Polo 6n 1998г. АЕЕ - висок разход
- svere
- Автомобил: Passat B5 110++
- Двигател: AFN
- Контакти:
Re: Polo 6n 1998г. АЕЕ - висок разход
почнах да се вкарвам във филми, зашото разхода и беше 17/100
-
- Автомобил:
- Двигател:
Хора тия разходи на газ или бензин са, че ако са на бензин са страшно големи цифрите 

- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
На дизел е този разход, колега 

-
- Автомобил:
- Двигател:
направо ме уби, като прочетох отговора ти. Не е възможно това да е на дизел, май искате да ме метнете нещо.
- svere
- Контакти:
Колегата Каспър се базика :)
на бензин е този разход
сега чакам да се позареди малко лаптопа и ще премеря показанията на температурния датчик.
Ламда сондата на кой канал с Ваг да я гледам?......... някъде май бях мернал, че показанията трябва да се движат м/у 0 и 1волт и какви трябва да са показанията и при различните обороти?
на бензин е този разход
сега чакам да се позареди малко лаптопа и ще премеря показанията на температурния датчик.
Ламда сондата на кой канал с Ваг да я гледам?......... някъде май бях мернал, че показанията трябва да се движат м/у 0 и 1волт и какви трябва да са показанията и при различните обороти?
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
scope -осцилограма ,фронтове, пулсации
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Показанията на датчика се мерят на първи и трети пин с мултицет на съпротивление като на таблото се погледне каква е температурата на антифриза, а най-правилно е да се замери със сонда в казанчето.
- svere
- Контакти:
Благодаря за схемата и за съвета Каспър!
Имам дигитален мултиметър с термо двойка и мерих температурата директно от казанчето
току що приключих с измерванията.
от 10 до 70 градуса съпротивленията са в норми. Всичко е ОК!
остана само и ламда сондата да пргледам обстойно
Имам дигитален мултиметър с термо двойка и мерих температурата директно от казанчето
току що приключих с измерванията.
от 10 до 70 градуса съпротивленията са в норми. Всичко е ОК!
остана само и ламда сондата да пргледам обстойно
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ламбда-сондата обстойно се гледа с осцилоскоп. С мултицет можеш само да разбереш дали изобщо отчита нещо, но мисля само дотам 

- svere
- Контакти:
stefan4o написа:Ламбда-сондата обстойно се гледа с осцилоскоп. С мултицет можеш само да разбереш дали изобщо отчита нещо, но мисля само дотам
А с ВАГ-КОМ?
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Ценровката се гледа по зацепване на ангренажа и тапата откъм скоростната кутия-за делкото за да се види прехвърлил зъб или прекалено изпреварване/закъснение на делкото а до адаптацията дори понякои път и в сервиз трудно се справят понеже Марели не се разбира с Бош винаги.С ваг-ком също може да се види ама много трудно се хваща и не винаги излиза като грешка.
- svere
- Контакти:
Още съм във филма с високия разход.
5 поредни зареждания на една и съща бензиностанция, разхода е 13.
Сменени свещи, палец и капачка. Центровка е на 6 градуса(по Ваг-ком). Почистен и Адаптиран дросел. Свещите не са черни, а сиво-бели. Пали от раз. Върви нормално. Не играят обороти. Сменен термостат. По данни на Ваг ком ламбда сондата показва коректно. Стойностите варират от 0 до 1волт(по спомен)
Умишлено я карам кротко. Последните 3 засичания са маршрута Люлин - Божурище. 2/3 извънградско 1/3 градско и разхода не пада под 13
Някакви идеи????
ПС:Тези дни ще сменям ламбда сондата за проба.... нова втора употреба (дано да се падне читава)
5 поредни зареждания на една и съща бензиностанция, разхода е 13.
Сменени свещи, палец и капачка. Центровка е на 6 градуса(по Ваг-ком). Почистен и Адаптиран дросел. Свещите не са черни, а сиво-бели. Пали от раз. Върви нормално. Не играят обороти. Сменен термостат. По данни на Ваг ком ламбда сондата показва коректно. Стойностите варират от 0 до 1волт(по спомен)
Умишлено я карам кротко. Последните 3 засичания са маршрута Люлин - Божурище. 2/3 извънградско 1/3 градско и разхода не пада под 13
Някакви идеи????
ПС:Тези дни ще сменям ламбда сондата за проба.... нова втора употреба (дано да се падне читава)
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Втора употреба сонда си имаш. Не давай пари за такава. Само от магазина.
- svere
- Контакти:
Смених ламбда сондата със втора употреба. Резултатите от последното засичане са обнадеждаващи. С 4,56л минах 53км (8,7/100)
В петък ако ми остане време ще сменя и термостата. Преди два месеца го сменях заедно с капачката, работеше добре към 200км и ми се струва, че пак започна по-бавно да загрява (а времето не е вече чак толкова студено. Явно е износено леглото в пластмасовото тяло.
Ще слагам термостат от ауди А4 както е описал колегата @unaffected в тази тема: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=7&t=434543 последния пост
В петък ако ми остане време ще сменя и термостата. Преди два месеца го сменях заедно с капачката, работеше добре към 200км и ми се струва, че пак започна по-бавно да загрява (а времето не е вече чак толкова студено. Явно е износено леглото в пластмасовото тяло.
Ще слагам термостат от ауди А4 както е описал колегата @unaffected в тази тема: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=7&t=434543 последния пост
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”