Здравеите колеги,наи-накрая открихме проблема.Оказа се лагери на коляновия вал,тези дето го държат за блока.Колегите пишат че,този мотор не се ремонтира но нямам друг избор.Смениха ми лагерите на вала и някакъв силикон на картера и ми взеха 180лв.за труд и 160лв.за лагерите.В момента колата е много добре.
Как откриха проблема-според маистора.Завърта делкото на закъснение чукането утихва,завърта на предварение и почва да се чува много,според него различен резонанс.Наи-износения лагер е този от към маховика.
Като свалиха картера и местиха със щанга вала и там също се чуваше леко хлопане.
Благодаря на всички колеги които се отзоваха,и весело посрещане на новата година.
Не решен проблем Поло.
-
janko_danev
- Автомобил:
- Двигател:
- McLarena1976
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Не решен проблем Поло.
Колега и мойто руло е с подобен проблем и с подобен ремонт,но аз по-скоро търся нов мотор поне 1.4 или 1.6 бензин а ако има малко стотинки направо сменям колата .С малките мотори и коли бях до тук тази ми е последната.
Дано новата година донесе нов късмет и здраве.
Айде весели празници на всички
Дано новата година донесе нов късмет и здраве.
Айде весели празници на всички

- Borsuka
- Автомобил: vw passat B3 + reno laguna
- Двигател:
Здравейте колеги, използвам същата тема понеже и при мен подобен проблема, колата е пасат Б3 89г с двигател 1,6 1F Същия проблем, тракане, чукане незнам как да го обясня. Без значение дали подавам газ, при бавна скорост си трака а когато подам газ все по често си чатка и в един момент изчезва. Друго странно нещо, при изкачва по наклон изчезва и след известно каране по равен път пак се появява. Няма значение дали е по инерция пак си чатка. Дръпната ръчна и въртене на гуми на място, пак се чува някакво чаткане? Ако някой има идей добре дошли са. По колата лятото са сменяни: всичко по хидравликата ( тя тогава и се сложи
) амортисьори, лагер тампони, вчера са сменени задни тампони на предните носачи ( сложени са и втулки понеже някой комплекти са без втулките и някой изобщо не ги и слагат ) .
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Borsuka написа:.... .
Колега , има раздел пасат. Пробвай там.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”