много въпроси

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
flameman5
Автомобил: Polo + Leon TDI
Двигател: AHW 2000 + ALH 2004

много въпроси

Мнениеот flameman5 » Съб 20 яну 2007 19:35

АЗ си мислех , че само рената имат проблеми :). Днес като я поогледах възникнаха 1000 въпроса. Топката на скоростния лост се върти безконечно около него и излиза нагоре - явно нещо липсва???? но какво е ? От едно место ли се налива течност за чистачките - предни и задни. Казанчето е едно с някакъв разпределител за два маркуча , но и двата пръскат само на предните чистачки- странно. :shock

Потребителски аватар
anton1975
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anton1975 » Съб 20 яну 2007 20:12

от казанчето тръгват два маркуча единия отива на предното стъкло и там разделя за лява и дясна чистачка а другия отива на задната. ако искаш да разбереш къде точно е проблема извади маркучето от зад и пръскаи ако потече значи ти е запушен струиника(цицката) на задната чистачка. ако не знаеш от къде се пръска за задното стъкло спри до някое друго ПОЛО и питаи колегата си по съдба от къде се пръска задното стъкло

Потребителски аватар
flameman5

Мнениеот flameman5 » Съб 20 яну 2007 20:24

П.С. на топката на ск. лост има резба отвътре, но на лоста няма мъжката резба, може би нещо липсва, но какво и от къде да го намеря. Освен това предната маска е с халогени, но пластмасовата решетка липсва. Знае ли някой къде се продават и колко струва нова.

Потребителски аватар
flameman5

Мнениеот flameman5 » Съб 20 яну 2007 20:29

Ами аз мисля, че като дръпна лоста за чистачките към мен пръска отпред, а към таблото отзад, но и в двата случая пръска отпрерд въпреки, че във втория се върти задната чистачка. Странна работа? Не мога да си обясня принципа на работа на разпределителя след моторчето и има ли смисъл от него защото моето е спукано.

Потребителски аватар
anton1975
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anton1975 » Съб 20 яну 2007 20:43

точно така е напред за задното стъкло. а за тоя пукнат разпределител може би в него е проблема виж кои маркуч отива за отзад и го сложи направо след помпичката и пробваи да пръскаш

Потребителски аватар
flameman5

Мнениеот flameman5 » Съб 20 яну 2007 21:26

Благодаря Антоне, утре смятам да я разнищя тази мистерия и ако мога още две три след нея за някой от които съм пуснал другата тема :)

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Съб 20 яну 2007 21:44

Значи!Когато суи купих колата имах подобен проблем! Значи .... когато дърпаш към теб лостчето пръска на предните стъкла! Като буташ назад лостчето в първото положение само мърда задната чистачка а във второто положение започва и да пръска(При мен не се усеща разлика м/у двете положения но така са оказани на лостчето)!
Принципа на действие ... както е монтирана помпичката на казанчето от нея излизат две маркучета, едно от ляво и едно от дясно! Когато подадеш контакт примерно за предния прозорец помпичката се завърта на едната страна(примерно по часовниковата стрелка) и прашта течност в едното маркуче! Ако подадеш контакт за задниото стъкло ... моторчето се завърта наобратно и започва да пръска в другото маркуче! Има Полота които пръскалката за задното стъкло е изнесена със страничен бутон на същото лостче(точно отстрани)!
За оправяне .... сваляш първо задната кора на багажника разкачаш маркучето от дюзата и пробваш както каза колегата .... ако пръска ... значи е запу6ена дязата! После тестваш отпред .... разкачаш маркучето директно от помпичката и като подадеш контакт .... за задното стъкло ... тако пръска ... значи проблема е някаде в маркуча! ПШри мен беше разкачен тоно на средата на задната облегалка отляво минава маркуча! И докато го търсех каде отива водата ... тя се стичала по задния калник и ..се събирала под шофиорската седалка! Когато го установх ... изпомпах 2 литра вода от колата ... и почти си изпрах мокета отзад :) :) :)
Успех с търсенето намирането и оправянето! Кажи какво е станало като свършиш!

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Съб 20 яну 2007 21:46

забравих да добавя .... че някои полота нямат пръскалки на задните стъкла а само чистачка! :)

arseslav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот arseslav » Съб 20 яну 2007 21:48

къде се намират тиа ремъци и помпи някой има ли схема, че сега се образовам. :044:

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Съб 20 яну 2007 22:27

Хм, мойто поло не е на резба скоростния лост. Аз го свалях и при мен е на жлеб и скоба която го фиксира...

Потребителски аватар
eradev
Автомобил: HR-V
Двигател: D16W1

Мнениеот eradev » Съб 20 яну 2007 22:32

най вероятно стария собственик е рязал лоста за да стане по-къс, както моя. Купи си топка от който и да е тунинг магазин, но гледай да има пластмасова втулка с три винтчета, с които се захваща за лоста и няма да имаш проблеми

Потребителски аватар
flameman5

Мнениеот flameman5 » Съб 20 яну 2007 22:43

има си пръскалка на задната чистачка само дето и капка не пуска :). Както и да натискам лостчео проблема е че и в двата случая пръскат предните цицки. Явно тъпото моторче не се върти или каквото трябва да прави там. Интересно ми е че към моторчето има само + и - . 2 кабела и това е как ще се върти и как ще нсочва задни предни на доумявам

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Съб 20 яну 2007 23:47

Много просто ... единият път му подаваш +/- другият път сменяш полясите -/+ и мотора се завърта наобратно! Но това е интересно че пръскат все предните! явно контактния ключ не обрашта полясите и то върти жинаги в едната посока!

Потребителски аватар
flameman5

Мнениеот flameman5 » Нед 21 яну 2007 22:03

днес си поиграх отново с пръскалките и никакъв резултат. На моторчето преди мъркучетата има някакво клапанче, което е явно да не се връща течността обратно или не знам за какво точно, но при мен е спукано и го махнах. Вкарах маркучетата директно към помпичката и продължава да пръска само отпред и в двата случая - като натисна лостчето към таблото задначистачка с предни прискалки и като го дръпна към мен предни чистачки и пръскалки. Много странна работа-как няма да обръща поляритета лоста??? и изобщо какъв е принципа???? Моля за помощ от по-опитните колеги.

Потребителски аватар
minimiro
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот minimiro » Нед 21 яну 2007 23:30

или ти е прецакано лостчето с пластинките
или помпичката

пробвай поразглоби едно друго

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”