POLO 6n2 Смяна да двигател

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
kriskoo_95
Автомобил: Volkswagen Polo 6N1
Двигател: 1.9D

POLO 6n2 Смяна да двигател

Мнениеот kriskoo_95 » Нед 10 ное 2024 11:26

Добър ден колеги..! Пиша във връзка със смяна на двигателя на колата ми Polo 6n2 1.9SDI - ASX... Колата ми е отлична с нареден GTI пакет мултиволани и всякакви глезотийки, има голяяяма сантиментална стойност, май трябваше да започна с това... Интересува ме мнение, дали някой е правил тази гимнастика и реда за постигане на отлични резултати.! Такаа, мисля да "позасиля" колата ми която е с гореспоменатия мотор, мисля за 1.9 TDI 110 HP понеже изглеждат доста "идентични" няма толкова електроника и помпа в резервоара и т.н... Но ми се иска да сложа 1.9 131кс какво ще ми трябва възможно ли е и т.н благодаря предварително..!
П.С знам за спирачките ще монтираме съпорти апарати и т.н от GOLF MK2 G60 288mm предни и задните ще ги доизкусурим понеже са барабани не ме притесняват спирачките първо те ще се оправят..! Всяка информация ще бъде от полза мисля на пролет да правя това упражнение ЕВЕНТУАЛНО..! :love.vwclub

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: POLO 6n2 Смяна да двигател

Мнениеот samo_pechka » Нед 10 ное 2024 11:35

Недей. Кутията е различна . Нейната смяна довежда до други смени и в крайна сметка ще се наиграеш.
Има и друг момент . Не съм сигурен доколко по-мощен мотор имаш право да сложиш ( технотест ? ) . Принципно в немско е процент + от "стария" мотор. Но тук с ПД ще е 2х и кусур отгоре.
Тук не знам как е.
Ако си спестиш пререгистрацията на "новия" мотор, при някакъв проблем ( ПТП) , дори и да не си виновен, ще отнесеш секирата от застраховател, КАТ и т.н. А ако се случи и да си виновен ( всичко става на тоя свят ей! ) и недай си боже осакатиш някого , да знаеш, че може да забравиш за гражданската. Те търсят под вола теле да откажат плащане, а промени по МПС/мотори се водят за такива.

Потребителски аватар
kriskoo_95

Мнениеот kriskoo_95 » Нед 10 ное 2024 11:49

samo_pechka написа:Недей. Кутията е различна . Нейната смяна довежда до други смени и в крайна сметка ще се наиграеш.
Има и друг момент . Не съм сигурен доколко по-мощен мотор имаш право да сложиш ( технотест ? ) . Принципно в немско е процент + от "стария" мотор. Но тук с ПД ще е 2х и кусур отгоре.
Тук не знам как е.
Ако си спестиш пререгистрацията на "новия" мотор, при някакъв проблем ( ПТП) , дори и да не си виновен, ще отнесеш секирата от застраховател, КАТ и т.н. А ако се случи и да си виновен ( всичко става на тоя свят ей! ) и недай си боже осакатиш някого , да знаеш, че може да забравиш за гражданската. Те търсят под вола теле да откажат плащане, а промени по МПС/мотори се водят за такива.

Мислех да купя цял голф 4 примерно... и всичко което трябва да прехвърля но с това за ПТП-то май ме отказа... че ако трябва технотестове и т.н не си прави вече като цяло мотора ми е отличен на реални километри и го карам с 5w40 castrol масло не го пипа пали от раз зимата що годе приятно върви нооо... поне спирачките мога да ги направя за тях няма да има проблем нали..?

Потребителски аватар
kriskoo_95

Мнениеот kriskoo_95 » Нед 10 ное 2024 11:49

А дали мога да направя някой подобрения на този мотор.? И какви.?

kalin09
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kalin09 » Нед 10 ное 2024 16:32

SDI си става TDI със твоя блок и номер на мотор.

Потребителски аватар
kriskoo_95

Мнениеот kriskoo_95 » Вто 12 ное 2024 18:49

Това е умна идея.. общо взето до пролетта трябва да си направя план дали ще засилвам този мотор или ще го сменям или да се преработи към тди дамайте още съвети...

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Вто 12 ное 2024 23:42

Бе не е чак умно... я виж първо провери ако ти се скапе кутията , колко пари се търсят за друга, щот ако я оставиш , гаранция ще даде фирата, ма да си знаеш като тръгнеш да си търсиш нова....
Умната идея е да продадеш тая кола и да си вземеш каква ти е по джоба и на сърце.

fluks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fluks » Вто 12 ное 2024 23:55

kalin09 написа:SDI си става TDI със твоя блок и номер на мотор.

То става , частите са доста , труда още повече , настройката много зор , цената е безумна на базата на 170 коня и на последно място много трудно се събира в коша на 6н2. Отделен въпрос е че не е разумно и това са много коне за кола с дадености за 2 пъти по малко мощност.

Потребителски аватар
kriskoo_95

Мнениеот kriskoo_95 » Сря 13 ное 2024 10:24

samo_pechka написа:Бе не е чак умно... я виж първо провери ако ти се скапе кутията , колко пари се търсят за друга, щот ако я оставиш , гаранция ще даде фирата, ма да си знаеш като тръгнеш да си търсиш нова....
Умната идея е да продадеш тая кола и да си вземеш каква ти е по джоба и на сърце.

Като цяло мислех покупката на бракуван голф 4 цял за да преместя двигатела скоростите полуоски евентуално и всичко знам че мойте скорости и като цяло на полотата са "кашкавалени" но както казах колата за мен и голяма сантиментална стоиност за това не че нямам възможност да си купя друга като цяло на тази кола на година с 300 зора навъртам 2 - 3000 километра постоянно стой в гаража но не искам да се разделям с нея просто искам да я подобря... но след като научих за тия неща със застрахователите и евентуално закона започнах да се замислям и май ще я оставя така :( искаше ми се да я подобря но май няма да стане, не знам някой чип тунинг нещо да се подобри горивната карта да качи 5 - 10кс кво ли ще стане някой правил ли е такова нещо..?

Последна промяна от kriskoo_95 на Сря 13 ное 2024 14:13, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kriskoo_95

Мнениеот kriskoo_95 » Сря 13 ное 2024 10:26

fluks написа:
kalin09 написа:SDI си става TDI със твоя блок и номер на мотор.

То става , частите са доста , труда още повече , настройката много зор , цената е безумна на базата на 170 коня и на последно място много трудно се събира в коша на 6н2. Отделен въпрос е че не е разумно и това са много коне за кола с дадености за 2 пъти по малко мощност.

Така е... Спор няма но и спирачките като се подобрят мисля че няма да е зле... Но от дуга страна е доста леко пък...

fluks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fluks » Вто 19 ное 2024 8:59

kriskoo_95 написа:
samo_pechka написа:Бе не е чак умно... я виж първо провери ако ти се скапе кутията , колко пари се търсят за друга, щот ако я оставиш , гаранция ще даде фирата, ма да си знаеш като тръгнеш да си търсиш нова....

Като цяло мислех покупката на бракуван голф 4 цял за да преместя двигатела скоростите полуоски евентуално и всичко знам че мойте скорости и като цяло на полотата са "кашкавалени" но както казах колата за мен и голяма сантиментална стоиност за това не че нямам възможност да си купя друга като цяло на тази кола на година с 300 зора навъртам 2 - 3000 километра постоянно стой в гаража но не искам да се разделям с нея просто искам да я подобря... но след като научих за тия неща със застрахователите и евентуално закона започнах да се замислям и май ще я оставя така :( искаше ми се да я подобря но май няма да стане, не знам някой чип тунинг нещо да се подобри горивната карта да качи 5 - 10кс кво ли ще стане някой правил ли е такова нещо..?

Като си решил , вземай един донор и пълен swap , не се притеснявай за застрахователи , шанса да има проверка е нищожен или фатален , ако не дай се случи , няма да минаваш технотестове , но и забрави за продажби , макар ти точно това да не искаш. Щом като си го решил няма кой да те спре. Сменяй всичко в коша инсталации окачване и спирачки и дефакто ще запазиш купето.

Потребителски аватар
kriskoo_95

Мнениеот kriskoo_95 » Вто 19 ное 2024 18:18

fluks написа:
kriskoo_95 написа:

Като си решил , вземай един донор и пълен swap , не се притеснявай за застрахователи , шанса да има проверка е нищожен или фатален , ако не дай се случи , няма да минаваш технотестове , но и забрави за продажби , макар ти точно това да не искаш. Щом като си го решил няма кой да те спре. Сменяй всичко в коша инсталации окачване и спирачки и дефакто ще запазиш купето.

За продаване няма да говорим да не казвам голяма дума имам го от 9 години сменил съм над 20 коли и тя си е до мен за продаване едва ли ще я дам просто искам всичко да е на ред понеже нали знаеш колега за каръка.... това мислих точно един голф 4 110кс примерно или пък 131/150 ако някой знае за помпа-дюзата кво и как става нека сподели... ударен голф отзад примерно някъв евтин да пали и да работи добре всичко се мята в моето поло след това от моя мотор свалям ГНП то и скоростите със съединителя продавам ги отделно и голфа за скрап та бая и пари ще си върна :D

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”