Не решен проблем Поло.

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
janko_danev
Автомобил:
Двигател:

Re: Не решен проблем Поло-разрешен.

Мнениеот janko_danev » Чет 30 дек 2010 11:45

Здравеите колеги,наи-накрая открихме проблема.Оказа се лагери на коляновия вал,тези дето го държат за блока.Колегите пишат че,този мотор не се ремонтира но нямам друг избор.Смениха ми лагерите на вала и някакъв силикон на картера и ми взеха 180лв.за труд и 160лв.за лагерите.В момента колата е много добре.
Как откриха проблема-според маистора.Завърта делкото на закъснение чукането утихва,завърта на предварение и почва да се чува много,според него различен резонанс.Наи-износения лагер е този от към маховика.
Като свалиха картера и местиха със щанга вала и там също се чуваше леко хлопане.
Благодаря на всички колеги които се отзоваха,и весело посрещане на новата година.

Потребителски аватар
McLarena1976
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Не решен проблем Поло.

Мнениеот McLarena1976 » Чет 30 дек 2010 16:45

Колега и мойто руло е с подобен проблем и с подобен ремонт,но аз по-скоро търся нов мотор поне 1.4 или 1.6 бензин а ако има малко стотинки направо сменям колата .С малките мотори и коли бях до тук тази ми е последната.
Дано новата година донесе нов късмет и здраве.
Айде весели празници на всички :beer

Потребителски аватар
Borsuka
Автомобил: vw passat B3 + reno laguna
Двигател:

Мнениеот Borsuka » Вто 01 фев 2011 22:11

Здравейте колеги, използвам същата тема понеже и при мен подобен проблема, колата е пасат Б3 89г с двигател 1,6 1F Същия проблем, тракане, чукане незнам как да го обясня. Без значение дали подавам газ, при бавна скорост си трака а когато подам газ все по често си чатка и в един момент изчезва. Друго странно нещо, при изкачва по наклон изчезва и след известно каране по равен път пак се появява. Няма значение дали е по инерция пак си чатка. Дръпната ръчна и въртене на гуми на място, пак се чува някакво чаткане? Ако някой има идей добре дошли са. По колата лятото са сменяни: всичко по хидравликата ( тя тогава и се сложи :oops: ) амортисьори, лагер тампони, вчера са сменени задни тампони на предните носачи ( сложени са и втулки понеже някой комплекти са без втулките и някой изобщо не ги и слагат ) .

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Вто 01 фев 2011 22:15

Borsuka написа:.... .

Колега , има раздел пасат. Пробвай там.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”