Поло 2ф1993 1.4 дизел- вибрации във волана

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Re: Поло 2ф1993 1.4 дизел- вибрации във волана

Мнениеот дърт милиционер » Вто 05 юли 2016 15:57

А дали е възможно рейката да е заминала ? Има леко щракане в средата. Четох теми за разбити рейки , но ставаше дума за тракане и трополене...........а моята леко пощраква когато въртя волана на място.В движение не се усеща пощракването . Тръгнала е. Напълних маншона с графитна грес , но това е след дъжд качулка. И все пак , дали е възможно на рейката да е прецакан чревяка в средно положение , и от това да вибрира волана в определен сектор ? Лошото е , че рейки няма дори и втора употреба.............Къде ли не търсих......в Мегапартс казаха , че ги изкупували като топъл хляб. Вървели по 30 лева.

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Вто 05 юли 2016 16:49

Тая рейка само и единствено на твоя модел ли се слага-не можеш ли да я замениш,да разбереш от кое друго поло можеш да сложиш-щото преди време ми беше попаднала нова рейка в някакъв сайт за рез.части.Полото беше от същите години-90-94г.,само ,че не беше 2ф,а някаква други буква и цифра.Потърси малко информация-не може да няма решение...

drotomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот drotomir » Пет 08 юли 2016 20:27

Егати полото , толкова ли няма кой да открие проблема ,, колега идвай към варна да ти оправя колата.

Потребителски аватар
дърт милиционер

Мнениеот дърт милиционер » Съб 09 юли 2016 20:15

Ех , друже.......жалко е , че не си в София. Доколкото знам , не става друга рейка. Ходих във фирмения сервиз в с. Герман при Никси.......нямаше свободно време да я прегледа , каза да се обадя другата седмица......белким ми отдели 10мин. за оглед. Дърта бракма.......никой не иска да я погледне дори, макар че ще си платя колкото поискат - само да я оправят. И днеска и се ядосвах , волана трепери при навиване .......явно има някакъв луфт, но не знам дали е от рейката или е по накрайниците.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Съб 09 юли 2016 21:06

Имаш "нещастието" с тая кола да живееш в София.Преди 4-5 години ми правиха ремонт на ГНП-то(на Г2) във Варна.На другия ден пътувах за София. На Сопот ми протече нафтовата помпа.Звъннах на майстора във Варна и той предположи за какво става въпрос-елементарно.Каза ми-Помоли колеги в някой сервиз в София да помогнат,ако има проблем звънете, ще ви консултирам по телефона.Трябваше да нощувам при приятели в Люлин,та те ме заведоха в един сервиз наблизо-собственика ми казва:Няма проблем,ще погледна,ама (смее се),дали не съм позабравил,щото такава кола за последно влезе тук преди 5 години.
Тъй че милиционере-задачата ти с намирането на части не е лесна.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Съб 09 юли 2016 21:31

На 95% съм убеден, че проблема с треперенето не е от рейката , ма както и да е . Може да е от гуми , от карета, от дискове , от главини ( криви ) , от незатегната гайка на лагерите. От луфт в шарнири/накрайници .
За рейката дали става от други коли : едва ли, но бих погледнал на Лупо каква е.

Потребителски аватар
дърт милиционер

Мнениеот дърт милиционер » Нед 10 юли 2016 6:02

Дано да си прав друже. Хич не ми се прави рейка......още повече , че я няма на пазара. И все пак , гуми и джанти - чисто нови са - преди това майсторите все това ми казваха - криви гуми или джанти.......нови са и почти всички части по предницата - дискове , един накрайник , носачи , тампони на ст.щанга, амортисьори......За каретата не се съмнявам , защото не тракат в завоите. Съмнявам се във вътрешните накрайници......или нещо да не съм дозатегнал както трябва. Това е доста вероятно - защото преди да почна ремонта - този проблем го нямаше. Пак дозатягах .........но уж си е стегнато. Всичко започна заради един накрайник който беше за смяна..........и реших да сменя всичко / имах резервни части/...та сега си чукам кухата побеляла кратуна. Ти като вещ специалист - дай акъл къде да ида да я прегледат............. :bowdown

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 10 юли 2016 7:51

Попрегледах сайтовете за части,рейка за твоя модел става само от твоето Поло.
Чисто нова TRW е около 400лв.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 10 юли 2016 7:57

В интересен филм си се вкарал.......
Аз бих започнал да връщам старите чаркове един по един. Като ще започна с дискове.
Рейката не бих я пипал.

Потребителски аватар
дърт милиционер

Мнениеот дърт милиционер » Нед 10 юли 2016 20:41

Дано не е рейката.......400лв била нова.......аз за 500лв купих Полото. Сещам се , че като сменявах дисковете и на едната главина беше останало парче от винта с който се закрепва диска. Знаех че е скъсан , но като слагах новите дискове - в бързината забравих за скъсания винт и без да гледам съм сложил новия диск на погрешно място. Затегнах джантата яко.........и като отидох да пробвам как върви.......подскачаше като кенгуру. Върнах се и като свалих гумата видях , че диска е спукан на мястото където седи това парче от винта.......купих нови дискове , и се чудя - дали не съм изкривил и главината. Как мога да разбера дали е крива? Ако вдигна колата на крик и включа 1ва скорост - да върти гумата .....може ли да се види дали е крива главината ? В голямо приключение се вкарах. Лошото е , че смених почти всичко по предницата , и сега не знам къде съм сгрешил.

drotomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот drotomir » Нед 10 юли 2016 20:47

Е започваш да се сещаш все пак какво се е случило , не случайно в началото попитах как сте сложили диска на главината.

Потребителски аватар
дърт милиционер

Мнениеот дърт милиционер » Нед 10 юли 2016 21:06

Говорих с майстор и той ме успокои , че главината е доста дебела и няма как да се изкриви.......

Somi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Somi » Пон 11 юли 2016 7:43

Е тези теми все са някакви дилеми. Свали рейката става и пред блока, огледай я, в дясната част има втулка която стругар може да ти я направи или в магазина със старата, в тази рейка почти няма какво да се счупи, освен ако е бил скъсан маншона и е ръждясало стеблото . Рейката става и от по старите бангии поло еднакви са.Може да имаш луфт в снадката на кормилният прът (това което е предвидено при катастрофа да се събере) и при натискане на спирачки там тресе, при мен е такъв случая нови дискове + носачи, здрави накрайници и тресе.

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Пон 11 юли 2016 12:24

https://chastite.com/%D0%BA%D0%BE%D1%80 ... 49943.html
а някой беше намерил и за 160лева

на рейката нищо не може да и стане освен да се износи един пръстен,втулка но тогава леко трака при спиране,нищо фрапантно.
вътрешни накрайници няма,има два тампона кербовани към щангите,но тези тампони се хващат с по един болт 8мм към рейката,провери дали са здрави,износени

намери си един помагач и огледайте за луфтове,един върти бързо волана ляво-дясно а другия да гледа за луфт в накрайниците,шарнирите,лагерите на предните колела.
още рейки
http://t-auto.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0% ... RM155.html

162 лева: http://kanex.bg/shop/findkx?kxpartno=KXN2016439

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 11 юли 2016 13:08

Как изглежда този пръстен/втулка? При Г2 пак ли е така? Може ли да се смени само този пръстен, без да се сваля рейката?
Моята рейка е разбита отдясно, имам рейка в отлично състояние, ама ме е страх от смяната, щото ще се накъсат болтовете.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”