Одисеи с Поло 6N
-
- Автомобил: vw polo 1.4mpi
- Двигател: AUD 2000
Re: Одисеи с Поло 6N
Тапата е отстрани на вратата, точно до механизма който щраква на колоната. Вижда се само на отворено положение на вратата и през тая тапа имаш достъп до самото езиче на механизма което освобождава отварянето на вратата. Предстои ми първа зима и засега само съм пръскал там с вд. Колега freelancer препоръчай марка силиконова или тефлонова смазка, която си ползвал.
Няма значение марката. Може на самият механизъм да сложиш и грес, както бях направил на старото 2Ф и всички ми се чудеха, как така леко ми се отварят вратите... Течен силикон, силиконов спрей, грес или WD-40. 

- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
m135 написа:Тапата е отстрани на вратата, точно до механизма който щраква на колоната. Вижда се само на отворено положение на вратата и през тая тапа имаш достъп до самото езиче на механизма което освобождава отварянето на вратата. Предстои ми първа зима и засега само съм пръскал там с вд. Колега freelancer препоръчай марка силиконова или тефлонова смазка, която си ползвал.
Да отстрани на бравата се намира въпросната тапа, аз пръсках с DL - 60, български аналог на WD-40, но съм най доволен от тефлонова бяла грес, мисля, че беше холандска. Беше ми блокирала бравата и след 1 ден обикаляне по ключари и сервизи ме пратиха за нова брава при официалния дилър на фолксваген за незнам си колко лева. Накрая на деня, вече се бях отчаял тотално и като лудите стоя до вратата на пасажера в студа и си щракам, дърпам си и съседа с една цедка ми се смее, щото мерцедесите нямат подобни проблеми и така на 50-100 път вратата се отвори и с малко повдигане и чалъм. Махнах въпросната тапа и изпръсках, каквото имаше от тефлоновата смазка, доста беше и после половин час пак дърпане, отваряне и затваряне и се оправи, да чукна на дърво.
Обаче с DL - 60 пръскам ключалките против замръзване и нямам проблеми, също и смазва.
За пантите на вратите, пак с тефлоновата грес, става и машинно масло.
Уплътненията ги пръсках със силиконов спрей, някакв английски от кауфланд, но нещо пак залепваха вратите и преминах само на течен парафин.
Запасявам се и в седмицата по няколко пъти правя гимнастиката, щото жената сутрин, ако не може да влезне в колата става голям проблем, пък представи си да не може да излезне от колата, щото ми се случи същото и с шофьорската врата, бутам и неще, там пак свалях тапата и пръсках, но се оправи по бързо, отваряше се на 2-3 път.

Зимата с полото е голямо приключение.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”