Скоростна кутия POLO - инфо

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
playboy_usa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот playboy_usa » Пет 12 яну 2007 7:31

Jikata написа:Колега , първо да споделя - когато намалее нивото на маслото в ск.кутия
първо ти заминава 5-та скорост понеже тя е най-високо :!:
Или по скоро ако я хванеш на време ти заминава един иглен лагер който се намира на оста на 5-та скорост.
Тъй като и ти казваш че ти е заминал лагер , може би е същият :stll think:
Лагерът е много евтин и лесен за смяна , няма нужда дори да се ходи в сервиз , сваля се капака на скоростите , източва се маслото , разглобяват се зъбчатките за 5-та и се сменя . Странното е че този лагер е с пластмасова черупка :!:
По мое мнение иглите на този лагер не могат да изпаднат в кутията и да направят леш, но не сме сигурни дали е този.
Иначе кутиите външно са два вида/подчертавам само външно/ , едната е със стартера отпред , а другата отзад.
Вече вътре зъбчатките са различни , предавателни числа и т.н.

Playboy_usa, ако не си намериш кутия ми кажи да се опитам да ти помогна :wink: . Знаеш ли какъв е проблема на твоята кутия и каква част трябва да се сменя ?

Поздрави

кутията е дроп всичко вътре е смляно ,лагери ,заб4атки корпуси казаха че не става ваобще а ако се рецикллира към 2000 ше струва,а и търся кутия някой ако намери да ми пише плс

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Пет 12 яну 2007 10:03

playboy_usa написа:на мунито ми е колата.ама не те ще пращат в германия ,те не моат ми намерят,и казаха че от други коли не става,понеже това поло дизела скоростанта била по особенна,с жила и еди си кви работи,а на франца моргата ходих показах листчето с тия работи дет ми ги написа и каза че не стават скоростните ,трябва да е същата димек dch,...

Аааа еми ти при най-големите философи си отишъл mhihi mhihi mhihi
Те както не са цифромани пак малко пари са ти казали...и при тях е нормално да не става дадена част за нищо защото не могат да я оправят...в твоя случай може и наистина да не може, но по принцип нещата които те могат са много малко...това им е един вид фирмена политика mhihi
Още нещо- информацията която ти дадох аз идва директно от един познат, който от 21години работи в завода на VAG за скоростни кутии и на база личния си опит и базата данни на фиррмата каза, че това са кутийте които стават за твоето поло...няма такива филми да има два вида, че едните да имат стартер отгоре другите отдолу или отляво и отдясно...Щом тази кутия има номер ХХХ и другата има номер ХХХ няма как да не станат...Това е все едно да си купиш две гуми с размер 185/60/14 toyo и две гуми с размер 185/60/14 корморан и от мунито да ти кажат, че няма да станат, защото едните са японски а другите френски или нещо подобно.....или да си купиш маратонки 44 номер, а след това от друг магазин да си купиш друг модел маратонки на същата марка и да не ти станат...няма как да стане...
Пожелавам ти успех с намирането на скоростната кутия, аз с каквото можах ти помогнах.

playboy_usa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот playboy_usa » Пет 12 яну 2007 10:41

POLO_SPORT написа:
playboy_usa написа:на мунито ми е колата.ама не те ще пращат в германия ,те не моат ми намерят,и казаха че от други коли не става,понеже това поло дизела скоростанта била по особенна,с жила и еди си кви работи,а на франца моргата ходих показах листчето с тия работи дет ми ги написа и каза че не стават скоростните ,трябва да е същата димек dch,...

Аааа еми ти при най-големите философи си отишъл mhihi mhihi mhihi
Те както не са цифромани пак малко пари са ти казали...и при тях е нормално да не става дадена част за нищо защото не могат да я оправят...в твоя случай може и наистина да не може, но по принцип нещата които те могат са много малко...това им е един вид фирмена политика mhihi
Още нещо- информацията която ти дадох аз идва директно от един познат, който от 21години работи в завода на VAG за скоростни кутии и на база личния си опит и базата данни на фиррмата каза, че това са кутийте които стават за твоето поло...няма такива филми да има два вида, че едните да имат стартер отгоре другите отдолу или отляво и отдясно...Щом тази кутия има номер ХХХ и другата има номер ХХХ няма как да не станат...Това е все едно да си купиш две гуми с размер 185/60/14 toyo и две гуми с размер 185/60/14 корморан и от мунито да ти кажат, че няма да станат, защото едните са японски а другите френски или нещо подобно.....или да си купиш маратонки 44 номер, а след това от друг магазин да си купиш друг модел маратонки на същата марка и да не ти станат...няма как да стане...
Пожелавам ти успех с намирането на скоростната кутия, аз с каквото можах ти помогнах.

ok мерси за инфото ,сега ще почна да званя на моргите за такъф вид скоростни dch
1.в приселци нямат нито един от тея
VAG с код DCT, DXF или DCH?

сега ми казаха че и в австрия нямало такивва кутиии скоростни за полото,.преди 1 година някяаф тарсил и не намерил никаде,били мноо кът ,ко ще правя незнам ...

playboy_usa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот playboy_usa » Пет 26 яну 2007 13:45

ХОРА НАМЕРЕте ми Кутия скоростна!!!Ше има премия за този който ми намери!!!

mslavchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mslavchev » Съб 27 яну 2007 11:40

Не съм 4ел цялата тема, но наскоро имах проблем с изронена 5 скорост на POLO 1,6 95г. Оказа се, че скоростната кутия на голф 3 1.6 е почти същата и с много малка доработка стана за моята кола.

playboy_usa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот playboy_usa » Съб 27 яну 2007 13:39

mslavchev написа:Не съм 4ел цялата тема, но наскоро имах проблем с изронена 5 скорост на POLO 1,6 95г. Оказа се, че скоростната кутия на голф 3 1.6 е почти същата и с много малка доработка стана за моята кола.

golf 3 1.9 дизел има ли?аз не разбирам ако някой знае да каже

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Съб 27 яну 2007 16:14

playboy_usa написа:golf 3 1.9 дизел има ли?аз не разбирам ако някой знае да каже

Има.....даже няколко вида :idea:

playboy_usa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот playboy_usa » Съб 27 яну 2007 18:25

ок ,някой ако знае за 96 дали има и от каде да видя на дизелите 1.9 гоплф 3 скоростните кутии?

Потребителски аватар
AERVWPOLO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот AERVWPOLO » Пон 05 мар 2007 13:29

Значи да знаете ако скоростите ви почнат да влизат малко по трудно може проблема да не в маслото винаги На мойто Поло така започнаха и си взех масло,семеринг всичко. А като отидох в сервиза проблема се оказа в центрирането на скоростния лост той може да се понапасва отдолу и засега да чукнем няма проблем и си влизат добре!!!Такаче взимайте под влияние и това!!!! :wink:

Потребителски аватар
bbboiko2004
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 3f - 1993

...

Мнениеот bbboiko2004 » Вто 06 мар 2007 8:27

Здравеите пичове. Аз карам поло 92. На мен ми протече семерига на избирача на скоростите и не му обърнах внимание на време след 1 месец го смених то беше за 3 мин работа ама като намах време. И се оказа че близо 600 милилитра масло нямаше. А малко преди това започна сутрин като запаля и тръгна при превключването на 2 ми хрупа малко ама само при първите 2- 3 превключвания после се оправя. Ако някои е имал подобрен проблем моля да ми каже от какво е?

Потребителски аватар
Silvester
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Silvester » Чет 15 мар 2007 21:07

И при мен е така с 2-ра скорост...Моля някой знае в какжо е проблема да сподели...Благодаря предварително!!!

Потребителски аватар
mospec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mospec » Пон 19 мар 2007 16:08

можете ли да ми кажете номера на семеринга за избирача който изпуска маслото понеже в магазина незнаят какво да ми дадат мерси предварително

Потребителски аватар
ventor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ventor » Пон 19 мар 2007 18:38

Семеринга е с номерче 085 301 227 (размери 15x24x7)
скоро си взех от ауто+ 2,40лв

Снимка: http://zex.earlsbg.net/pub/vw/semering/DSCI3620.JPG

Потребителски аватар
mospec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mospec » Пон 19 мар 2007 23:02

а да питам лесно ли излиза семеринга на времето гледах как вадат на застава за коляновия парво го пробива с отверка и чук и после с кукичка го дарпа но бяха запекли яко и се озори майстора и тук ли се вади по същия начин да знам да си направа няколко кукички и какви други рабори ще ми трябват

Потребителски аватар
Jikata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jikata » Сря 21 мар 2007 21:59

mospec написа:а да питам лесно ли излиза семеринга на времето гледах как вадат на застава за коляновия парво го пробива с отверка и чук и после с кукичка го дарпа но бяха запекли яко и се озори майстора и тук ли се вади по същия начин да знам да си направа няколко кукички и какви други рабори ще ми трябват

Семеринга по принцип не излиза трудно, не е много удобно мястото при мен горе долу лесно го извадих. Ползвах само малка отверка.Всъщност две :wink:
Много трябва да се внимава, защото под него има бронзова втулка, да не се повреди тя. Иначе лесно се маха. Също така и лесно се слага новия, като внимаваш да не му излезе пружината. :wink: :wink: :wink:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”