Здравейте, полото ми е 1043/ми/12_93.
Притеснява ме, едно тихо но постоянно и монотонно виене- като от ремък или лагер - идва от към двигателя... - шума си го има и на празен ход и на високи обороти и не се променя. имате ли идея какво може да е ?

Странен,постоянен,равномерен шум -ееъъеееъъее... !!!
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А виенетео казваш не се мени спрямо оборотите??? - това ако е истина, не знам защо... на място ли вие или в движение ?
Като натиснеш съединителя вие ли?
най-лесният начин да пробваш алтернатора дали вие той, е да разкачиш ремъка и да видиш без да се върти дали вие..
/само да те предупредя, че тази операция е само за проба, да не стане после да не запалиш, поради изхабен акумулатор/
има две причини които да го накарат да вие:
-пренатегнат ремък - от което след време следва второто
-прецакани лагерчета, или нещо из вътре в механиката...
Ако продължава да си вие тогава отиваш на водна помпа евентуално.
Друго не се сещам да вие в спряло положение...
АНгренажен ремък сменял ли си?
Щото ако набедите водната помпа не е зле да го смените с нея..
работата е една и съща
а ремъка 10-15 кинта
Като натиснеш съединителя вие ли?
най-лесният начин да пробваш алтернатора дали вие той, е да разкачиш ремъка и да видиш без да се върти дали вие..
/само да те предупредя, че тази операция е само за проба, да не стане после да не запалиш, поради изхабен акумулатор/
има две причини които да го накарат да вие:
-пренатегнат ремък - от което след време следва второто

-прецакани лагерчета, или нещо из вътре в механиката...
Ако продължава да си вие тогава отиваш на водна помпа евентуално.
Друго не се сещам да вие в спряло положение...
АНгренажен ремък сменял ли си?
Щото ако набедите водната помпа не е зле да го смените с нея..
работата е една и съща

- jeff
- Автомобил: VW T4 2.4 D
- Двигател: AAB1992
Виенето не се мени драстично спрямо обортите, даже като я карам по продължително понякога шума изчезва. Като натискам съединителя шума не става по различен, преди години имах едно скорпио, издаваше сходен звук, но само при натиснат съединител. Докато при полото шума си го има пстоянно.
Не се бях сетил за алтернатора благодаря за съвета, ще разкача ремъка за кратко да видя дали шума ще изчезне.
Като купих колата преди два месеца ми казаха че е сменен ангренажния ремък. Дали е истина и дали е сменяна водната помпа мога само да гадая. Ако не е алтернатора май ще трябва да сменям ангр. ремък и водна помпа.
Не знам дали полото има защита ако се скъса ангр. ремък !?
Късал ми се е ангр. ремък в движение на кадет 1.3 ми. Колата просто загасна. Смениха ми го и нямаше никакви проблеми.
Не се бях сетил за алтернатора благодаря за съвета, ще разкача ремъка за кратко да видя дали шума ще изчезне.
Като купих колата преди два месеца ми казаха че е сменен ангренажния ремък. Дали е истина и дали е сменяна водната помпа мога само да гадая. Ако не е алтернатора май ще трябва да сменям ангр. ремък и водна помпа.
Не знам дали полото има защита ако се скъса ангр. ремък !?
Късал ми се е ангр. ремък в движение на кадет 1.3 ми. Колата просто загасна. Смениха ми го и нямаше никакви проблеми.
- jeff
- Автомобил: VW T4 2.4 D
- Двигател: AAB1992
Наваля хубав сняг и не мога да тествам алтернатора(нямам си гаражче). А е неделя и за мен е тъмнобирено време. През седмицата обаче ще се наложи да отида на майстор за да не стане след време по голям проблем а и моторетчицата си заслужава малко грижи.
Това че няма защита при скъсване на ангр. ремък ме плаши, затова ще го сменя, ще сменя и водната помпа и обтягащите ролки (четох във форумите, че така и така като се сменя - поне да е комплект). <Първо ще тествам алтернатора..>
Ще пиша какъв е резултата след смяната и дали е от това, един приятел си купи следващото поло (след 94), малкия двигател е и ... има абсолютно същия шум. Кара го близо 6 месеца и не му се притеснява на шума, но си го чува.
Това че няма защита при скъсване на ангр. ремък ме плаши, затова ще го сменя, ще сменя и водната помпа и обтягащите ролки (четох във форумите, че така и така като се сменя - поне да е комплект). <Първо ще тествам алтернатора..>
Ще пиша какъв е резултата след смяната и дали е от това, един приятел си купи следващото поло (след 94), малкия двигател е и ... има абсолютно същия шум. Кара го близо 6 месеца и не му се притеснява на шума, но си го чува.
- emils
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
обтягащата ролка на този модел мисля, че е на самата водна помпа. като сменявах моя ангр. ремък не съм сменявал ролката и помпата и така си карам вече 20 хил. км. без проблем.
колкото до този шум, вероятно е от алтернатора, който е едно от слабите места на тези моторчета. при мен също има проблем с лагерчето, но така си карам вече 2 години.
колкото до този шум, вероятно е от алтернатора, който е едно от слабите места на тези моторчета. при мен също има проблем с лагерчето, но така си карам вече 2 години.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”