Съединител ли е..?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
richard
Автомобил:
Двигател:

Съединител ли е..?

Мнениеот richard » Сря 20 юни 2007 12:51

Колеги, от 2 дни нещо странно се случва с педала на съединителя. Като го натисна за да включа ит 1-ва на 2-ра или от 2-ра на 3-та и нещо прещраква, т.е. в началото на хода на педала сякаш нещо го задържа за секунда, после щраква, сякаш го прескача и хода на педала си продължава. Отделно, че 1-2 пъти вече се случва 1-ва да ми влиза малко по-трудно.
Съединителя ли заминава...? Жило ли..? Колко мога да карам така?
Разбирачите, дайте няк'ви адекватни мнения, моля.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Сря 20 юни 2007 13:10

Предполагам си със автоматично жило!!! Ако ли не сори за офтопика
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 8%F2%E5%EB

Ако можеш да вземеш едно нормално жило от някой магазин само за проба няма да е зле!!! Като тръгне да си заминава и жилото и съединителя пъро започват по-трудно да влизат малките скорости. Сменял съм два пъти съединител и това го зная от собствен опит при начите "блузки". Ама първо си опечи работата със жилото та после търси причината дето ще излезе повече пари

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Сря 20 юни 2007 23:30

сега извинявам се че пиша непотготвен.
Но по това описание много ми прилича на ситоация, която съм имал със един форд орин 92-3

При него на педала на съединителя има един механизам за самореголиране (педала винаги да отлепя посредата). Компесира постиянно докато не се износи съединителя. Та този механизъм имаше един назъбен елемет (пласмасов). И поради факта че съединителя се беше поизносил този педала се беше само регулирал на един от последните зъби на тоз елемен. Който пък поради износване изтърваше!
И се получаваше подобен на описаня офект от колегата.
По неприятно беше, че проблема се задълбочи и се случаше при натиснат съединител да изчатка и да изтърве и пак да захапе съединителя (Много неприятно на сфетофар или при маневра с полусъединител).

Потребителски аватар
richard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот richard » Сря 20 юни 2007 23:40

добре, ама това е Поло '91 не мисля, че е такъв саморегулиращ се - такива май са хидравличните. Пък знам ли? А и колата я имам от скоро, има няма 2000 км съм манал. съединителя ми започва да отделя някъде по средата, но пуска напълно почти към края. в допълнение ще кажа,че преди това го е карала жена и съм склонен да вярвам, че е позадържала на полусъединител повечко...

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Чет 21 юни 2007 0:28

На много голфове двйки регилирането става така както е писал колегата Lizard , но при мен не е така (както и предполагам при колегата richard )
Виж дали си със саморигулиращо жило първо пък после ще го мислим...

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”