polo 1,4 ili polo 1,6

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Съб 06 яну 2007 9:33

едно малко субективно мнение относно дизел срещу бензин при поло

1-во Масовия европеец въпреки наште разбирания не Тъп човек. Той си копува дизел именно за икономия, каране на дълги растояния, а там дизела му спестява доста.
2-ро Онея кифли Европейците колкото и смахнати да са и те обичат да им удобно. Което значи малка кола = градско , голяма кола = извънградско, смесен.

Базиран на тези 2 мой убеждения аз лятото тръгнах да турся кола.И от сега да си кажа последните 4 години съм карал само дизели и ако беше изпаднало поло дизел щех такова да зема.

1. дизела :
- предполага повече навъртяни километри
- по-скъп за подръжка и ремонти двигател
- зимата си иска читав акомулатор и подгряващи свещи
- по-бавно загрява зимата=студ в колата ако я караш на къси растояния.
+ живота на двигателя е значително по-дълаг => обезценявасе по-бавно
+ От вода не се плаши!!!
+ Значително по-малко електроника по двигателя = по-малко проблеми (ах тез Испанци сакати)
+ голям въртящ монент, носи кат магаре

2. Бензин :
- Малък двигател малък вътртящ момент, 4 човека с багаж се осеща!
- Много елктроника много нещо (ах тез Испанци сакати) проблеми по ел. инсталацита
- през локвите много бавно че ако се намокри ...
- по-кратък живот на изпускателната система
+ предполага по-малко киломтри навъртяни
+ по динамичен
+ ефтина подръжка

Като цяло поло-то е малка градска кола. Хубавото е може се намери с по-малко км навъртяни имено поради факта че са малко лудите глави на запад да се мъчат на дълаг път с таз котиика. Лошото обаче е изтъркани спирачни дискове и често срещан проблем се оказва и съединитела особено ако не е подържан правилно, същото важи и за скоростите.

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Съб 06 яну 2007 11:01

a4kin76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот a4kin76 » Сря 10 яну 2007 16:22

благодаря на всички за изчерпателната дискусия на темата.мисля 4е се ориентирах горе долу.колебая се между 1.4 и 1.9д.за мен ниския разход е по важен от мощноста,още повече че колата ще се ползва за придвижване основно в града и предимно от жена ми.но все пак благодаря на всички.беше ми приятно да науча нещо ново...не знам дали е за тази тема но някой мойе ли да направи коментар за seat ibiza след 2000 г. срещу polo 97-99 г.заслужава ли си да се дадат малко пове4е пари?

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”