Поло 6н АЕЕ - Проблем с антената
- mirkata 4020
- Автомобил: vw mk3
- Двигател: 1996
Re: антена
Аз мисля,че не се обръща достатъчно внимание на един друг фактор в цялата ситуация,а тои е замасяването на антената.
Ако има лоша маса към купето ефекта е точно това пращене,шайбичката за която писа по горе колегата е точно с тази цел да замаси към купето антената,
А това,че колега когато си пробвал с друга антена в колата и е имало ефект е точно затова просто си държал антената в ръка.
Не претендирам за изчерпателност по въпроса и гарантирано решение на проблема.
Ако има лоша маса към купето ефекта е точно това пращене,шайбичката за която писа по горе колегата е точно с тази цел да замаси към купето антената,
А това,че колега когато си пробвал с друга антена в колата и е имало ефект е точно затова просто си държал антената в ръка.
Не претендирам за изчерпателност по въпроса и гарантирано решение на проблема.
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Alek написа:Оригинална пръчка за антената в Порше струва 9-10лв.
това пък е супер цена!
- flameman5
- Автомобил: Polo + Leon TDI
- Двигател: AHW 2000 + ALH 2004
deversant написа:Alek написа:Оригинална пръчка за антената в Порше струва 9-10лв.
това пък е супер цена!
И аз мисля така!!! Ако е това което търся ще си купя. Интересно ми е само, защо е толкова евтина при условие, че там са главорези по принцип

- BLADE8209
- Автомобил: Polo 6N2 2001
- Двигател: AMF + remap
А под самата антена има ли някаква платка или тая схема е в онова кръглото алуминиевото, и антената как да се разбере дали е активна или няма значение каква е антената. Моята кола има това кръглото но незнам какво има под тавана и дали трябва да има нешо или просто коксиала е запоен за основата на антената?
- flameman5
- Автомобил: Polo + Leon TDI
- Двигател: AHW 2000 + ALH 2004
Има два варианта:
1. Това алуминиевото да е захранване за активна антена т.е. в основата и да има платка/самия усилвател.
2. Същото алуминиево да е освен захранване и самият усилвател да е вътре, защото са почти еднакви някои модели - "захранване за активна антена" и "активна антена за допълнително поставяне".
Дано съм бил ясен.
1. Това алуминиевото да е захранване за активна антена т.е. в основата и да има платка/самия усилвател.
2. Същото алуминиево да е освен захранване и самият усилвател да е вътре, защото са почти еднакви някои модели - "захранване за активна антена" и "активна антена за допълнително поставяне".
Дано съм бил ясен.
- BLADE8209
flameman5 написа:Има два варианта:
Дано съм бил ясен.
Аха, да разбеах ама кое е мойто

flameman5 написа:Обещах да докладвам резултатите:
1. Въпросното кабелче описано по-горе във Варна го няма. Донесоха ми го от София - Авител.
2. Слагайки го си обясних, защо нямам пин на въпросната позиция /5/ на буксата на колата за захранване на радиото - отговора е, че фабричното радио захранва антената директно и няма нужда от този пин /по-скоро трябва да го имат колите без активна антена/. Точно там бучнах кабелчето за захранването.
3. Учудващо за мен ефекта бе поразителен. Наистина вече антената ми е активна![]()
![]()
.
4. Сега остана само да си намеря оригинална пръчка, че тези които ми продадоха колата освен че са прибрали летите 14" джанти и оригиналното радио, са сменили и пръчката на антената с една мизерна 10 см. Ако някой може да помогне ще съм благодарен. Щях да поръчам от Авител за 15-16лв, но не бях сигурен дали няма да ми се наложи да си купя после цяла антена с основата и за това се въздържах.
здр колега аз съм с поло класик 1,6
и аз имам същият проблем с антената имам платка но имам и cd JVC ,а нямам никакво радио и днес се метнах да турся какво става и разбрах че има платка и само кабел и се чудих какво и защо дукато не видях какво си писал . и как е по добре ли е и дали и аз да си закупя или да си направя тази платка
И аз като вас съм със същият проблем , като съм на радио пипна ли спирачки почва да пращи (явно от консумацията) или ако си пусна фаровете примерно е страшна работа .. Купих си нова пръчка , че старата беше счупена и никъв ефект .. 

Значи последно ако има усилвател и подам 12в направо на оплетката би трябвало да се захрани и да се подобри, а ако няма може ли да изгори нещо? И тази схемичка я слагам при СД-то нали, а ако я сложа и има и усилвател пречи ли нещо? И този знак на прозореца какво представлява за активната антена?
- BLADE8209
Колега на оплетката не подавай нищо да няма заря.
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Абе колега ти прочете ли темата и схема има и препратка.Ако ставаше само с бочкане на +12в всеки щеше да го направи не да чака като колегата да му доиде захранването от София за 13лв.
Колега имам чувството че ти не си я чел темата, защото колегата преди това е казал че ако има усилвател оригинален се подава 12в по кабела за антената от оригиналния касетофон (вътре в него), а ако не е оригинален касетофона вече се подава по разни кбелчета, поне аз тъй разбрах и тогава е нужно и това устройство.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”