Нещо май ми се прецака в полото. - решено

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
shindoff
Автомобил:
Двигател:

Нещо май ми се прецака в полото. - решено

Мнениеот shindoff » Пет 16 юни 2006 14:17

Проблема ми е следния: Звука който идва от двигателя много напомня пуфтенето на парен локомотив и се тресе колата, а до вчера жужеше като мушичка.Това става на празен ход, като дам газ пропорционално намаля но не изчезва.От три седмици съм с газова, а преди 2-3 дена видях че ми беше изтекло около литър от водата(направо имаше гьол отдолу), долях и оттогава не е текло а и не успях да разбера от каде е потекло. Струва ми се че не е прегряла защото постоянно следя температурата. Водната помпа е на 11 000км(ако има значение). Да имате идеи на какво се дължи моето нещастие или каде да е закарам в Пловдив да е видят. Мерси
mod edit: wili98

Потребителски аватар
4i4o-dido
Автомобил: POLO 1.6 6N
Двигател: AEA 1995
Контакти:

за полото

Мнениеот 4i4o-dido » Съб 17 юни 2006 11:40

Предполагам че си моноинжекция.Погледни си гумения тампон под моното.Като ми слагаха плочката за газта сложиха нови по-дълги болтове и не лягаше добре. Или щуцера на плочката повдига капака на моното и дърпа въздух.При мен бяха и двете.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Нед 18 юни 2006 11:16

Или изваден кабел за свещ, или мокра дистр. капачка..
Да не си мил мотора?
или плачеш за смяна на свещи..
Прави ли го и на двете горива, или само на газ?

shindoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shindoff » Вто 20 юни 2006 12:09

wili позна, проблема се оказа в кабела който отива към свеща, след смяната му заработи цилиндъра както преди. Това го разбрах като закарах хайванчето на елкон, иначе преди това един майстор ме увещаваше че проблема е в двигателя и че трябва да се сваля главата, да се шлайфат..., да се сменят..., и още куп работи.

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Вто 20 юни 2006 15:16

shindoff написа:wili позна, проблема се оказа в кабела който отива към свеща, след смяната му заработи цилиндъра както преди. Това го разбрах като закарах хайванчето на елкон, иначе преди това един майстор ме увещаваше че проблема е в двигателя и че трябва да се сваля главата, да се шлайфат..., да се сменят..., и още куп работи.

Да бе, то тея майстори са ебати боклуците, вместо неговата глава да си смени... Иначе добре че е било нещо дребно

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”