Проблеми с помпата за вакуум

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
maleksov
Автомобил:
Двигател:

Проблеми с помпата за вакуум

Мнениеот maleksov » Пон 30 юли 2007 21:28

Здравейте,напоследък като ползваме централното заключване,помпата за вакуум продължава да работи (или поне да издава измъчен шум) след отключване/заключване.Наложи се да я изключваме от буксата. Въпроса ми е има ли шанс да го оправя сам или трябва да се сменя.

И втори въпрос. Днес монтираха СД плеърче в полото ,но се оказа че едната от колоните във вратите не работи. Искаме да стигнеме до колоните и да провериме за елементарни повреди,прекъснати кабели и т.н. ,но не знаеме как да свалиме тапицерията на вратата. Имаме тази кола от скоро и още не сме разучили въпроса.
Извинявам се ако някъде има теми по тези въпроси,не ги открих.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 30 юли 2007 21:29

За помпата най-вероятно изпуска от някъде въздух, и затова прави този номер при заключване, а после сигурно изключва след определено време.

Потребителски аватар
maleksov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maleksov » Пон 30 юли 2007 21:37

Точно така. Има ли как да разбера къде може да се е пробил маркуча?

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 30 юли 2007 21:39

Ами ослушвай се, но аз гласувам за вратата, в която не ти работи тонколоната ... :wink: Най-вероятно изпуска около някоя от машинките на вратите, виж от коя.

Потребителски аватар
maleksov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maleksov » Пон 30 юли 2007 21:51

Благодарности за идеята.Вероятно има логика в това.Става въпрос за шофьорската врата,то тя се отваря най-често тъй че може би това е причината. Ще се ослушвам. А тапицерията как да я премахна..Знам че е глупав въпрос но съм свикнал на москвича :lol:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 30 юли 2007 22:04

Не съм свалял на Поло, но мисля, ако огледаш по-внимателно, на дръжката на врата се маха горната част, и под нея има болтчета. Отдолу трябва да е на щипки. Поне така беше на Г3, мисля идентично е на Поло.

Потребителски аватар
Marto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto » Пон 30 юли 2007 22:46

Колега на полото и на голфа кората на вратата се сваля по един и същ начин

Потребителски аватар
B12Gold
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот B12Gold » Вто 31 юли 2007 6:46

И аз имах същият проблем с помпата на централното, оказа се че се беше извадил един от маркучите, (т.е. аз го бях извадил в старанието си да си сваля машинката за ел.стъклото).
Кората се сваля като първо махнеш гривната около врътката за огледалото, (ако не си с ел.огледала) тя е на щипка, която се пада откъм задната врата. После се сваля горната част на дръшката (ръкохватката), тя също е на щипки и под нея има две болтчета. След тези две болтчета сваляш врътката която е за заключване на вратата и цялата кора остава да се държи на щипки. Успех и по-внимателно с щипките :0) лесно се чупят

Потребителски аватар
ninja_pz84
Автомобил:
Двигател:

ЦЕНТРАЛНО

Мнениеот ninja_pz84 » Съб 20 окт 2007 12:19

А успя ли да го поправиш,аз имам точно същия проблем,помпата ми върти и не спира,няколко пъти успя да оключи и после неиска повече.Маркучлетата могат ли да се спукат или е по вероятно да се е извадил от някъде?

Потребителски аватар
orelko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orelko » Съб 20 окт 2007 13:05

Ако искаш да свалиш само решетката на тонколоната няма нужда да сваляш кората на вратата. Може с кламерче, или с 50 ст. монета да мушнеш между решетката и кората и тя си излиза :)

Потребителски аватар
ninja_pz84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ninja_pz84 » Съб 20 окт 2007 17:58

Свалих кората на вратата,но там маркучлето си е здраво.Незнам как да намеря каде се е прекъснало.Иначе махнах маркуча който е на компресора и като запуша дупката веднага спира да върти.Значи той не е развален.Ама каде е спукано де ?????????????????????

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 20 окт 2007 18:56

ninja_pz84 написа:Свалих кората на вратата,но там маркучлето си е здраво.Незнам как да намеря каде се е прекъснало.Иначе махнах маркуча който е на компресора и като запуша дупката веднага спира да върти.Значи той не е развален.Ама каде е спукано де ?????????????????????
    Ами колкото и да е неприятно почвай да проследяваш всеки маркуч от помпата до машинките :idea: друг начин няма :?

Потребителски аватар
ninja_pz84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ninja_pz84 » Нед 21 окт 2007 0:29

Въй ужас :(

Потребителски аватар
asengamalov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asengamalov » Пон 22 окт 2007 6:30

на мен ми прави така като застудее. Решил съм проблема частично понеже ми испуска отзат при моторчето съм го вързал с тел да седи на една страна и не изпуска толкова и на теб може да ти е от там пробваи

Потребителски аватар
ninja_pz84
Автомобил:
Двигател:

Maшинка за резервоара

Мнениеот ninja_pz84 » Чет 25 окт 2007 19:14

Проблема беше в машинката която заключва резервоара.Скъсано е гуменото уплътнение.Свалиха ми е и сега централното си работи.Искам да питам ,сега нова машинка ли трябва да търся или аз мисля че може само гумичката да се смени?Някой имал ли е подобен проблем.
ето снимки на машинката:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=131836&photo=57
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=131836&photo=58

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”