Скърцане в барабаните при натискане на спирачките

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Stefo`o
Автомобил:
Двигател:

Re: Скърцане в барабаните при натискане на спирачките

Мнениеот Stefo`o » Пет 29 яну 2010 22:01

и моите барабани скърцат, но само когато съм в движение и то само когато карам с 13-ските(предимно зимата). Лятото с 14-ските няма никакъв проблем. :mrgreen: :mrgreen: доста странно :D:D:D :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Blizzarder-VW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Blizzarder-VW » Пет 29 яну 2010 23:26

Колеги това с трансплантацията на задни дискови спирачки с цел по-добро спиране не го одобрявам! Имайки впредвид 4е на бащата колата (фиат е верно) е 2т и с задни барабани значи, че те са си изчислени да си спират.
Иначе аз съм с поло 16в и бях навит на задни дискове, защото изглеждат мн добре на добри лети джанти и малко пипнато поло, но колата си ми спира и мисля че би било глупаво да ги сменям. А отпред 16 винтилките са с 256мм дискове и определено има разлика спрямо поло 1.Oi при спиране. Сега новата искам да си сложа отпред вентилирани дискове след като така и така трябва да ги сменям но ще се поинтересувам по-подробно за цени :)

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gecatawe » Съб 30 яну 2010 1:02

И според мен е глупаво минаването на диск отзад.. Нищо лично към колегите които са го направили(просто за мен няма смисъл).Като имам същото скърцане дали ръчна дали спирачка скърца и неспира, познавам няколко човека с половери с слагани дискове отзад, немога да кажа че спират по-добре.Заводско моята спирачна система е обезвъдушавана и имам чувството че ако разкача тръбичките, няма да може да се обезвъждуши като оригниналното и даже ще спира по зле(също преминаването на диска мисла че имаше проблеми с ръчната).Поне така си мисля аз и поне при моите познати е така, сега на мен ми скърца и даже ми прави впечатление че задните ловат преди предните.Чудното даже при моя барабан е че на накладките феродото е ковано и при вас ли е така или не.
П.С Карайте си половерите и несе вглеждайте в тези ДРЕБНИ неща.Дори с барабан се плаша по някой път от спирането ми (незнам от макия клас автомобили някой да спира така добре като полото).

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Съб 30 яну 2010 18:49

щом скърца значи работи! :Mr Green Fun И мойта скърца. Е? Смазвах, спря да скърца, и след първия дъжд отново.

chavo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chavo » Пет 05 фев 2010 10:07

Покрепям колегите, които препоръчват да не се сменяват барабаните с дискове. Ще си вкарате таралеж в гащите, нека да не сме по умни от конструкторите. А ако се отиде към този вариант и не са точно изчислени нещата има опасност при натискане на спирачките предницата да стане напълно неуправляема.Загледайте се в размерите на дисковете предни задни, има разлика!!Забележетие има автомобили, които са след 2000 г. и от зад са с барабани. Защо? Прецени ли са ,че това е по сигурното за съответния клас автомобил/ а може да е по евтино, може би/.P.S. При мен стържеше отзад, като смених едното цилиндърче спря, за сега!?!

Потребителски аватар
doc_j
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doc_j » Пет 05 фев 2010 10:46

chavo написа:Покрепям колегите, които препоръчват да не се сменяват барабаните с дискове. Ще си вкарате таралеж в гащите, нека да не сме по умни от конструкторите. А ако се отиде към този вариант и не са точно изчислени нещата има опасност при натискане на спирачките предницата да стане напълно неуправляема.Загледайте се в размерите на дисковете предни задни, има разлика!!Забележетие има автомобили, които са след 2000 г. и от зад са с барабани. Защо? Прецени ли са ,че това е по сигурното за съответния клас автомобил/ а може да е по евтино, може би/.P.S. При мен стържеше отзад, като смених едното цилиндърче спря, за сега!?!

Забелязал ли си, че барабаните са само при нискобюджетните версии на даден автомобил? Айде пак се замисли. А че трябва да се мислят още 10 неща след смяна на барабани с дискове - да, така е.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”