5-та не може да включи

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Чет 01 ное 2007 11:13

Абе я някой да ме светне :!:
Какви са тези жила , какви са тия лостчета :?:
Моята скоростна кутия е DHB и от нея имало и с жила (2050 евро новата) и с лостчета (1470 евро новата). За тези лостчета които правят връзката между кутията и скоростният лост ли става въпрос защото аз съм с такива. Едното е дето влиза в скоростите и напрактика е избирача на скоростите ,а другото служи само за упора да не вибрира скоростният лост

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Чет 01 ное 2007 15:55

Anbuch написа:Абе я някой да ме светне :!:
Какви са тези жила , какви са тия лостчета :?:
Моята скоростна кутия е DHB и от нея имало и с жила (2050 евро новата) и с лостчета (1470 евро новата). За тези лостчета които правят връзката между кутията и скоростният лост ли става въпрос защото аз съм с такива. Едното е дето влиза в скоростите и напрактика е избирача на скоростите ,а другото служи само за упора да не вибрира скоростният лост
:да: Като се счупи лостчето,пета скорост се губи(важи за двете).С жила не съм се занимавал.

hsvilenov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hsvilenov » Нед 18 ное 2007 17:57

Здравейте,нов съм във форума.И аз имам тоя проблем с 5-та на Поло 99 год.Но не е всеки път,един път не може да включи и след 2 сек я включва без проблем,това вече ме навежда на мисълта,че е от малко масло,или?

Потребителски аватар
polover3d
Автомобил: Passat B8 BiTDI 240 4M
Двигател:

проблем с 5-та скорост

Мнениеот polover3d » Вто 16 дек 2008 18:20

Колеги и аз имам същия проблем Polo 92 1.1 бензин
Преди няколко месеца долях масло и 5 скорост се оправи...
Сега отново същото,обаче доливането на масло вече не помага..

Потребителски аватар
pinsi
Автомобил: Polo 1.9D
Двигател: AEF 99

Re: 5-та не може да включи

Мнениеот pinsi » Пет 13 фев 2009 13:12

Повдигам пак темата защото при мен се получи днес нещо,което другите не са писали.Значи всички скорости си влизат нормално,но на 5-та без газ нещо щтрака!Ако и подавам си върви и нищо не се чува,но върна ли газта щрака...само на 5-та.Не се чува силно...все едно дето келешите си закачат разни боклуци по колелата и щрака като стърже в спиците....
Моля за съвети!

Потребителски аватар
polover3d
Двигател:

Мнениеот polover3d » Съб 02 май 2009 23:06

pinsi написа:Повдигам пак темата защото при мен се получи днес нещо,което другите не са писали.Значи всички скорости си влизат нормално,но на 5-та без газ нещо щтрака!Ако и подавам си върви и нищо не се чува,но върна ли газта щрака...само на 5-та.Не се чува силно...все едно дето келешите си закачат разни боклуци по колелата и щрака като стърже в спиците....
Моля за съвети!

Колега,аз не съм голям разбирач , но според мен е някакво лагерче.При моят проблем с 5-та,имах подобни звуци,но рядко. След отваряне на скоростната лагера на тази скорост беше раздробен.

veselin74
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veselin74 » Чет 07 май 2009 8:16

Колеги, от вчера по магистралата както си карх, изведнъж 5-та скорост започна да ми изключва. Включвм на 4-та и след това на 5-та и известно време карам, после пак изключва, като скоростният лост започва да вибрира и изключва. Така се прибрах до София. Смятате ли, че това може да е проблем с намалено количество масло или някъкви лостчета за които споменахте в темата по-горе?

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Чет 07 май 2009 11:56

veselin74 написа:.....

Или е от тия лостчета, или са износени подвижните съединения на синхронизатора. А може и проблема да е в износени вложки или са се скъсали поддържащите ги пръстени. Но което и да е без лостчетата,скоростната кутия трябва да се разглоби. Не се засилвай на нова/втораупотреба от сега

Потребителски аватар
polover3d
Двигател:

Мнениеот polover3d » Чет 07 май 2009 19:37

veselin74 написа:Колеги, от вчера по магистралата както си карх, изведнъж 5-та скорост започна да ми изключва. Включвм на 4-та и след това на 5-та и известно време карам, после пак изключва, като скоростният лост започва да вибрира и изключва. Така се прибрах до София. Смятате ли, че това може да е проблем с намалено количество масло или някъкви лостчета за които споменахте в темата по-горе?

Минах през това...
Доливаш масло,вдигаш над 80 км включваш 5 -та ако пак стане така..Когато се отвори ще се разбере,в добрия случай синхронизатора...

veselin74
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veselin74 » Пет 08 май 2009 13:12

Днес ходих в сервиз и от там ми казаха че трябва да се смени (пу, като не помня много!!!) зъбци и още нещо за петата скорост, общо взето комплект за 5-та скорост, но казаха че е трудно да се намерят части за Поло-то та да търся в Юнитрейд. За всеки случай ще сменя маслото в скоростната кутия но и там при смяната трябвало някакъв маншон!!! С две думи - нищо не свърших.

veselin74
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veselin74 » Сря 18 авг 2010 16:33

В крайна сметка късно пиша, но проблема си беше именно в лагеруването на 5-та скорост(беше смлян) и в сервиз ми я подмениха като за части и труд платих 160 лева но вече 1 година карам без проблеми. А това с доливането на масло го забравете. Тръгнало ли е нещо да се разваля значи само смазване няма да му помегне.

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Съб 21 авг 2010 20:58

пак, че си се сетил, след 1 година! :)))

А вече м/у другото цените са по-други, доколкото знам! Мисля че само за сваляне и качване взимат 150лв за кутията, отделно за разглабяне, подмяна и части на самата кутия!

Аз лично преди няколко дни си свалих сам кутията и ще я разглабяме тези дни с един приятел, но при мен проблема за сега(без да е разглобена) ще се окаже диференциала, но ... да видим! Лоото е, че ако е диф ... ще трябва да търся кутия втора ръка, за да взема дифа от нея ..... :(

Поздрави!

veselin74
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veselin74 » Пон 20 юни 2011 20:35

Само ще добавя , че вече втора година нямам проблем със скоростите, след като в сервиз ми оправиха 5-та скорост.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”