два дена и това което аз успях да установя, като проблеми по нея са:
- най-вероятно,но не сигурно - повдигачи
- свещи /едната лула изхвърча в двичение, ама бързо намерих нова свещ и я смених/
- жилото на съединителя си позаминава помалко :)
- термустата също е за смяна, добре, че е заспал отворен и не прегрява, а изстива :) /дано не бъркам в изразяването си :oops: /
- копчетата за ел. стъклата на шофьорската врата ги няма и съответно не се отваря левия джам
- прави нещо странно с часовника, в един момент го поглеждам показва пр. 9,30 след 3 минути показва /пак пр./ 23,45 Въх! нищо не вдявам от токове :)

Някви идеи или съвети? С две галви се мисли по правилно! mhihi mhihi mhihi

Последна промяна от digo_pl на Съб 09 яну 2010 19:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Съб 09 яну 2010 17:57

Коя табелка имаш предвид, че е сменена, защото мен така малко ми навява една мисъл за крадена кола с табелка от блъсната и съответно документи от такава... :roll:

Потребителски аватар
samael_86
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samael_86 » Съб 09 яну 2010 18:19

digo_pl написа:Здравейте, колеги... Начи много странна работа се оказа тази кола... :) На двигателя пише, че е AUD, да ама, не защото AUD е 1.4 60 коня, а тази ясно си личи, че е двувалка и е с дискови спирачки и на задните колелета, та бръкнах при резервната гума и прочетох: AHW или 1.4 16v 75 коня :) - Защо ли е смена табелката на мотора - а де да знам, никва айдия :)

Та по темата ... Взех колата за два дена и това което аз успях да установя, като проблеми по нея са:
- най-вероятно,но не сигурно - повдигачи
- свещи /едната лула изхвърча в двичение, ама бързо намерих нова свещ и я смених/
- жилото на съединителя си позаминава помалко :)
- термустата също е за смяна, добре, че е заспал отворен и не прегрява, а изстива :) /дано не бъркам в изразяването си :oops: /
- копчетата за ел. стъклата на шофьорската врата ги няма и съответно не се отваря левия джам
- прави нещо странно с часовника, в един момент го поглеждам показва пр. 9,30 след 3 минути показва /пак пр./ 23,45 Въх! нищо не вдявам от токове :)

Някви идеи или съвети? С две галви се мисли по лесно mhihi mhihi mhihi

колега като казваш за повдигачи те малко се замислих колата явно не се знае от каде е внос но моето поло е от италия по едно време спря да вдига маслото и се оказа че ми е запушена цедката на помпата която е в картера та проблема беше шепа пясък и много и големи парчета силикон от "кадърни майстори" така че може и там да се погледне

Потребителски аватар
digo_pl
Двигател:
Контакти:

Мнениеот digo_pl » Съб 09 яну 2010 18:58

apa6o написа:Коя табелка имаш предвид, че е сменена, защото мен така малко ми навява една мисъл за крадена кола с табелка от блъсната и съответно документи от такава... :roll:

То и на мен ми мина през акъла, ама като се регистрирва в БГ, то се проверяват тези неща! А имам навпредвид табелката на мотора, дето е на снимката в предния пост. То до колкото ми обяснява собственичката, преди да се внесе колата в България, предишния й собственик е сменял двигателя!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”