Скоростна кутия POLO - инфо

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Geshagmt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Geshagmt » Сря 11 юли 2007 16:11

Милослав написа:
Geshagmt написа:Привет на всички. Пълен лаик съм и имам проблем с моето Половерче. От време на време скоростите (задната най-вече) не се включват. Лоста си седи на позиция за скоростта, но като подам газ колата не мърда само се чува едно леко леко сържене откъм ск. кутия. Но не толкова силно колкото ако не си натиснал съединител и смениш скоростите. Случва се и при 1ва при другите не.Като не е в движение колата.Немога да го обесня точно затова моля ако някой може да ми каже свестен майстор във варна който да прегледа и да си каже мнението и саответно да отстрани проблема. Дали е само за смяна на маслото или е нещо по-сериозно.
Благодаря за отговорите и безаварийно :)

Според мене просто не си "вкарал" както трябва на скорост.Има един момент , в който се усеща че трябва още малко, за да е съвсем на скорост, който ти вероятно още не можеш да хванеш.
Изключваш, съединител ДО ДОЛУ и пак...

Ами възможно е аз съм шофьор от месец и 20тина дена :) Мерси :)

Потребителски аватар
vladko_g40
Автомобил: Audi A6 Audi 90
Двигател: AEB AAN
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Чет 12 юли 2007 8:55

BastunSelski написа:А бе на VW това е голям минус-шибаната задна скорост.Особено като човек има опит само с Опел и Тойота:). натискаш я до долу и пак "изхърква". А бе на чистак бърсак нова кола пак ми хъркаше дееба,явно не мога да натискам до долу :twisted:
колега, я пробвай - като натиснеш съединителя вкарай първо първа скорост и тогава задна :wink: на мен по този начин въобще не ми "изхърква" :wink: успех :D

Потребителски аватар
Jikata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jikata » Чет 12 юли 2007 19:16

vladko_g40 написа:
BastunSelski написа:А бе на VW това е голям минус-шибаната задна скорост.Особено като човек има опит само с Опел и Тойота:). натискаш я до долу и пак "изхърква". А бе на чистак бърсак нова кола пак ми хъркаше дееба,явно не мога да натискам до долу :twisted:
колега, я пробвай - като натиснеш съединителя вкарай първо първа скорост и тогава задна :wink: на мен по този начин въобще не ми "изхърква" :wink: успех :D

:да: Мдаа и аз го лекувам този проблем по същия начин :wink:

Потребителски аватар
Geshagmt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Geshagmt » Чет 12 юли 2007 21:10

vladko_g40 написа:колега, я пробвай - като натиснеш съединителя вкарай първо първа скорост и тогава задна :wink: на мен по този начин въобще не ми "изхърква" :wink: успех :D

Мда днес докато "паркирах" (сигурно кило бензин изхабих :lol: ) забелязах че има ефект. Мерси от мен :)

Потребителски аватар
Filcho
Автомобил: Passat 2003 LPG-BRC
Двигател: 2.0i ALT

Мнениеот Filcho » Пет 13 юли 2007 12:36

Аз ви съветвам като включвате задна скорост (от неутрално положение) първо да натискате лоста надолу после да го местите наляво до упор и напред (а не първо лоста наляво до упор, после надолу после пак наляво до упор и напред) просто движенията са по-малко и е по-лесно и точно.

Потребителски аватар
orelko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orelko » Чет 02 авг 2007 9:24

Изчетох цялата тема и само 1 беше споделил колко му е излязла смяната на маслото.
Оставете семеринга, колко Ви излезе смяната на маслото за кутията и труда :?:

Потребителски аватар
elkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот elkata » Пон 15 окт 2007 12:49

orelko написа:Изчетох цялата тема и само 1 беше споделил колко му е излязла смяната на маслото.
Оставете семеринга, колко Ви излезе смяната на маслото за кутията и труда :?:

Преди около месец слагах диференциално масло (беше свършило, понеже има теч). Сложиха ми 2 литра и половина масло - 80W75 или нещо подобно беше - 30 лв. и за работа още 10 лв.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пон 15 окт 2007 14:00

Gear box 096 / Коробка передач типа 096
Gear box 020 / Коробка передач типа 020
Gear box 012 / Коробка передач типа 012
Gear box 010 / Коробка передач типа 010
Gear box 01M / Коробка передач типа 01M
Gear box 01N / Коробка передач типа 01N
Gear box 01P / Коробка передач типа 01P
Gear box 01V / Коробка передач типа 01V
Gear box 02A / Коробка передач типа 02A
Gear box 02E / Коробка передач типа 02E
Gear box 02J / Коробка передач типа 02J
Gear box 02K / Коробка передач типа 02K
Gear box 02M / Коробка передач типа 02M
Gear box 02T / Коробка передач типа 02T
Gear box 09A / 09B / Коробка передач типа 09А / 09В
Gear box 09G / 09K / 09M / Коробка передач типа 09G / 09K / 09M
Gear box 08D / Коробка передач типа 08D
Gear box 002 / Коробка передач типа 002
Gear box 10S, 14S, 14SK / Коробка передач типа 10S, 14S, 14SK
Gear box BMW ZF-5HP-19FL / Коробка передач типа BMW ZF-5HP-19FL

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Сря 21 ное 2007 4:33

иа кајете сега каде е пробката за маслото и каде е пробката дето триаа да текне какво масло густота и марка са добри ------на двигатела слојих марка ТИТАН 10 В 40 понеје колата е 8 годи6на

Потребителски аватар
martom
Автомобил: Polo
Двигател: 1.4AEX

Re: Скоростна кутия POLO - инфо

Мнениеот martom » Сря 19 сеп 2012 19:15

Имам проблем със скоростната кутия на Полото.Изключва 5-та.и нещо трака.Смених игленият лагер и траканто спря.Сега 5-та изключва ако не я държа.Искам да попитам вилката която включва 5-та подлежи ли на реглаж?И кое точно задържа 5-та да не изключва по време на движение.?

snuupy93
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот snuupy93 » Сря 19 сеп 2012 19:53

GAD написа:От всичко изписано дотук стигнах до извода, че проблема идва от един семеринг, който сълзи и след време кутията остава суха. Понеже 5-тия зъб е най-високо най-напред се издухва той...

Това се случи на Полото на баща ми, беше пресъхнала до половината, съответно 5-та скорост е останала без масло и сега леко свисти, то се чува супер тихо и приглушено, почти не се усеща, но го има. Е, разбирасе вече е сменен семеринга, обаче, който не го знае това, става лошо. Лошото беше, че е питал майстора дали е погледнал за маслото в скоростите, той каза, че е погледнал... погледнал е чушки...

Потребителски аватар
martom
Автомобил: Polo
Двигател: 1.4AEX

Мнениеот martom » Нед 23 сеп 2012 15:49

martom написа:Имам проблем със скоростната кутия на Полото.Изключва 5-та.и нещо трака.Смених игленият лагер и траканто спря.Сега 5-та изключва ако не я държа.Искам да попитам вилката която включва 5-та подлежи ли на реглаж?И кое точно задържа 5-та да не изключва по време на движение.?

Да споделя до къде я докарах.След ходене по сервизи и питане насам натам реших да купя цяла пета скорост и да си я сменя сам.Заложих на втора употреба защото нови излизат колкото цялата кола.Смених само муфа и синхронизатор,самото зъбно колело не го намерих.Та цялата работа с части ми излезе около 40лв.(нов лагер,семеринг и втора употреба муфа и синхронизатор)Сега работи без проблем. :banana

Mir4oni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mir4oni » Пет 05 окт 2012 21:21

колеги и аз имах проблем но го осетих на на време разминах се само сьс смяна на трите лагера

Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил: VW POLO B5188PP
Двигател: AEX 1996

Мнениеот refresh4o » Вто 15 яну 2013 13:20

Колеги здравейте, имам проблем с моята скоростна кутия... снощи пътувах от варна до шумен общо 180км в двете посоки и като се прибирах забелязах, че много трудно влизат скоростите... установих на влизане в града на светофара, че не може да изключи 5-та... но мога да вкарам и друга скорост едновременно и се чува, че влизат както трябва... какво да направя в моя случай? наскоро гледах нивото на маслото през пластмасовата тапа отгоре на кутията и беше добре, а сега е сухоооооооо... Моля ви помогнете ми...

Потребителски аватар
Nasko.87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nasko.87 » Вто 15 яну 2013 22:35

Здравейте колеги.

И аз имам едно питане.
Polo 6n1, 1.4i APQ Мотор има проблем със скоростите и той е... Какъв е оригиналния захват на механизма за избиране на скоростите към кутията
Ето това е той:
028574558.jpg

По Моргите не мога да го намеря а в сервизите и в Автотрейд не знаят за какво им говоря и нямат подобно нещо ....

Ако някой има или може да каже от къде мога да купя ще почерпя :)

Благодаря предварително.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”