MuTa4eTo написа:digo_pl написа:...
Това от снимката се получава от каране само в града, мотора кондензира и този конденз се меши с маслото и става това - боза.
Да,това се получава като кондензират 1-2 литра вода в маслото

MuTa4eTo написа:digo_pl написа:...
Това от снимката се получава от каране само в града, мотора кондензира и този конденз се меши с маслото и става това - боза.
Dizel_fen написа:Това по капачката се получава от конденза на мотора.Избиват малки капчици вода и се смесва с маслото и става боза.Има една цедка на картера,тя като е леко запушена и става тоя номер-също и бая димец излиза от капачката.Изчистване на цедката,и смяна на маслото ще решат проблема.За да е спукана главата-трябва бая да надува казанчето и да има мехурчета(само ако гарнитурата е отишла),маслото трябва да е боза-сиво,кафяво.
Fonzi написа:Ей някой да каже, че не е доволен от марката и ще го изядеде... к'ви сте лоши значи...![]()
Според мен е попаднала на калпава партида... знае ли човек, може и майстора да е калпав НО малко вероятно та нали с това се изхранва...
digo_pl написа:Тя работата, се оказа... не вдига маслко таз кола. Трябва да се сменят повдигачите. Ама как така никой от майсторите не го установил това нещо
Ico_Polo написа:А ако проблема, че не вдига маслото е заради проблема с конденза? Плътноста на маслото се променя ако е масло, и ако е боза на пяна. Маслената помпа реагира на разлика във вискозитета на маслото, камо ли на такава ... "смес". На джипа имах показател за налягането на маслото, и има голяма разлика между студено (гъсто) и топло (рядко) масло. Другият вариант е, вследствие на химичната реакция на маслото с водата да се получи утайка която да задръсти цедката на маслената помпа, много е вероятно. Пък може да е комбинация от тези 2 неща. Аз препоръчвам смяна на гарнитура на главата, продухваане (промиване) на маслената система, ново масло и ...газ.
digo_pl написа:Здравейте, колеги... Начи много странна работа се оказа тази кола...На двигателя пише, че е AUD, да ама, не защото AUD е 1.4 60 коня, а тази ясно си личи, че е двувалка и е с дискови спирачки и на задните колелета, та бръкнах при резервната гума и прочетох: AHW или 1.4 16v 75 коня
- Защо ли е смена табелката на мотора - а де да знам, никва айдия
Та по темата ... Взех колата за два дена и това което аз успях да установя, като проблеми по нея са:
- най-вероятно,но не сигурно - повдигачи
- свещи /едната лула изхвърча в двичение, ама бързо намерих нова свещ и я смених/
- жилото на съединителя си позаминава помалко
- термустата също е за смяна, добре, че е заспал отворен и не прегрява, а изстива/дано не бъркам в изразяването си
/
- копчетата за ел. стъклата на шофьорската врата ги няма и съответно не се отваря левия джам
- прави нещо странно с часовника, в един момент го поглеждам показва пр. 9,30 след 3 минути показва /пак пр./ 23,45 Въх! нищо не вдявам от токове
Някви идеи или съвети? С две галви се мисли по лесно![]()
![]()
apa6o написа:Коя табелка имаш предвид, че е сменена, защото мен така малко ми навява една мисъл за крадена кола с табелка от блъсната и съответно документи от такава...
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 13 госта