Проблем със задни спирачки на Поло!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
g_velev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем със задни спирачки на Поло!

Мнениеот g_velev » Пет 24 ное 2006 12:16

Здравейте! Миналата година на прегледа ми казаха че задна дясна ръчна спирачка не държи, а крачните са ОК.
За това тази година преди прегледа отидох да я понатегнат в сервиз. Свалиха задните колелета и главини и я "натегнаха". Видимо ръчната спирачка започна да държи повече.
Като отидох на преглед обаче се оказа че вече и крачните задни спирачки имат отклонение в усилието с 29-30 % една спрямо друга, което било на границата. Върнах се в сервиза и оня ми вика - "Ми смени си барабаните и ше се оправят" - страшно отношение при положение, че до този момент проблем с крачните спширачки не съм имал въобще!!

Говорих с мой приятел, който разбира и той ми каза, че на полото 91г, 1050кубика задните спирачки са със самонагаждащи се челюсти и най вероятно са ги прозаместили и би трябвало с карането да се оправят. Вярно ли е това? И да ходя ли да си тровя нервите пак с онези кретени?

В интерес на истината при натсикане на спирачки в движение колата не носи и не ми създава никакви проблеми за сега!

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Re: Проблем със задни спирачки на Поло!

Мнениеот Anbuch » Пет 24 ное 2006 12:44

g_velev написа:Говорих с мой приятел, който разбира и той ми каза, че на полото 91г, 1050кубика задните спирачки са със самонагаждащи се челюсти и най вероятно са ги прозаместили и би трябвало с карането да се оправят. Вярно ли е това?

Да, вярно е! Ако пък сами не искат ,отваряш барабана и им помагаш малко :wink: ( с чукче леко набиваш клинчето дето пада и ги регулира,като по този начин леко ги разтваря и намалява растоянието между накладките и барабана, но внимавай набиеш ли го повече от необходимото започват да зрържат спирачките)

Хвърли едно око и тук:http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=28618&highlight=%F1%EF%E8%F0%E0%F7%EA%E8

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”