Моля дайте съвет коя от изброените марки гуми да избера?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пон 07 апр 2008 12:38

g_velev написа:А какво ви е мнението за Maloya Crono 465t/470t, понеже ми ги предложиха като алтернатива на Vredestein Т-траc?

Шарката е почти същата, с тази разлика че Maloqta има посока

Maloya е дъщерна фирма на Vredestein ,както и корморан на континентал и Дебика на Гудиар, но Малоята не се отличава особено по качвставата си с "оригинала" ,както при другите. Дори Maloya Crono при някои размери я дават да има по-добри показатели от Vredestein Т-Трак

Потребителски аватар
NIP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NIP » Пон 07 апр 2008 18:33

155/70 R13 75T VIAXER - КЛЕБЕР
КЛЕБЕР от изброените е най удачен
карал съм с КЛЕБЕР :wink:

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пон 07 апр 2008 19:41

Anbuch написа:
както и корморан на континентал и Дебика на Гудиар, но Малоята не се отличава особено по качвставата си с "оригинала" ,както при другите. Дори Maloya Crono при някои размери я дават да има по-добри показатели от Vredestein Т-Трак

Само да те поправя Насе-Корморан е към Мишлен
Иначе Малоя Кроно не е по-добра от другите....Даже в моя личен топ 5 на евтините 13ски не присъстват....Няма значение колко точки на тестовете и дават-Оригинала е в пъти по-добър!!!

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пон 07 апр 2008 20:05

Аз пък останах много приятно изненадан от Crono-то миналата година,
Страхотни гуми, отлично поведение на сухо и мокро. Единствен недостатък - малко шумни са, заради двата канала.
Клебера Виаксер - също са доста добри, тихи гуми с мн.добро поведение на сухо и прилично на мокро :!:

Потребителски аватар
g_velev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот g_velev » Сря 09 апр 2008 8:32

Изборът е направен и покупката е усъществена. Вчера ходих в Пловдив и ми предложиха Continental Ecocontact3 155/70R13 за 74 лв. парчето със включен монтаж. Изобщо не му и мислих, направо се навих и ги взех. Все пак май са по добри гуми от гореспоменатите, а цената е с по няколко лева по-висока само а с Йокохамата са на едни пари.
За сега нямам изградено цялостно мнение. Возията определено е по-добра от тази на старите ми Pirelli P1000, които бяха доста голямо дърво, особено в края на експлоатационния им живот.

Какво мислите?

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Пон 14 апр 2008 8:27

Колега, квото и да сложиш си е нова гума а това е от най-голямо значение. Пожелавам ти да не ти правят ядове.

Потребителски аватар
g_velev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот g_velev » Вто 22 апр 2008 11:40

Вече около 1000 км направих с континенталките и засега мнението ми за тях е отлично. Возията е доста мека, копките и неравностите почти не се осещат. Дори при рязко тръгване почти не буксуват за разлика дори от зимните ми гуми(Ласса), което означава че имат добро сцепление на пътя, устойчиви са в завоите(до колкото е възможно за толкова малка кола), тихи са. Относно въпросът за износването не съм мислил, надявам се да не свършат бързо понеже са малко от по-мек каучук!

Общо взето не съжалявам че дадох някой лев отгоре за тях!

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Вто 22 апр 2008 14:55

Аз пък взех нови NOKIAN V 195/50/15 и то заради това че бяха на първо място в английски тест по гуми. Засега впечатленията са ми доста добри :shock многоо нисък шум, икономична, вози доста меко и естествено не мърда.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”