Здравейте! Пиша ви за поредния проблем на Полото ми: запалих сутринта, времето беше малко по-студено от обикновено и след 2-3 минути забелязах, че на празен ход оборотите варират между 1500-1700, като доста ритмично (или поне така си мисля, щото няма какво друго да е) се чува и бумтене като от тонколона(ниските честоти на баса).
След това малко се успокоиха нещата и изчезна бумтенето, но оборотите пак се движат в ненормални стойности": 1000-1700. Какво е според вас?

Високи обороти на празен ход
- minimiro
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
стъпковия ти мотор започва да се ебава
първо ше е така, се едно се помпи на педала сама
после ше е другата крайност - или няма да се включва изобщо и ще гасне сама, или пък ще се форсира здраво пак сама
решение - опитай да го разглобиш и почистиш и промиеш/смажеш евентуално
2-ра фаза, като се скапе нацяло знаеш си - или втора (котка в чувал) или ново (здрава цифра)
първо ше е така, се едно се помпи на педала сама
после ше е другата крайност - или няма да се включва изобщо и ще гасне сама, или пък ще се форсира здраво пак сама
решение - опитай да го разглобиш и почистиш и промиеш/смажеш евентуално
2-ра фаза, като се скапе нацяло знаеш си - или втора (котка в чувал) или ново (здрава цифра)
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
И при мен веднъж това ми се случи , спирам на светофар и тряс 2000- 2100 оборота.
. Тъкмо бях тръгнал да си копувам въздушен филтър и питах за цената на моторчето - 140 лв ( Поло 91г). Праснах се по челото и се прибрах. Откачих акумолатора (+) за 20 мин да се резетне компа проблемът ми изчезна ( мина почече от половин година)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”