Проблем с уредите на таблото на Polo 6N 1999 1.9D

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
sardokar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем с уредите на таблото на Polo 6N 1999 1.9D

Мнениеот sardokar » Чет 08 юни 2006 10:58

Единя проблем е че оборотомера не отчита точно. При изключен двигател стелката седи едно деления над нулата. Виждал съм този проблем и при друго такова поло, само че там беше по-трагично - при изключен двигател стоеше на 1000 оборота/мин-1 а напразен ход на около 2000 :shock . Тоест уреда работи но със една постоянна статична грешка.

Другото незнам дали е проблем или си е така но ми изглежда доста странно. Става въпрос за уреда за нивото на горивото. Напълних резелвоара до горе и стрелката се отмести малко след максимума на скалата. След като покарах и изхарчих около 19л. горито стрелката само беше застанала върху максимума :?: :!: :? :lol .

Не че ми пречи особено, но по този начин уреда дава по-големи показания от действителните, което значи че и резервата ще светва много по-късно отколкото трябва (тоест може и да е твърде късно... )
В момента съм на работа но ще се опитам да снимам таблото да се види по-ясно за какво става на въпрос.

Ето и снимките при изключен двигател, "на контакт" :
Изображение
Изображение
Изображение

Последна промяна от sardokar на Чет 08 юни 2006 12:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Maxee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maxee » Чет 08 юни 2006 12:35

Това за горивото и при мен е така, и на баща ми на полото е същото, така че го считай за нормално 8)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”