Здравейте ! Разхода на мойта Ибиза 1.6 SR с 8 клапанов двигател АUR ми се струва доста висок. В градски условия в момента гори около 14.5 л/100 км, а по принцип не пада под 11.5 при топло време. По принцип карам от нас до работа 4.4 км и някъде като мина 2-2.5 км колата е напълно загряла. До работа няма задръствания и освен това я карам и на други места и дори и да няма задръствания под 11.2-11.5 не пада. Извънградско със 90-100 км /ч ми дава разход 7 л/100 км, а със 120-130 8 л/100 км.
Колата има много голяма мощност откакто й сменихме маркуч дебитомер - дросел и бобина с такава на БЕРУ. Катализатора е махнат и втората сонда е излъгана с RC верига в резултат на което лампата check engine не свети. Живите данни от ламбда сондата са проверявани. Проблеми с оборотите нямам дори и минимални. Кабели и свещи също са сменени. Колата е закачана на газанализатор и показва стойностти, нормални за кола без катализатор.
Има ли някой с такъв двигател и може ли да сподели разход ?
Разход на Ибиза 1.6 SR с мотор AUR
- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
Re: Разход на Ибиза 1.6 SR с мотор AUR
Здрасти колега, може би около литър ти гори повече от колкото трябва. С моя голф (1.6 АКЛ) имах проблем с термостата и в това състояние на магистралата при 140 на 4100 rpm и около 50-60 градудса ми даде около 8-8.5 л/100км. Като се има предвид че Ибизата трябва освен всичко и да е по лека от Голфа, би трябвало да гори по-малко (поне извънградско). За градско е малко субективно - но 14 пак е много. Можи за градско около 10 би било нормално.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”