Какъв модел на Polo карате и какво е вашето мнение за него ?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
BruDoNe
Автомобил:
Двигател:

Re: Какъв модел на Polo карате и какво е вашето мнение за него ?

Мнениеот BruDoNe » Сря 23 май 2012 0:16

lion_heart002 написа:А как вкарваш задната? Ако я включваш все едно включваш първа,ще хърка не ами... Натискаш съединителя,изключваш от скорост,задържаш с натиснат съединител 2-3 секунди и след това БАВНО преместваш лоста в позиция задна... Сигурен съм,че надали ще хърка тогава...

Това е вярно .. при мен действа .. но някой колега беше казал: "Първо вкарваш на 1-ва и след това на задна и няма да хърка" -> при мен действа и този начин :) :beer

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Сря 23 май 2012 0:21

Това вече ако не иска да включи задната се прави.Леко помръдваш колата напред,буквално сантиметър и ще включи,макар че на мен за 9 години каране и 8 коли сменени точно 3-4 пъти ми се е налагало да го правя... Колегата питаше защо му изхърква а не какво да прави когато не влиза. Но допълнението ти е много добро,само да се има предвид кое кога се прави! :beer

Потребителски аватар
BruDoNe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BruDoNe » Сря 23 май 2012 0:24

lion_heart002 написа:Това вече ако не иска да включи задната се прави.Леко помръдваш колата напред,буквално сантиметър и ще включи,макар че на мен за 9 години каране и 8 коли сменени точно 3-4 пъти ми се е налагало да го правя... :beer

Не не.. не ме разбра .. просто вкарваш 1-ва без да потегляш и милиметър само за секунда вкарваш 1-ва и след това на задна пак и няма да има хъркане .. не знам защо ама аз така вкарвам задна вече.. 1-во давам на 1-ва и след това на задна и не ми хъркат скоростите .. :012:

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Сря 23 май 2012 0:28

[/quote]не знам защо [/quote]
Понеже докато вкараш първа и после изключиш и наместиш задна,вече няма никакво движение в скоростната кутия,същия ще е ефекта и ако просто изчакаш с натиснат съеднинител.Ако тогава не влезе,което се случва изключително рядко-първа и тогава задна :) :drunk

Потребителски аватар
mom4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mom4ooo » Сря 23 май 2012 8:48

lion_heart002 написа:А как вкарваш задната? Ако я включваш все едно включваш първа,ще хърка не ами... Натискаш съединителя,изключваш от скорост,задържаш с натиснат съединител 2-3 секунди и след това БАВНО преместваш лоста в позиция задна... Сигурен съм,че надали ще хърка тогава...

Питах майстор и той ми каза същото, дадох му и на него да опита и 2 пъти е добре 1 път се чуе :).Неказвам че се чува 100% всеки път ами понякога го има понякога го няма. Мерси иначе за съвета така и правя :)

ados113
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ados113 » Вто 29 май 2012 9:41

shisho-bakshisho написа:Здравейте колеги имам поло АЕЕ-1997г комби от около месец и половина.Сложих и газов инжекцион и засега съм доволен но като чета за АЕЕ и магнет марели направо ми настръхва косата. Засега това което чета в форума са мнения на хора които били чули за такива проблеми и моля моля ако има собственици на такива двигатели да споделят ако са имали конкретните проблеми които се споменават за тоя двигател благодаря.

uomoto
Автомобил: MK4 PD
Двигател: 1.9 TDI 131

Мнениеот uomoto » Вто 29 май 2012 10:24

mom4ooo написа:

Хаха.. тактик...
Вкарваш си най-нормално, ако има хъркане си търси друга кутия! Но първо си провери маслото в кутията. ;)

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Вто 29 май 2012 18:03

Глупост си написал...Информирай се малко.Това не е скоростна кутия като на AUDI,или на някой нов пасат... :kissy:

uomoto
Автомобил: MK4 PD
Двигател: 1.9 TDI 131

Мнениеот uomoto » Вто 29 май 2012 19:56

Хаха. Тези коли имат най-смръдливите кутии на сввета!

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Вто 12 юни 2012 13:55

Коя кола каква кутия има,ти не можеш да кажеш,защото просто си много назад с материала.Мислех изобщо да не пиша по темата,но днес случайно разглеждах книжката на една от колите(vw polo)и там хората даже черно на бяло са написали това което аз бях писал! Ето ти и линк да видиш моето момче!

http://img189.imageshack.us/img189/3708/p1206121024.jpg

Замисляш ли се,че с некомпетентните си мнения и изказвания е възможно да накараш някой да смени напълно читава(даже и нова)скоростна кутия с такава втора употреба с незнайни проблеми,просто щото пишеш ГЛУПОСТИ???
Колко скоростни кутии си разглобил и сглобил,защото аз съм сглобил и разглобил доста и то повечето на СЪСТЕЗАТЕЛНИ автомобили. А колко са лоши скоростните кутии на VW и AUDI те хората от HEWLAND са преценили,след като се използват тяхни кожуси и части в кутии за състезателни коли от формула 3,формула 5 и класическа формула 1,май не са толкова лоши а??? А да си чувал за синхронизирана задна предавка? А за ауди 80 от 1986-а? Не ми отговаряй,няма смисъл! Дано не ти се върже някой на простотиите!

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 12 юни 2012 14:18

Е, чак най-смрадливите не са, но кутиите на НАКЛОНЕНИТЕ НАПРЕД мотори определено не са връх на конструкторския гений и на качествени материали и изпълнение. Произведени са евтинджос и са доста по-проблемни от останалите на VW. Същото важи и за въпросните двигатели, ама като се гони себестойност и печалба, така е.
И все пак, по-добри са от много други бюджетни модели на други марки.

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Вто 12 юни 2012 15:15

от 2 год. имам поло 1,4 APQ мотор,доволен съм....един малък изтребител mhihi mhihi mhihi

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Вто 12 юни 2012 18:41

Баш па изтребител с тия 60 мулета... Ако се чипне уж ставал 72 мулета.Нещо не ми се дават пари обаче,та да разбера истина ли е или не... :wink:

flum
Автомобил: VW Pasat TDI B 5.5
Двигател: AVB 2003

Мнениеот flum » Съб 16 юни 2012 12:02

Здравейте.И аз отскоро съм горд собственик на Поло 6Н2 ТДИ АМФ 2002г.Мога да опиша с няколко думи първите ми впечатления.Здрава,динамична,икономична кола идеална за градски условия!Наистина лека досада са вибрациите на тихи обороти,но се свиква.В моя случай - понякога,когато включвам 3-та предавка,се чува хъркане,това става ако натисна малко по-силно скоростния лост.Някой с подобен проблем и решение?

naskoko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naskoko » Съб 16 юни 2012 18:15

Карам поло 1989 година и честно казано за сега съм доволен много само ми е малко слабичка 1000кубика 45 коня

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”