Почистване на дроселна клапа !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Почистване на дроселна клапа !
Това е първият ми пост в този форум.От Март усилено чета и съм благодарен на хората в този форум които влагат изключително полезен труд. Та от Февруари съм притежател на Polo а от по-късно и водач категория "В".Този месец се регистрирах във форума понеже разбрах че регистрацията във форума е коренно различно нещо от членство в клуба и не води до правни последици. Вече разбирате как се чувства човек при първа среща с абсолютно непозната техника!!! Всичко което е описал Anbuch е точно и вярно включително и поведението на двигателя след почистването на дроселната клапа което особено начинаещи водачи като мен не бива да пренебрегват , в моя случай мръсотията като че ли беше от петилетка или две и след почистването двигателя просто "оживя".Не можах да намеря препаратите които са описани тук и използвах този http://eshop.senax.bg/product/215/sprey ... 00-ml.html.Дано и аз на свой ред съм с нещо полезен.
Здравейте колеги ! Зачетох се из страниците но не намерих идентичен с моят проблем.Колата е Сеат Кордоба 1.6 АЛМ Бензин. Проблемът е следния:когато съм в движение и натисна съединителя оборотите започват да играят от 1100 до 2000 и така непрекъснато, също така вече най-ниските и обороти станаха 1100 и когато съм в движение сама си дава газ.......Колата не се дави, не гасне. Все още не съм почистил дроселовата клапа и смятам в най-скоро време да го направя, но въпросът ми е може ли да има друга причина за този проблем ? Поздрави :)
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Колега, моята правеше така 1.6 акл, оказа се, че едно от маркучетата за вакуума се беше откачило. Провери да не смуче въздух от някъде.
- freshenero
- Автомобил: Sharan
- Двигател: ADY 2000
Sah0to написа:Здравейте колеги ! Зачетох се из страниците но не намерих идентичен с моят проблем.Колата е Сеат Кордоба 1.6 АЛМ Бензин. Проблемът е следния:когато съм в движение и натисна съединителя оборотите започват да играят от 1100 до 2000 и така непрекъснато, също така вече най-ниските и обороти станаха 1100 и когато съм в движение сама си дава газ.......Колата не се дави, не гасне. Все още не съм почистил дроселовата клапа и смятам в най-скоро време да го направя, но въпросът ми е може ли да има друга причина за този проблем ? Поздрави :)
Провери и температурния датчик.
Благодаря за бързите отговори колеги !
:) Само искам да попитам как да проверя температурният датчик
?

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Sah0to написа:Благодаря за бързите отговори колеги !:) Само искам да попитам как да проверя температурният датчик
?
275-375 oмa/при 80 гр.Ц
- freshenero
- Автомобил: Sharan
- Двигател: ADY 2000
А каде се намира дроселовата клапа на ADY,при Шараните.?И отваря ли се дебитомера да се почисти?
-
- Автомобил: VW Polo 6N
- Двигател: AEX 1995
Браво на автора за хубавата тема! Изпълних указанията по снимките и сега оборотите "заспаха". Благодаря!
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
freshenero написа:А каде се намира дроселовата клапа на ADY,при Шараните.?И отваря ли се дебитомера да се почисти?
Не е дебитомер, а разходомер.Нишка, която се нагрява - не прави опити да я пръскаш.
Др. клапа си е на мястото точно преди колектора.За да стигнеш до нея махаш онова пластмасово чудо дето е след маркуча на възд . филтър. Май му казват охлюв.
Използвах сгоден момент когато ми монтираха ГИ да почистя клапата
- mafiacartel
- Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
- Двигател: PG
kris11 написа:freshenero написа:А каде се намира дроселовата клапа на ADY,при Шараните.?И отваря ли се дебитомера да се почисти?
Не е дебитомер, а разходомер.Нишка, която се нагрява - не прави опити да я пръскаш.
Др. клапа си е на мястото точно преди колектора.За да стигнеш до нея махаш онова пластмасово чудо дето е след маркуча на възд . филтър. Май му казват охлюв.
Използвах сгоден момент когато ми монтираха ГИ да почистя клапата
Какъв разходомер бе колега ??!?! Това си е дебитомера !
Здравейте, не знам дали все още е актуална темета с дроселната клапа... Аз също си изпатих от едни техници, първо ми смениха бобината на запалването, но явно не бил това проблема. Първо полото 1,4 96 г. палеше при първо запалване за деня, но като я спра и не иска да запали, трябваше да изчакам известно време да за да запали. В сервиза смениха бобината на запалването, защото това най -често давало проблеми. И така започна да пали, но трудно, с подаване на много газ. Отново им я закарах и казват, че почистили дроселната клапа, но компютъра давал че има проблем с клапата и след това. И ми казаха, че вероятно ще се наложи да се сменя, но била много скъпа дори втора употреба. Продължава да има проблеми със запалването и понеже си бях патила доста с един Голф 2, сега ме е страх като отида някъде да не ме остави. Всичко това все пак ми струва 40 лв. за ремонти и 75 лв. за тази бобина която сигурно не е причината. Какво да правя, ще се опитам да почистя тази дроселна клапа, защото може и да не е направено като хората, но къде да ходя и какво да оправям?
Ех майстори! И ние жените ако така Ви готвехме да сте изтровени!
Ех майстори! И ние жените ако така Ви готвехме да сте изтровени!
-
- Автомобил:
- Двигател:
anto1222, това което казваш ми е твърде познато.Когато купих моето поло една от първите бели беше че гаснеше на светофарите и "мавстора" каза " стъпков мотор и дроселна клапа".Тогава си направих следния тест: на хоризонтално но неравно място си сложих крака на газта но без да натискам, включих на първа и плавно без газ потеглих.На неравностите усетих как стъпковия мотор придърпва педала на газта и заключих че майстора постави грешна диагноза.Изчистих дроселната клапа и всичко съм описал по-рано.Това че не иска да запали както го казваш е много общо, стартера върти ли когато не иска да запали? Кабели и бубини най-добре провери вечер на тъмно, ако има проблеми ще има и илюминация че и звук от прескачаща искра на високото напрежение.
Уф, сложна работа. Вчера пак, спрях някъде и отново не иска да запали. Трябва да изчакам поне половин час за да завърти. Явно не е от бобина на запалване която ми смениха първия път. Наистина оборотите са странни, като я взех от сервиза бяха като оса а сега като че ли няма налягане. И мирише на бензин в колата и отвън, когато запаля мотора. Между другото мотора пали след многократно натискане на газта, трудно завърта при първо палене сутринта. и май харчи повече бензин отпреди.
- mafiacartel
- Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
- Двигател: PG
Как точно се адаптира дроселова клапа на мотор 2.0/115 ADY ?!?!
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”