Polo 6n AEX - Проблем с километраж и датчик за бензин
- gibsonit
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Polo 6n AEX - Проблем с километраж и датчик за бензин
Пичове помагайте, става въпрос за Поло 94-та година, двигател АЕХ. Проблема е следния километража ми се загуби появява се много рядко за секунди и после пак изчезва, не отчита нищо нито скорост нито изминати километри. Също така и датчика за гориво също си променя стойността през няколко секунди, но това е когато колата е в движение. отварях тъблото (както беше описан подобен проблем в друга тема) проверих всичко, замерих да не би да има някаде слаба спойка, но всичко си е ОК. Дайте идеи какво може да е друго.
Последна промяна от Bobi_S13 на Нед 11 мар 2012 21:26, променено общо 1 път.
Причина: редактирно заглавие
Причина: редактирно заглавие
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с километраж и датчик за бензин
Колега и аз имах проблем,само,че на мен ми работище сичко без скоростомер и оборотомер.Чудих се маях се и си зех нов.Ако ти трябва километраж за части званкаи 

- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Съвсем не е първия случай това ,на прецакано табло. Оправията е ново (втора злоупотреба ,към 40 лв вървят). Не мога все пак да съм 100% сигурен ,че това ще реши проблема.Във форума се продават няколко полота 6N на части. На външен вид таблото е същото като на голф 3 - не вземай от голф! Голф ,макар и със същития двигател има 2 датчика за налягане на маслото ,докато при полото датчика е само един (за ниско налягане) и е много вероятно с табло от голф да ти свети постоянно лапата на маслото!
В тази тема съм публикувал разликите в таблата по пинове на буксите голф3 /поло до 11.97г
viewtopic.php?f=7&t=137570&hilit=%D0%98%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8
В тази тема съм публикувал разликите в таблата по пинове на буксите голф3 /поло до 11.97г
viewtopic.php?f=7&t=137570&hilit=%D0%98%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8
- gibsonit
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Дилемата продължава, взех оборотно ново табло, монтирах го и километража продължава да не функционира, моля за други идеи ако имате
- Anbuch
- Полохолик
- Контакти:
Еми тогава вече остава да е или кабелче да е или пък ей тая джажа на скоростната кутия дето според оборотите си управлява скоростомера

Абе ти сигурен ли си ,че си вкарал хубава буксата да щракне?

Абе ти сигурен ли си ,че си вкарал хубава буксата да щракне?
- gibsonit
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ОТКРИХ ПРОБЛЕМА!!! Всичко е от спойка на буксата на датчика, слаба връзка. като закача мултицета си показва, че е ОК но това е защото я притискам, а като я закача на датчика, няма никой. Бях на косъм да купувам нов датчик. Добре, че го мернах и него
Та една нова буксичка за 4,30лв. и поялник и всичко е ОК. 

- paccorabban
- Автомобил:
- Двигател:
Колега гледам разбираш му... ами аз да взема да ти задам един въпрос свързан с проблем в таблото. Като се намокри Polo-то, ама малко повече така, при един пороен дъжд примерно, като го запаля студено и оборотомера ми полудява.. Пада на 0, пак се връща на 1000 и като му подам газ, вдига обороти но трепери или отново пада на 0. Това стана първите 2-3 пъти. После започнаха и др стрелки по километража да полудяват. Горивото пада на резерва, светва датчика за температурата, този който е долу на лентата при индикациите за маслото и динамото (акомулаторчето). Всичко това обаче се оправя като мина някой др км и колата загрее. Казаха ми че е от таблото и че ако се смени ще се оправи.. Да вярвам ли, или да търся и аз повреда в някой датчик?
Благодаря предварително!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Едно време и аз така имах проблеми с една Вектра.Намокряше се единият от ремъците(този на динамото),и таблото полудяваше.Ако имаш климатик и е допълнително слаган най-вероятно там е проблема.Ако не провери ремъка как е-здрав опънат .....Дано ти е от помощ тази информация 

- Anbuch
- Полохолик
- Контакти:
Само на дизелите датчика за оборотите е вързан за алтернатора и пистовия ремък би имал значение само при тях
- digo_pl
- Автомобил: omega V6
- Двигател:
- Контакти:
Колега едно към едно бях и аз... без километраж и бензиномера постоянно менеше показания... оборотомера и температурния си бачкаха нормално... оказа се, една букса беше се беше окислила... намира се малко по надолу от делното - сравнително голяма е и в нея влизат много кабеляци... не знам точно как се казва
дано съм помогнал

- Anbuch
- Полохолик
- Контакти:
Тази , нали?

- paccorabban
- Автомобил:
- Двигател:
аз виждам 2 тук на снимката.. едната трябва да е датчика за температурата, др не я знам.. коя от двете?
- Anbuch
- Полохолик
- Контакти:
За другата става въпрос , тая с многото кабели, не тази за датчиците на температурата!
- low_creep
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги на моето Поло вчера му слагах модул който да управлява централното с дистанционно и след слагането му забелязах ,че уреда за бензина на таблото взе да показва на половината а до преди това си стоеше в червения секор понеже толкова бензин имаше и уреда за температурата на водата пък не помръдва сега а до преди това си отчиташе. Какво може да е станало.Само да добавя ,че един от бушоните беше изгорял (третия от ляво на дясно) не знам точно за кое е но мисля че е за някаква електроника според картинката на капачето. Смених бушона , но не се оправят.

Последна промяна от low_creep на Чет 15 мар 2012 14:09, променено общо 1 път.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”