Какъв мотор за бензиново поло ще ми препоръчате??

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Чет 07 фев 2008 22:28

Peterman написа:
Greddy написа:1.4 16в 101кс е наи-добрия мотор. Супер здрав малък разход пък и повървява

Абе колко да е малък с тез 100 коня :lol: :?: :lol:

Peterman-колкото и да сипеш-все ще изгори
:idea:
За мен е погрешно мисленето че мотор с 1000см3 ще е икономичен до безобразие!Всичко е съотношение тегло/мощност...и тежест на десния крак!!!!Мойто когато го засичах гореше 5/100 извънградско....ама на 100 км/ч съм на близо 4000 об/мин!Щот съм с 4 степпенна ск.кутия!!С по голям двг и 5степени ще съм на 2500...И както карам като Наско-сигур пак ще е толкова разхода :D :D :D !Обаче няма да ми е проблем изпреварването :idea: ...тоест-няма куките да отцепват движението,за да изпреваря някой камион движещ се с 90км/ч.....Та така...по-висока мощност-повече кеф!А кефа се заплаща!

Потребителски аватар
Peterman
Автомобил: passat b6
Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006

Мнениеот Peterman » Чет 07 фев 2008 23:15

chy написа:
Peterman написа:
Greddy написа:1.4 16в 101кс е наи-добрия мотор. Супер здрав малък разход пък и повървява

Абе колко да е малък с тез 100 коня :lol: :?: :lol:

Peterman-колкото и да сипеш-все ще изгори
:idea:
За мен е погрешно мисленето че мотор с 1000см3 ще е икономичен до безобразие!Всичко е съотношение тегло/мощност...и тежест на десния крак!!!!Мойто когато го засичах гореше 5/100 извънградско....ама на 100 км/ч съм на близо 4000 об/мин!Щот съм с 4 степпенна ск.кутия!!С по голям двг и 5степени ще съм на 2500...И както карам като Наско-сигур пак ще е толкова разхода :D :D :D !Обаче няма да ми е проблем изпреварването :idea: ...тоест-няма куките да отцепват движението,за да изпреваря някой камион движещ се с 90км/ч.....Та така...по-висока мощност-повече кеф!А кефа се заплаща!

Тей, тей, прав си, само отбелязвам че няма да е баш малък разхода с толкоз коне. Мойто е с 5-степенна скоростна, е късички са но са 5 :lol: :lol: :lol: !!! но да не се отклоняваме много от темата на колегата! :lol:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”