Разхлопа се кутията-Polo 1.9D AEF 99 година
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Разхлопа се кутията-Polo 1.9D AEF 99 година
Нейкич, преди време един приятел от Шкода форума и мой колега ме пита за синхронизатори на 5-та предавка за Октавия. Разгледах ЕТКА и установих, че те са еднакви с тези на Голф Мк2... Затова нека колегата да разгледа из ЕТКА и да сравни номерата на неговите чаркове, за да потърси идентични от друг модел, с който да ги замени, ако това е възможно в неговия вариант, разбира се. 

- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
Аз примерно си имам една резерва.Малко се презапасих,иначе наистина по 300лв трудно!
Като кутия за голф 4 1.6sr или 1.9SDI.... така лесно се намира и тази кутия!
Като кутия за голф 4 1.6sr или 1.9SDI.... така лесно се намира и тази кутия!
- pinsi
- Автомобил: Polo 1.9D
- Двигател: AEF 99
Според мен най добрия вариант си остава да взема цяло Поло в движение.Иначе кутия втора ръка кой я знае каква ще е...да я сложа и да защрака пак
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имах същия проблем ,но смених маховика с Валео,намериха ми го за 500 лв, колегата Гришито също е сменил и е на повече километри от мен,държи се много добре ,не бих дал 1200 лв за демпфер за тоя курник за нищо на света,сега поне ако се наложи някога феродо ще сменя за малко пари и готово.Скоростите смени с втора употреба ,не подлежи на читав ремонт в България,който ти обещава те лъже,моята я ремонтираха издържа 2 години и същото.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
stivenj написа:Скоростите смени с втора употреба ,не подлежи на читав ремонт в България,който ти обещава те лъже,моята я ремонтираха издържа 2 години и същото.
И каква е гаранцията, че втората употреба ще е читава?

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:stivenj написа:Скоростите смени с втора употреба ,не подлежи на читав ремонт в България,който ти обещава те лъже,моята я ремонтираха издържа 2 години и същото.
И каква е гаранцията, че втората употреба ще е читава?
Гаранция -Франция !!Но ако случиш ,няма да имаш проблеми.И аз съм с демферен маховик и при мен филма е много по страшен от вашия .Но ние да сме живи и здрави.Имам приятели които сложиха обикновен съединител ,твърд .Нямат проблеми и си карат .Карам и се моля да не ми идва на главата !!
Колега ,успех ,ще следя темата !Знам ,че Поло имат проблем с кутиите .
- pinsi
Кода на кутията ми е DCH и не мисля да рискувам с друга,която уж била взаимозаменяема.Намерих един сайт където дават за Поло 1.9 дизел AEF,че DCH=DXF=DED=EQX... и още 2-3 кода.Може предавателните числа да са същите,но определено няма да станат понеже има кутии със стартери отпред,отзад,както и с жила и лостове.Някои имат и едно маркуче,като отдушник,което влиза в кожуха на кутията...Луда работа 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Като се откажеш от твоята стара кутия напълно ще се радвам да я взема и да почерпя. Дано по бързо запълнят разкопаните дупки из Гб.
- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
DCX и DCH Търси!
- pinsi
Намерил съм кутия + комплекта съединител втора ръка,до петък е готова колата.Но искат да им пратя старите части.Хайде кутията счупена ама демфера как да разбера дали моя е по зле,като не съм виждал нов
- pinsi
Равносметката след 2 седмици главоболия е:скоростна кутия втора ръка,демпферен маховик(според мен рециклиран) втора ръка,нов феродов диск,нов аксиален лагер и стария ми притисктелен диск.Всичко това плюс работата и някои други плащания е близо 1000 лева.Иначе кутии се намират,но всички знаят,че са чупливи и ги дават скъпо.Има и майстори,който се наемат да ги ремонтират...всеки си решава сам,аз избрах да взема друга.На моята кутия проблема е дошъл от счупването на зъб(може и повече) на колелото на петата(снимката я видяхте).Колата я имам от 7 години и съм проверявал маслото на кутията 2 пъти,като и двата пъти е било до ръба(протичало е от пробката) така ,че не знам какъв зор видя да се счупи.Съвета,който мога да дам е защрака ли нещо из кутията,точете маслото и отваряйте черния капак за да видите дали всички зъби на пета скорост са си там и да минете с 100-150 лева само.Благодаря на всички за споделените мнения.
Малко спам по темата. Е това е цената на евтините дизели и техните ремонти за още 500 цяла кола щеше да си вземеш.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Somi написа:Малко спам по темата. Е това е цената на евтините дизели и техните ремонти за още 500 цяла кола щеше да си вземеш.
И аз малко спам .Ти какво сега ,гледаш да се откажем да караме дизели ли ?Няма да стане мой човек !!То ако си правиш такива тънки сметки си вземи една жигула и си я поддържай с кеф .
- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
Моята се счупи точно от другата страна (5-6 пъти).Заминава и предаващата зъбчатка между първичен и вторичен вал.Просто лагерите се износват и двата вала почват да си мърдат един спрямо друг...и в един прекрасен момент си мърдат повечко и не остава зсдав зъб,ако не се осетиш на време!
Трябва да се ползва само оригинален лагер,за този вал където е тази зъпчатка!
И другият съвет който мога да дам,и на мен ми го дадоха е да се пълни кутията до горе с масло!
Най-добре пълна синтетика 75w90,като се повдигне леко предницата на колата и се налеее маслко колкото поеме кутията.После ненужното ще си го изхвърли през отдушника отгоре!Вече 2-3 години без проблеми се кара (главно на къси разтояния и то градско....).Просто това е автомобил за градско каране,гори по малко в сравнение с ТДИ в града,и ако се счупи нещо (в частност кутия) лесно може да си я довлачиш пред блока!
Трябва да се ползва само оригинален лагер,за този вал където е тази зъпчатка!
И другият съвет който мога да дам,и на мен ми го дадоха е да се пълни кутията до горе с масло!
Най-добре пълна синтетика 75w90,като се повдигне леко предницата на колата и се налеее маслко колкото поеме кутията.После ненужното ще си го изхвърли през отдушника отгоре!Вече 2-3 години без проблеми се кара (главно на къси разтояния и то градско....).Просто това е автомобил за градско каране,гори по малко в сравнение с ТДИ в града,и ако се счупи нещо (в частност кутия) лесно може да си я довлачиш пред блока!

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Пълен боклук !Едно аверче и той изпищя .И само цифри .Добре ,че майстора ни бяга по морги и пак намери някакъв вариант.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”