Здравейте. Предстои ми пролетен ремонт на Поло 91, HZ Двигател, 1.05 кубика. Ще сменям спирачните дискове на предните главини и понеже маншоните отпред на полуоските са доста напукани се чудя дали да не ги сменя и тях?
Колата е купена преди 3 години и не съм ги сменял.
Какво ще ме посъветвате?
И изобщо тази процедура лесна ли е и колко ще ми струва(за маншоните)?
п.с. В тази връзка от няколко месеца се появи едно чукане при заден ход в предната част на колата и то само ако колата не е карана повече от 1-2 дни и не винаги. Когато колата се движи напред, при рязки завои и т.н. чукане няма. Какво може да е това нещо? Притеснявам се понеже до скоро го нямаше?

Въпрос относно смяна на маншони на полуоските на POLO
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Препоръчвам ти една проверка на окачването на канал. В Хасково на всякъде струва 4 лв ,че ми миреше на смяна на носачите (шарнири и по два броя селенови втулки на парче). Маншона ти е към 15 лв и смяната е 10-15 лв. Има маншони които се разтягат много (супер еластични са) и се поставят направо върху старите без да се разглобява нищо те струват 20 лв (според мен не са по добрият вариянт). Щом са напукани скоро ще се скъсат но не се знае кога. Важното е след като се скъсат веднага да ги смениш за да не влизат камъчета в греста че тогава отиват лагерите!!!
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”