За какво са червените означения на скоростомера
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: За какво са червените означения на скоростомера
Абе, щом автоматиците ги нямат, значи никакво ограничение за скорост в града не е. Остават другите варианти. 

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
ivan.karadenizov написа:И опровергавам колегата Ljubon: в откъса от ръководство пише: if there are gearshift points, т.е. ако ги има - са за предавките, ако ги няма - ги няма. Предполагам, че тука вече става въпрос дали има оборотомер или не.
Колега, не разбирам какво опровергаваш.
В книжката пише "ако ги има", защото е обща за модела, но с различни двигатели и включително и автоматици, където НЯМА маркери на скоростомера, защото автомата "мисли" вместо теб. Тук не разискваме случая, когато няма маркери и дали на таблото има или няма оборотомер.- ivan.karadenizov
- Автомобил:
- Двигател:
Из интернет:
Аз говорех за маркерите за смяна на предавката. Опитах се да обясня, че съм останал с впечатление, че съществуват 2 случая: маркери за ограничение + маркери за смяна на предавката или маркери за ограничение + оборотомер.
От откъса от ръководство, който е в началото на темата, изглежда, че ако има маркери може да са само за смяна на предавката.
От какъв въпрос каква тема стана...
In addition, all European destined automobiles were equipped with a red line inscribed onto the 50 K/hr mark, which served as a reminder for European local speed limits.
Ljubon написа:Тук не разискваме случая, когато няма маркери и дали на таблото има или няма оборотомер.
Аз говорех за маркерите за смяна на предавката. Опитах се да обясня, че съм останал с впечатление, че съществуват 2 случая: маркери за ограничение + маркери за смяна на предавката или маркери за ограничение + оборотомер.
От откъса от ръководство, който е в началото на темата, изглежда, че ако има маркери може да са само за смяна на предавката.
От какъв въпрос каква тема стана...
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
ivan.karadenizov написа:От какъв въпрос каква тема стана...
Наистина...
Едва ли има някой, който да се ориентира по маркерите, за да прецени кога да сменя скоростите. Пък и на кола втора ръка е много вероятно таблото да е сменено с друго и тези маркери да са за друга кола.
Да ни вървят колите, пък маркерите са последна грижа.

- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Аз преди мислех че тези черти са сложени за коли без оборотомер управлявани от жени 
Ми моето е същото като на снимката която съм показал в 1-ят пост.
Има на 30 и 50. Имам и оборотомер.
Не се карайте.
В крайна сметка - не пречат!

иначе поллото е внесено от Италия... за къде е правено - де да знам.
Има на 30 и 50. Имам и оборотомер.
Не се карайте.
В крайна сметка - не пречат!
иначе поллото е внесено от Италия... за къде е правено - де да знам.
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Темата е обсъждана преди.
Колите без заводски оборотомер (до 90-те) имат червени чертични за влизане на дадената скорост в лютеницата.
Имат и за препоръчителна скорост/градски цикъл една чертичка (30/50 км/ч)
Колите без заводски оборотомер (до 90-те) имат червени чертични за влизане на дадената скорост в лютеницата.
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Маркерите които са препоръчителни за смяна на скорост, са на коли без оборотомери, като са съответно 2 чертички за 2ра, 3 за трета и т.н.!
А за ограниченията за движение са с една чертичка или малко секторче и обикновенно има само около 50!
А за ограниченията за движение са с една чертичка или малко секторче и обикновенно има само около 50!
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Koksan написа:А за ограниченията за движение са с една чертичка или малко секторче и обикновенно има само около 50!
Ето нагледно:
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ljubon написа:Koksan написа:А за ограниченията за движение са с една чертичка или малко секторче и обикновенно има само около 50!
Ето нагледно:
Да ... това е секторчето, иначе това табло явно е от автомат, че ги няма секторите за скоростите!
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Та да не пускам нова тема. Днес смених маслото на скоростната кутия /беше катран черно - явно само е доливано/и виенето почти изчезна. Значи колегата е прав - на 4-а, около 1750 об/мин, което съвпада с 50км/ч при мене, се получава резонанс от скорости/диференциал и каквото се сетите.
Поздрави на всички, обичащи марката.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
maslinkov написа:Та да не пускам нова тема. Днес смених маслото на скоростната кутия /беше катран черно - явно само е доливано/и виенето почти изчезна. Значи колегата е прав - на 4-а, около 1750 об/мин, което съвпада с 50км/ч при мене, се получава резонанс от скорости/диференциал и каквото се сетите.Поздрави на всички, обичащи марката.
Супер колега, наистина нивото на преексплоатация на повечето компоненти и течности си е прекалено високо. Съдя и по мене си и по познати, скоро и аз ще минавам през тази смяна, че нищо чудно да съм си с оригиналното масло в скоростите... Поздрави!
Ето и едно табло на Б3 без оборотомер, което подкрепя горните мнения за предавките макар, че според мен са прекалено къси скоростите и 1-ва до 40 км/ч е нездравословно, но щом Ханс е преценил...

- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
lrlmodo написа:Темата е обсъждана преди.
Точно така. По-старите коли, които нямат оборотомери имат отбелязани с тънки червени чертички максималните километри в час за всяка предавка, както и дебела червена черта(или черти)на 50 (и 30), за да напомнят за скоростта за движение в градски условия, защото у Европата например в някои части на градовете ограничението е 30
При колите с оборотомер липсват указателите за превключване, а ги има само другите
- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
абе не се занимавайте да сменяте маслото в скоростната кутия, и аз преди бях пощурял да го сменям ама после си бих главата
П.С оригиналното масло което наливат в завода си е най-добро, пък и в скоростната кутия няма кво да му стане, тва си е мое мнение де
П.С оригиналното масло което наливат в завода си е най-добро, пък и в скоростната кутия няма кво да му стане, тва си е мое мнение де
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
genov1 написа:абе не се занимавайте да сменяте маслото в скоростната кутия, и аз преди бях пощурял да го сменям ама после си бих главата
Май, малко си объркал темата, а?

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”