...бе от некое време насам ми прай впечатление че в предницата на диването се е появила няква нестабилност ку мога таи да я нарека...
първо почна да се чува едно неприятно лопане през някои неравности и удара буквално го чувствам в волана... после тва премина в припукване дет пак се усеща на волана докат завивам на по сериозен завой примерно
сега от някое време насам ми прави вчепатление че като му задам по рязко, и се стигне до превъртане на гуми сякаш се опитва едно такова да ми тегли и лашка на дясно секаш...незнам как да го опиша ма се едно дясната предна я чуствам как се гъне.... усеща се ефекта и като се премине през дупка някоя- особенно на оборот, изведнъж все едно, едно такова залюляване на дясно на предницата и се изправя после.... откак и позахладне и едно неприятно тихо като глухо пристъргване чувам от дясно...амортесьор ли що стана.... лагерчето горе аксиалното е сменено преди няма 5 000км.....
качих я на стенда за реглаж на един познат за да се охлабят сички връзки и да почне да танцува както се изрази майстора...сичките и тампони са там и изглеждат здрави, торсионната щанга (така май се казваше тоз големия прът от едното до другото колело) си е там и е здраво захваната в тампоните си.
Кормилната рейка имала разбити втулки каза - доколко е рисково тва?
Ма тва танцуване при превъртане мноу ма безпокои.... незнам някви други тампони или сглобки има ли дето да отговарят гумата примерно да не може да играе напред назад...... и е ли възможно всичкото да е последствие само от тез разбити втулки на кормилната рейка?

Неква нестабилност....
- minimiro
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
в смисъл?
кое да се е поразкрачило, и как да го хвана?
ако имаш предвид стъпването на предните гуми една спрямо друга нещо от сорта са \------/ makar i ne s takyw golqm naklon razbira se...
дадох на едно френдо да върти малко гуми пред мен пък аз да гледам отвън, кат се изпъне и земе да върти още повече се прибират даже навътре в долния си край
кое да се е поразкрачило, и как да го хвана?
ако имаш предвид стъпването на предните гуми една спрямо друга нещо от сорта са \------/ makar i ne s takyw golqm naklon razbira se...
дадох на едно френдо да върти малко гуми пред мен пък аз да гледам отвън, кат се изпъне и земе да върти още повече се прибират даже навътре в долния си край
- minimiro
- Двигател:
- Контакти:
ами кажи тогава къде точно да търся причината за сеенето....
в какво физическо изражение да е???
Къде гледам, какво гледам, как гледам?
Дай ми някво инфо за тва разкрачване че ако не дай-си-боже е таквоз да го хвана и превантирам навреме, да не се налага да се стига до ексцесии кат с твоито примерно (за което искрено ти съчувствам
)
Другото което излових тез дни е, че като я пусна бавно по инерция има едно ритмично поклащане което неможе да е друго освен укривена джанта... и сякаш е отпред мамка и....
:
Или пък на място като заклатя колата по десния калник откъм амортисьора се чува едно глухо като пристъргване/припукване
Но бих ти бил задължен ако споделиш инфо къде се гледа и какво се гледа/мери за да се улови евентуално такова разчекване на предните носещи греди.... (ако правилно съм те разбрал за проблема ти де...)
И последно е ли възможно тоз ефект да се поражда от някво евентуално посукване останало от удрянето и (щот е удряна и то маи хубаво челно-странично точно отпред-дясно) щот макар и кадърно оправена, изпъната, напасната и с сменени ламарини (включая и гредата отвътре до двигателя, щот е с перфектен контур отвсякъде), има си неколко издайнически местенца дет се улавят следи от оправянето.... (лошото е че късно научих кво и къде се гледа... )
На реглаж ходих всичко ток, стъпване, бе както трябва да си е каза човека пък с лазерни някви джаджи и компютър го прави реглажа все пак.......
в какво физическо изражение да е???
Къде гледам, какво гледам, как гледам?
Дай ми някво инфо за тва разкрачване че ако не дай-си-боже е таквоз да го хвана и превантирам навреме, да не се налага да се стига до ексцесии кат с твоито примерно (за което искрено ти съчувствам

Другото което излових тез дни е, че като я пусна бавно по инерция има едно ритмично поклащане което неможе да е друго освен укривена джанта... и сякаш е отпред мамка и....

Или пък на място като заклатя колата по десния калник откъм амортисьора се чува едно глухо като пристъргване/припукване
Но бих ти бил задължен ако споделиш инфо къде се гледа и какво се гледа/мери за да се улови евентуално такова разчекване на предните носещи греди.... (ако правилно съм те разбрал за проблема ти де...)
И последно е ли възможно тоз ефект да се поражда от някво евентуално посукване останало от удрянето и (щот е удряна и то маи хубаво челно-странично точно отпред-дясно) щот макар и кадърно оправена, изпъната, напасната и с сменени ламарини (включая и гредата отвътре до двигателя, щот е с перфектен контур отвсякъде), има си неколко издайнически местенца дет се улавят следи от оправянето.... (лошото е че късно научих кво и къде се гледа... )
На реглаж ходих всичко ток, стъпване, бе както трябва да си е каза човека пък с лазерни някви джаджи и компютър го прави реглажа все пак.......
- minimiro
- Двигател:
- Контакти:
PESO_G40 написа:Щом отида до сервиза ще направя
снимки и ще коментираме..
При мене се появи сеене на предницата,
но всичко по ходовата част бе на 6
сеенето оначало бе при много рязко ускорение
но се засили след което .......знаете темата
ади ва чичоооо, 10 дена минаха още ли не си отишъл до пустия сервиз за снимките и да коментираме че да знам и аз...... ?????!?!?!?!
- PESO_G40
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи бях при "Майстора"
и причината е в луфт във вътрешното каре
при ускорение имах сеене в предницата
от луфта на карето и от леко отваряне на левия рог
се е получила аварията. Снимките ще ги видите
Предлагам да си погледнеш каретата и то вътрепните
при малък луфт се получава разбалансирате при
предаването на мощноста от двигателя към колелата..
Варянта които го изпитах на собствен гръб е че при разбито
външно каре при навид волан има чукане,
а при вътрешното каре когато ускоряваш и има сеене
в предницата, леко подаваш ляв волан или десен и се
опитваш да установиш кога сеенето се разсейва или зачестява.
Ако навиеш десен волан
и сеенето зачести,
тогава усилието е в лявата гума и може да
търсиш причината в лявото вътрешно каре и обратното...
При мен положението е такова малко се оплетох
ама и на мен не ми е ясно...

и причината е в луфт във вътрешното каре
при ускорение имах сеене в предницата
от луфта на карето и от леко отваряне на левия рог
се е получила аварията. Снимките ще ги видите
Предлагам да си погледнеш каретата и то вътрепните
при малък луфт се получава разбалансирате при
предаването на мощноста от двигателя към колелата..
Варянта които го изпитах на собствен гръб е че при разбито
външно каре при навид волан има чукане,
а при вътрешното каре когато ускоряваш и има сеене
в предницата, леко подаваш ляв волан или десен и се
опитваш да установиш кога сеенето се разсейва или зачестява.
Ако навиеш десен волан
и сеенето зачести,
тогава усилието е в лявата гума и може да
търсиш причината в лявото вътрешно каре и обратното...
При мен положението е такова малко се оплетох
ама и на мен не ми е ясно...
- minimiro
- Двигател:
- Контакти:
рейката...мамата.... тя била виновната...
сменихме я най-сетне... барабар с накрайниците
заспа направо, да не говорим че едва ли не кат с хидравлика стана таз кола бе
: върти се леко, като го пуснеш се изправя сам бе изобщо - рахат
ма друго остана дет ми скръца в мозъка... смених и десния амортисьор стария направо си беше разлопан (той си се и чуваше как тропа де)...
тъй, тропането изчезна естествено, обаче онова глухо прискръцване за което говорех по горе продължи.... ма поне установих нещо ново като е студено - тишина, като е горещо-също тишина, обаче като е е такова никво времето 15-25 градуса си проскърцва глухо при всяка неравност и заклащане на колата и откровенно ме дразни....
тампона е здрав, проверен е при смяната....лагерчето в него и то... и мамка му и прасе що тъй прай, ени айдиас? м?
сменихме я най-сетне... барабар с накрайниците

заспа направо, да не говорим че едва ли не кат с хидравлика стана таз кола бе

ма друго остана дет ми скръца в мозъка... смених и десния амортисьор стария направо си беше разлопан (той си се и чуваше как тропа де)...
тъй, тропането изчезна естествено, обаче онова глухо прискръцване за което говорех по горе продължи.... ма поне установих нещо ново като е студено - тишина, като е горещо-също тишина, обаче като е е такова никво времето 15-25 градуса си проскърцва глухо при всяка неравност и заклащане на колата и откровенно ме дразни....
тампона е здрав, проверен е при смяната....лагерчето в него и то... и мамка му и прасе що тъй прай, ени айдиас? м?
- genorg
- Автомобил:
- Двигател:
и аз имам проблем с предницата
Ще се закрепя към тая тема, щото проблема ми е много сходен, пък дано някой даде акъл...
И при мен има хлопане като минавам през дупки, но обезпокояващото се случи преди седмица, когато като я подкарах една сутрин и волана започна да се върти сам ту на ляво ту на дясно. Първо помислих, че съм спукал гума, ама не - всичко си е наред с гумите - няма видимо биене, както и някакви очевадни проблеми по окачването.
А сега кажете кво може да е?!?
И при мен има хлопане като минавам през дупки, но обезпокояващото се случи преди седмица, когато като я подкарах една сутрин и волана започна да се върти сам ту на ляво ту на дясно. Първо помислих, че съм спукал гума, ама не - всичко си е наред с гумите - няма видимо биене, както и някакви очевадни проблеми по окачването.
А сега кажете кво може да е?!?

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”