мигачите не работят, а аварийките - да?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Petrov
Автомобил:
Двигател:

мигачите не работят, а аварийките - да?

Мнениеот Petrov » Съб 17 дек 2005 13:02

Наскоро имах работа по таблото да сменя изгоряла крушка и малко след това забелязах,че мигачите ги няма въобще - нито на светл. табло,нито навън. Помислих,че е реле, но пробвах аварийните и те работят съвсем нормално. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем? :?

Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kimbaten » Пон 19 дек 2005 14:07

аз.. на стария форд когато го карах, там всичко без късите фарове и габарита беше изнесено на 1 лостче (мноо тъпо), така ми работеха едни неща - други не отидох при електриджия и той каза че пластинките и част от клемите които дават контакт са се скапали, други зацапани и тн. за радост на полото са направени по-мъдро и нещата са разделени.. провери дали лостчето за мигачите не се е скапало вътре някоя пластина и да не дава контакт, към тва е закачен и индикатора на таблото, предполагам точно за да видиш че не бачкат мигачите :wink: а аварийките сигурно са на друг кръг и за това работят. провери според мен 99% е от лостчето щом си проверил релетата и всичко е ок.
...има едим кофти моминт обаче, ако е от лоста и не може да се оправи - трябва нов, за поло не занм намира ли се ама за старата ми фиеста казаха че е невъзможно почти дори на старо - така че стискай палци някоя клемичка да се е скапала и да може да се смени :wink:

Потребителски аватар
genorg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот genorg » Сря 21 дек 2005 15:24

Ами щом ти бачкат аварийките най-вероятно е от лостчето за мигачите. Виж дали са на един предпазител за всеки случай - не се сещам в момента как е при мен, ама ще погледна :?

Потребителски аватар
Krasen76
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Krasen76 » Нед 25 дек 2005 0:19

Аз имах същия проблем оказа се че съм изтръгнал един кабел по невнимание, така че провери дали всичките ти кабели са по местата си и са цели.
успех.

Petrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrov » Вто 10 яну 2006 16:52

Оправих си мигачите: оказа се, че е изгорял някакъв диод при разместването на таблото, то и копчето на аварийките беше хлътнало малко навътре, но не направих някаква връзка. В сервиза казаха,че проблемът идва точно от там(че копчето на аварийките е хлътнало) и смениха някакъв диод. Поискаха 20 лв., но това между другото...

maldlo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maldlo » Чет 19 яну 2006 20:07

Ако все още не си си оправил проблема, провери си бушоните имаш един за мигачи и един за аварийните поне при мен е така, дори и да са наред може да не лягат добре, тогава просто ги завърти малко.Аз също имах такъв проблем и го оправих така.Успех

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”