Здравейте колеги! Питането ми е .... някой може ли да ми каже точно стойност на силата на натягане на гайката на главината предписана от VW за Половери с ABS! Че си стегнах ПРЕДНО ДЯСНО колело понеже имам едно виене което се чува и викам .. да не е от разхлабена гайка и луфт на лагера! Обаче след като го стегнах освен че нямаше никаква промяна в шума , клата започна да тегли надясно!
благодаря предварително!
Сила на затягане на гайката на главината!
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сила на затягане на гайката на главината!
Последна промяна от Koksan на Съб 27 яну 2007 22:36, променено общо 1 път.
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
teodor6769 написа: Ако не вярваш натегни и другите лагери да видиш какво ще се получи.
Ако става въпрос за задните....(за предните и аз не съм твърде наясно)Не го прави!

- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
е .. те тези лагери нямат сваляне! Сваслиш ли го веднъж ти си го счупил и ътрябва да сложиш нов! По принцип говоря за предно колело! в случая за дясно! Ама неможе никаде да няма колко се стяга! Имам си динамометричен ключ и искам да го стегна точно колкото трябва! И затова питах дали някой знае точно колко трябва! 

- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Koksan написа:е .. те тези лагери нямат сваляне! Сваслиш ли го веднъж ти си го счупил и ътрябва да сложиш нов! По принцип говоря за предно колело! в случая за дясно! Ама неможе никаде да няма колко се стяга! Имам си динамометричен ключ и искам да го стегна точно колкото трябва! И затова питах дали някой знае точно колко трябва!
Колега за последно ти пиша, лагери на главини не се натягат. А това че вие или бучи е първия признак че лагера е заминал. При всички случаи е за смяна. Оттук нататък ти си решавай какво ще правиш.
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Абе колега .. не е проблема в лагера! Сигурен съм почти на 90% виенето е супер странно и ще се окаже май че е от накладки защото го има точно до 45км/ч като най-силно е на 40! и точно на 45 изчезва и няма грам звук после! Вдигах колата 20пъти на майстори ходих! Всеки вика че не е лагер! не е и скоростна кутия! както и да е .. да не се отклонявам от темата, питането е за сила на стягане в "Nm"! А и другото ... на пассата ми точно от такова натягане ... на ръка .. се разви гайката и прееба чисто нов лагер за няма 300км!
П.С. а за натягането на ръка ... то с един хубав лост може и гайката да се скъса ... с това искам да кажа че стягането на ръка е отностиелно!
П.С. а за натягането на ръка ... то с един хубав лост може и гайката да се скъса ... с това искам да кажа че стягането на ръка е отностиелно!
Супер странно е , но аз карам същото Поло и без майтап скоро ми се появи аналогичен проблем
И аз ходих на майстор, казва спокойно карай. Но ме дразни шума, вярно много е слаб, но ме дразни. Не ми прилича на лагер затова помислих че ми задържа буталото на спирачният апарат и днес го разглобих и почистих , нулев ефект
Така че и аз питам ако някой знае или може да намери ръководство за експлоатация за да проверим гайката на главината с каква сила се стяга , много ще съм благодарен.
Поздрави

И аз ходих на майстор, казва спокойно карай. Но ме дразни шума, вярно много е слаб, но ме дразни. Не ми прилича на лагер затова помислих че ми задържа буталото на спирачният апарат и днес го разглобих и почистих , нулев ефект

Така че и аз питам ако някой знае или може да намери ръководство за експлоатация за да проверим гайката на главината с каква сила се стяга , много ще съм благодарен.
Поздрави
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Jikata
МнениеПуснато на: Съб Яну 27, 2007 11:55 pm Заглавие:
Супер странно е , но аз карам същото Поло и без майтап скоро ми се появи аналогичен проблем
И аз ходих на майстор, казва спокойно карай. Но ме дразни шума, вярно много е слаб, но ме дразни. Не ми прилича на лагер затова помислих че ми задържа буталото на спирачният апарат и днес го разглобих и почистих , нулев ефект Crying or Very sad
Поздрави
Ръководство за експлоатация има ... но аз не намерих нищо в него!

- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”