струва ли си POLO 1.0 бензин 1997г. за 5500 лв.

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
r2d2
Автомобил:
Двигател:

струва ли си POLO 1.0 бензин 1997г. за 5500 лв.

Мнениеот r2d2 » Сря 26 окт 2005 14:02

М да-а-а,аз май съм най-нов в това форумче.Много готини мнения и съвети има тука(отдавна го чета).Като казах това и да споделя моите притеснения относно покупка на POLO 1.0 бензин 1997г. за 5500 лв.
А те са следните:има климатик и ABS въпросната кола...ама не е ли проблем това за двигателчето и?
Другото което ме тормози:какво да гледам при покупката(специфично за поло де),въобще добър избор ли е?
Благодаря на феновете на модела...сигурен съм ,че ще ме запалите и мен по POLO .........и-и-и ако някой не е гледал още "Star Wars"...време му е.

Потребителски аватар
POLOver
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLOver » Сря 26 окт 2005 14:40

Добре дошел!
Първо не казваш откъде е колата Германия, Италия или...?
С колко врати е? 1 литър за мене е слабичко, ама Шампион има такова
(по скоро 1047 см3 май??) и е доволен, но с климата ще види зор.
За гледането - с майстор...има бая изписано по този въпрос, ама най-добре с доверен човек!(във форума има кой да помогне по този въпрос :) ) Все пак основни неща - да не тракат клапани, да не е удряна (МНОГО), лака да не се люпи(ако е металик) и не се хвърляй от първия път :wink:
И още нещо - смъкни от цената - 5500 за 1.0 от 97 според мен е много...
Айде успех, и да се пофалиш после

itso
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот itso » Сря 26 окт 2005 20:17

5 500 ми се вижда дебеланчо :mrgreen: :mrgreen: , пък и този мотор май не е най-икономичен (вж. във форума по въпроса)

r2d2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот r2d2 » Сря 26 окт 2005 21:10

Знаех си аз,че 1.0 не най-добрия двигател,но за цената,под 5200 не съм виждал,с клима , ABS и др. екстри.
Зависи от това ,дали ще ме грабне с пъргавина и да няма тропкане,че тя със застраховката и другите "дреболии" ще излезе 6000.
Все пак чакам мнения за огледа-кой с каквото може да ме посъветва от личен опит...
п.п. Що се отнася до произхода...сигурно е италиянка..ми то 80% май са такива.

Потребителски аватар
pavelcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Аз си купих поло 1000 кубика....

Мнениеот pavelcho » Чет 27 окт 2005 18:12

Аз си купих поло 1000 кубика....
за 6000 лв. 97 декември месец на 88 000 км. С много екстри без климатик.

Много съм доволен. Харчи ми 5 извънградско. Засекох я!

Ако ме питаш - ДАВАй! КУПУВАй Я! мойта е с 5 врати и вътре треа ти кажа е по широка дори от някой голями коли като рено меган....

Потребителски аватар
pavelcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

eto go pica na kolata mi

Мнениеот pavelcho » Чет 27 окт 2005 18:15

Потребителски аватар
lodigiani
Автомобил:
Двигател:

Re: Аз си купих поло 1000 кубика....

Мнениеот lodigiani » Чет 27 окт 2005 19:26

pavelcho написа:Много съм доволен. Харчи ми 5 извънградско. Засекох я!

Мойта също е 1.1 96-та и да ти кажа, за да ми харчи 5 извън градско трябва да я карам на 5-та с 70км/ч! Това ще рече да я държа някъде на около 2500об. Че колата, че си е eкстра - екстра си е, обаче за градско и да превключваш до 3000 оборота! Поло 1.1 извън градско не харчи по-малко от Golf GTI!!! Аз лично бих предпочел да ми беше 1.4! Иначе 1.1 си е доста пъргава и хич не я жаля :P

Потребителски аватар
Gerda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gerda » Чет 27 окт 2005 21:05

Здравей lodigiani,
По добре карай на 4 скорост със 70 отколкото на пета, защото икономията е съвкупност от множество шофьорски умения а не само каране на високи предавки.
r2d2, относно цената на полото което струва 5500 лева ми се струва че е доста висока. Опитай се да намалиш малко иначе не си струва да го взимаш.Слабичък му е двигателя.

Потребителски аватар
POLOver
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLOver » Пет 28 окт 2005 9:32

Не дръж толко на тая клима, или поне търси от 1.3 нагоре! За разходите след покупката - точно 1000 лв. са (ако искаш ще ти направя точна сметка - Септември зех мойто). Като зимаш Поло трябва да знаеш че е градска кола, карана от жена/младеж, т.е проверяваш съединител - 3та, ръчна, и с леко газ трябва да угасне. Скорости - да не шумят - караш на 1ва или 2ра и отпускаш газта (не трябва да вият), лоста да не се мандахерца, по интериора - да НЕ са изтрити знаците по ръчките за мигачи и фарове, врати - гледай да не са отваряни (в повечето случай ако са - корите тропат), ръчни всички копчета, лампи, централното, седалките. По двигатела - някой друг да запали а ти слушаш дали чука след като качи маслото, антифриза да няма мехурчета и т.н. т.н Ама пак ти казвам по-добре е с добър познат МАЙСТОР, с опит... останалото е късмет :!:
P.S. Тоя отговор от вчера се опитвам да го пусна :shock: :lol:

r2d2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот r2d2 » Пет 28 окт 2005 12:07

М-м-м-ного благодаря,за съветите POLOver
,определено ще са ми от полза.
Що се касае за колта,тази ще ми бъде само за градско и мисля ,че не се нуждая от кой-знае какъв комфорт.(По-важното е ,когато возя детето лятото,да не пъшка в задръстванията ,като ни напече слънцето-това за климата,де).
п.п.Исках да благодаря още вчера,ама през GPRS на М-тел нещо трудно и бавно става връзката,та се изнервих.

Потребителски аватар
emils
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emils » Пет 28 окт 2005 13:32

[quote="POLOver"].... Скорости - да не шумят - караш на 1ва или 2ра и отпускаш газта (не трябва да вият), лоста да не се мандахерца......

POLOver, този шум в скоростите на какво се дължи, че аз имам такъв откакто ми смениха скоростната кутия. ама вече почти 20 хил. км. карам така...

Потребителски аватар
POLOver
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLOver » Пет 28 окт 2005 13:46

emils написа:POLOver, този шум в скоростите на какво се дължи, че аз имам такъв откакто ми смениха скоростната кутия. ама вече почти 20 хил. км. карам така...

Немам идея :dontknow: водил ли си я на сервиз?
Доколкот` съм чел Поло-тата имат проблем с някъв семеринг, който се износва, и ако не се поправи води до повреди в кутията...
А гадното виене - може някой по-специалист от клуба да каже от какво може да е gruebel

Потребителски аватар
lodigiani
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lodigiani » Съб 29 окт 2005 12:01

Gerda написа:Здравей lodigiani,
По добре карай на 4 скорост със 70 отколкото на пета, защото икономията е съвкупност от множество шофьорски умения а не само каране на високи предавки.
r2d2, относно цената на полото което струва 5500 лева ми се струва че е доста висока. Опитай се да намалиш малко иначе не си струва да го взимаш.Слабичък му е двигателя.

На 4-та като се движа с 70 съм на 3100 оборота. До 3000 оборота трябва вече да съм превключил 5-та, за да ми е икономично. Но както и да е, нека не оспамваме темата.

Потребителски аватар
emils
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emils » Вто 01 ное 2005 18:33

POLOver написа:
emils написа:POLOver, този шум в скоростите на какво се дължи, че аз имам такъв откакто ми смениха скоростната кутия. ама вече почти 20 хил. км. карам така...

Немам идея :dontknow: водил ли си я на сервиз?
Доколкот` съм чел Поло-тата имат проблем с някъв семеринг, който се износва, и ако не се поправи води до повреди в кутията...
А гадното виене - може някой по-специалист от клуба да каже от какво може да е gruebel

имам доста опит в това отношение, защото вече смених една кутия :) на старата й беше избил семеринга м/у кутията и съединителя и омасляваше дисковете. беше прецакан и семеринга на коляновия вал - смених и него. след тази смяна си викам, че всичко е на 6 и тръгваме навръх Нова година. тъкмо излизаме от софия по магистралата и маслото шурна като чешма отдолу - оказа се, че скор. кутия има шупли като швейцарско сирене.
както и да е, смених цялата кутия за 200 лв. общо с труда. новата кутия обаче има страрен шум особено на 1-ва, то си е направо виене, когато колата потегля. на другите предавки шумът е по-малък, като на 4-та почти изчезва. забелязал съм, че на неутрална скорост като се отпусне съединителя и колата леко придърпва напред и тогава се появава шума, при натиснат съединител шум няма. все си мисля (както са ми казвали) че това е някакво лагерче, на главното предаване или незнам какво... сипах му и добавка към маслото за скор кутия, ама ефекта е нула. незнам кой да питам тук...

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Вто 01 ное 2005 20:32

Aз съм с такъв двигател,е вярно чее по стария модел и да ти кажа че ако няма да го товариш за градско е добре.Обаче като го натовариш и става като охльов а за планинско каране да не ти говоря...но за градско е идеално.Но си направи сметка,аз като кача двама дебелаци с 3 голями сака и колата става доста тромава...но на мен ми се случва рядко подобно натоварвеане...виж 1.3 кубика няма да усеща натоварването а ще харчи малко повече...

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”