Здравейте колеги, от няколко седмици имаме проблем с едно Lupo 3L с код на мотора ANY. Проблема е, че се чува виене от скоростната кутия на 1-2 и понякога на 3-та. Майсторите отвориха да я видят как е отвътре и според тях била много зле имало стружки и какво ли не. Предложиха да я сменят с друга втора ръка обаче аз знам че като цяло тази кутия е слабо място на тази модификация и ме е страх да не правя кутия след 5000км отново. Очаквам предложения и идеи как да я оправим колата, защото останалото е в много добро състояние, а и собственичката й много си я обича и не иска да се разделя с нея.
Силно ме интересува дали има такъв номер като рециклирана скоростна за този двигател и от къде може да се намери или извърши ?
Проблем със скорости Lupo 3L (1.2 TDi)
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Re: Проблем със скорости Lupo 3L (1.2 TDi)
Има,на едно място в София ги рециклират,сега ще се включат колегите и ще кажат къде точно беше серивза,че аз не си спомням!
- surgula
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колега ! Дано колегите погледнат въпросната тема и да споделят кое е това място.
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Виж аз на какво попаднах в нета,не съм ходил там и нямам отзиви,но ремонтират само автоматици! http://www.avtomatic.com/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=12&Itemid=1&lang=
Може да се звънне и да се попита,ако не друго!
Може да се звънне и да се попита,ако не друго!

-
- Автомобил: MK4 PD
- Двигател: 1.9 TDI 131
Ремонта може да ти излезе по-солено от друга кутия. 

- surgula
- Автомобил:
- Двигател:
Знам че е така, но няма гаранция в новата кутия. Ако и тя е пътник след 2-3 хиляди пак ще съм на изходно положение...
- doje
- Автомобил: Vw polo 6N 1996
- Двигател: AEX 1.4i
И при мен се случи така и аз избрах да си правя моята , много по сигурно е ,но трябва да попаднеш на читав майстор ,от моя не съм много доволен ,така ,че няма да ти го препоръчвам , за ремонта дадох 380 лева ,като не се занимавах да ходя и да купувам лагерите.
Така,че добре си решил да направиш , просто си намери добър майстор .
Така,че добре си решил да направиш , просто си намери добър майстор .
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Колега пред много труден избор си!Действай както ти говори интуицията.
Ако имаш късмет...
Аз като нямах,2 кутии (имам си и трета резервна),3-4 ремонта....
Сега е закрепила,и съм се кротнал (vw polo 6n 1.9д)
Ако имаш късмет...
Аз като нямах,2 кутии (имам си и трета резервна),3-4 ремонта....
Сега е закрепила,и съм се кротнал (vw polo 6n 1.9д)
- surgula
- Автомобил:
- Двигател:
Засега намерих майстор надявам се да я оправи качествено и всичко да е ОК защото скоро колата я чака голям път. Като има развитие ще споделя как вървят нещата.
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
ако е повече от 250км...бъди много внимателен!След ремонт на скорости се сменя малото след 1000км!
Аз прецеждам и филтрирам старото и го наливам за пробно...После се сменя на цяло!
Аз прецеждам и филтрирам старото и го наливам за пробно...После се сменя на цяло!
Развитие дали има че обмисляме с приятелката ми едно такова поло и искам да знам в какво се забърквам.
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Чесно казано е на късмет колега,макар че ако е на много км винаги излизат 2 проблема.(лагер на първичният вал или къса нит на диференцяла)
Зора е да се хване на време,сменяш и ако е направена добре и със сносни части всичко е наред.
Ако колата е за жена,немисля че е подходяш вариянт.Знаеш как са жените,карат докато не спре и казват
"Мило,колата нещо се счупи и не иска да върви!"
Май бензиново е по добре.
Зора е да се хване на време,сменяш и ако е направена добре и със сносни части всичко е наред.
Ако колата е за жена,немисля че е подходяш вариянт.Знаеш как са жените,карат докато не спре и казват
"Мило,колата нещо се счупи и не иска да върви!"

Май бензиново е по добре.
- surgula
- Автомобил:
- Двигател:
Развитие има ! Проблема беше в игления лагер от който вала се отместваше и създаваше проблем. Сменихме го заедно с останалите лагери вътре и още няколко консумативи и до сега колата измина без проблем 4000 километра. Удоволствието ми струваше 1560 лв, но имам 1 година гаранция. Имаше вариант да не сменяме някои лагери и ремонта да излезе 1100-1200 лв.
Добре си направил. Тая цялата операция със скоростите сваляне разглабяне качване просто си длъжен да смениш всичко което можеш.
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
surgula написа:Развитие има ! Проблема беше в игления лагер от който вала се отместваше и създаваше проблем. Сменихме го заедно с останалите лагери вътре и още няколко консумативи и до сега колата измина без проблем 4000 километра. Удоволствието ми струваше 1560 лв, но имам 1 година гаранция. Имаше вариант да не сменяме някои лагери и ремонта да излезе 1100-1200 лв.
Какви са тези цени???

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”