Трансмисионно масло Vw Polo 1.4 60 к.с. AEX 1996г.
Трансмисионно масло Vw Polo 1.4 60 к.с. AEX 1996г.
Скоро разбрах, че маслото в скоростната кутия е по-малко от нормалното (става дума за 500мл. г/д), но във всички сервизи ми отказват да долеят, защото не знаели какво е, дали е минерално или пълна синтетика. Има ли някакъв начин да се разбере или трябва да го сменям цялото (май около 3 литра). Доколкото четох из форума разбрах, че ако източа малко от сегашното и смеся от новото (преди да го налея) и не се пресече, няма да има проблем да долея ?
- GuLiVeR
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Трансмисионно масло Vw Polo 1.4 60 к.с. AEX 1996г.
трябва да мирише на чесън и да е рядко мисля че вискозитета му беше 75w90 или 80w90 за ръчни скоростни кутий това му дават по каталог за нашия климат събира към 1.3 литра може и малко поваче но 2 литра ще ти стигнат със сигурност литъра е около 16 лева поне преди 2 години беше толковамарката е по твое желание,ако неискаш да го сменяш го помириши и ако мирише така купи 1 литър и си долей надявам се да съм бил полезен
виж точно по каталог защото ако налееш друго ще имаш проблеми особенно зимата

- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
Аз не го знаех какво точно е моето, но долях с някакво, сега не мога да кажа какво точно, тубата е в колата, но проблеми съм нямал.
Все пак колега ако имаш възможност смени маслото на ск. кутия.
!!!Прегледай и семеринга на тази ск. кутия, че доста често се прецаква и почва да тече масло от там.
!!!Прегледай и семеринга на тази ск. кутия, че доста често се прецаква и почва да тече масло от там.
ivanovkbg написа:Аз не го знаех какво точно е моето, но долях с някакво, сега не мога да кажа какво точно, тубата е в колата, но проблеми съм нямал.
За семерингата си прав. Точно от там имаше теч и я смениха в сервиз и тогава ми казаха, че маслото е по-малко. Предложиха ми да го сменят с ново и ми обявиха сумата от 100лв.(масло и труд). Според мойте сметки 3л.масло Х 20лв. = 60лв. и 40лв. труд. Толкова ли е трудно да се смени ? Бях чел във форума, че има 2 пропки: едната е по-горе за пълнене и гледане, дали маслото е намаляло, а другата е за източване (при сменяне) в долната част на кутията. Първо маслото се източва от долната пропка и после се налива в горната новото масло.
- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
LuXeor написа:ivanovkbg написа:Аз не го знаех какво точно е моето, но долях с някакво, сега не мога да кажа какво точно, тубата е в колата, но проблеми съм нямал.
За семерингата си прав. Точно от там имаше теч и я смениха в сервиз и тогава ми казаха, че маслото е по-малко. Предложиха ми да го сменят с ново и ми обявиха сумата от 100лв.(масло и труд). Според мойте сметки 3л.масло Х 20лв. = 60лв. и 40лв. труд. Толкова ли е трудно да се смени ? Бях чел във форума, че има 2 пропки: едната е по-горе за пълнене и гледане, дали маслото е намаляло, а другата е за източване (при сменяне) в долната част на кутията. Първо маслото се източва от долната пропка и после се налива в горната новото масло.
Точно така се сменя. Не е нищо трудно, можеш да си го смениш и сам, само се допитай до колегите какво масло да си купиш. И за напред проверявай по-често маслото, че този семеринг не издържа много.
-
- Автомобил: Audi A4 B5 face quattro
- Двигател: AJL Turbo 180 hp
75w90- 3.1л, на Ибиза АЕХ.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”