Проблем 1,4 16v 101bhp

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Dineto
Автомобил:
Двигател:

Проблем 1,4 16v 101bhp

Мнениеот Dineto » Нед 03 дек 2006 11:37

Здравейте момчета :)

Проблемът е следния - като подадеш газ и стигнеш до 2500 оборота при пускане на педала стрелката пада под 800 об. двигателя се разтърсва неритмично и тръгва да загасва, след което оборотите пак се качват... При спиране колата изгасва :? От какво може да се получава това :roll: Мислех си за прекъсване в кабелите, но знам ли :?

Доста често свети лампата EPC

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Нед 03 дек 2006 17:46

Една диагностика ще ти дойде доста добре ми се струва. Не ка ти прегледат паметта за грешки :idea:

Потребителски аватар
Mury
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mury » Нед 03 дек 2006 22:02

Има голяма вероятност да е от моторчето за празен ход :idea: трябва да се почисти с ВД 40 :wink:

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пон 04 дек 2006 1:26

POLO_SPORT написа:Една диагностика ще ти дойде доста добре ми се струва. Не ка ти прегледат паметта за грешки :idea:

:да: може и вакума никакъв да го няма и да не отваря клпата за топъл въздух :roll:

Mury написа:Има голяма вероятност да е от моторчето за празен ход :idea: трябва да се почисти с ВД 40 :wink:

Ако е за чистене : по скоро би задържало по-високи обороти и би работило по-мудно!!! Поне така смятам аз де :roll:

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Пон 04 дек 2006 1:38

На моя пассат (старата ми кола) от Газта VDO-то се преебаваше много често и то заради глупостите които има в газта! Та на 2-3 месеца колата почваше да не задържа оборотите ... точно със стремеж към гаснене(по-ниски обороти) и автоматичният смукач ги вдигаше! В началото се започва от 3-4 колебания и ги укротява а в по-късен период може дори да не ги залепи на 700 .... оказа се че това е заради мръсотиите и аз нправех следниото .... купувам си почистващ спрей .... има ги мнмого видове аз използвам на WURTH и на всеки 2-3 месеца свалям VDO-то и го "удавям" с този спрей като задължително има оставяне за 10-15 мин да подейства! Резултатът винаги е ОТЛИЧЕН! .. пробвах веднъй да я кларам 2-3 месеца на бензин лятото и наистина ... не се появи проблема!
Обаче има един проблем ..... незнам изобщо каде е тази джаджа на този двигател! :)

Потребителски аватар
Mury
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mury » Пон 04 дек 2006 15:53

Koksan написа:На моя пассат (старата ми кола) от Газта VDO-то се преебаваше много често и то заради глупостите които има в газта! Та на 2-3 месеца колата почваше да не задържа оборотите ... точно със стремеж към гаснене(по-ниски обороти) и автоматичният смукач ги вдигаше! В началото се започва от 3-4 колебания и ги укротява а в по-късен период може дори да не ги залепи на 700 .... оказа се че това е заради мръсотиите и аз нправех следниото .... купувам си почистващ спрей .... има ги мнмого видове аз използвам на WURTH и на всеки 2-3 месеца свалям VDO-то и го "удавям" с този спрей като задължително има оставяне за 10-15 мин да подейства! Резултатът винаги е ОТЛИЧЕН! .. пробвах веднъй да я кларам 2-3 месеца на бензин лятото и наистина ... не се появи проблема!
Обаче има един проблем ..... незнам изобщо каде е тази джаджа на този двигател! :)

ВДО-то предполагам е моторчето за празен ход :oops: :?: или бъркам

Потребителски аватар
Mury
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mury » Пон 04 дек 2006 15:54

Anbuch написа:
POLO_SPORT написа:Една диагностика ще ти дойде доста добре ми се струва. Не ка ти прегледат паметта за грешки :idea:

:да: може и вакума никакъв да го няма и да не отваря клпата за топъл въздух :roll:

Mury написа:Има голяма вероятност да е от моторчето за празен ход :idea: трябва да се почисти с ВД 40 :wink:

Ако е за чистене : по скоро би задържало по-високи обороти и би работило по-мудно!!! Поне така смятам аз де :roll:

Когато оборотите са нестабилни в диапазона от 600-700 до 2000-2500 си мисля че проблема е в моторчето :idea: :wink:

Потребителски аватар
joro_g400
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joro_g400 » Чет 18 яну 2007 21:21

Този спреи исушава мотор4ето и му се ебава мамата след 2ра 3 та процедура :?:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”