VW Polo 1.6i ?
VW Polo 1.6i ?
Здравйте! Заел съм се да си купувам VW Polo 97-99 и мисля да е с 1.6i мотора. Кажете мнението си за този мотор и като цяло за колата и ако знаете колко струва слагането на газова на този двигател, защото не знам дали е 16V, а ако е знам че излиза скъпо. Дайте някаква информация.
Здравей!
Аз имах такава кола за 1 година. Много върви.
Разход в София Х.Димитър - Павлово 10 без щадене. За газ не мога да ти помогна. Ако е 16 вентила е 125 коня, а те са лимитирана версия, та мисля, че твоята е с 75 коня.
Като купуваш я закарай в сервиз да я прегледат и да ти кажат какво и има. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРЕГЛЕДАЙ НИВОТО НА МАСЛОТО В СКОРОСТНАТА КУТИЯ !!!
Поздрави
Аз имах такава кола за 1 година. Много върви.
Разход в София Х.Димитър - Павлово 10 без щадене. За газ не мога да ти помогна. Ако е 16 вентила е 125 коня, а те са лимитирана версия, та мисля, че твоята е с 75 коня.
Като купуваш я закарай в сервиз да я прегледат и да ти кажат какво и има. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРЕГЛЕДАЙ НИВОТО НА МАСЛОТО В СКОРОСТНАТА КУТИЯ !!!
Поздрави
- Prodriver
- Автомобил: VW Polo VW 1300
- Двигател: AEE 1996 AB 1971
- Контакти:
Полотата с този мотор вървят доста прилично според мен.Ако е АЕЕ като моя мотор,за него мога да кажа,че не с 16v но е с пластмасови колектори,което означава че е задалжително да се сложи газов инжекцион.Сравнително безпроблемен е,но слабо място му е дроселовата клапа с TPS-a(май на всички полота това е едно от слабите места).В повечето случаи трябва да се смени с нов който струва 450 лв,така че като зимаш гледай да не играят оборотите.Разхода не му много по - висок от по слабите мотори на Поло,при мен е около 9-10 градско с климатик,изванградско 6-6.5л.
Успех с покупката
Успех с покупката

ОК е има ли някакъв двигател на който да ст евтината газова?
Защото то иначе с тая 1800 лв. газова идва много дебело, пък на бензин не става.
Ако тези по-горе са прави и действително става дума за 1.6, 75 коня двигател, аз две години карам такова Поло, производство октомври 1996, и съм много доволен. Моторът е пъргав, дава рязък старт, обаче не е особено икономичен - 8 на сто градско, 7 и нещо извъградско, като имаш предвид обаче, че доста го цедя. Иначе добро качество на материалите вътре, много удобна за шофиране, за 2 години нямах никаква повреда, сега ми се развали ключалката на багажника, от разни западни форуми знам, че често дават подобен дефект.
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
подRomanZ написа: обаче не е особено икономичен - 8 на сто градско, 7 и нещо извъградско

Последна промяна от L&R на Вто 31 юли 2007 20:24, променено общо 1 път.
L&R написа:подRomanZ написа: обаче не е особено икономичен - 8 на сто градско, 7 и нещо извъградско1л. разлика ....
е, не претендирам за идеална точност

- N1P0
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мойто поло е 1.6 75кс 96г. от 2 години го карам и със сигурност мога да кажа ,че си харчи 9-10л.
Поради тази причина реших да му сложа газова защото не харчи малко, оказа се ,че само газов инжекцион става. Ясно е ,че толкова пари не си струва да се инвестират за кола от 96г. Точно вече си мислих, че само на бензин ще се наложи да я карам, докато едно майсторче не ме опъти към един сервиз където само газ слагат и нямало недоволни. Реших да отида и ми казаха ,че няма никъв проблем да има с пластмасовите колектори все пак те слагат газови на бая колици в софия и са наясно с тези неща. Реших да им се довера и сложихме газовата бутилка от 40литра на мястото на рез. гума. Вече наближава година от както я карам на газ и всичко е ток! Разхода излиза между 10-11 литра. Все пак ненабира като на бензин но и на газ е достатъчна. От както сложих газовата коментара за пари-бензин е излишен, точно двойно по евтино е и мисла че си струва.
Това лято на морето изминах 1700км. и няма какво да кажа повече... :>
Поради тази причина реших да му сложа газова защото не харчи малко, оказа се ,че само газов инжекцион става. Ясно е ,че толкова пари не си струва да се инвестират за кола от 96г. Точно вече си мислих, че само на бензин ще се наложи да я карам, докато едно майсторче не ме опъти към един сервиз където само газ слагат и нямало недоволни. Реших да отида и ми казаха ,че няма никъв проблем да има с пластмасовите колектори все пак те слагат газови на бая колици в софия и са наясно с тези неща. Реших да им се довера и сложихме газовата бутилка от 40литра на мястото на рез. гума. Вече наближава година от както я карам на газ и всичко е ток! Разхода излиза между 10-11 литра. Все пак ненабира като на бензин но и на газ е достатъчна. От както сложих газовата коментара за пари-бензин е излишен, точно двойно по евтино е и мисла че си струва.
Това лято на морето изминах 1700км. и няма какво да кажа повече... :>
- Lizard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
да правят ги! и със обикновена газова става. Аз това лято във Варна се качих на едно такси 1.4 Вариант. Предполгам че беше APQ, щото каза таксиджията че е 99-00г. Вървеше си доста прилично колицата. И човека каза вече 100 000 и бил направил на газ никакъв проблем. Газовата му излязла около 600лв със клапи на колектора е да го пазят от детонациите. Каза че във варна в МЕЙ-то са му я слагали.
- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
Lizard написа:да правят ги! и със обикновена газова става. Аз това лято във Варна се качих на едно такси 1.4 Вариант. Предполгам че беше APQ, щото каза таксиджията че е 99-00г. Вървеше си доста прилично колицата. И човека каза вече 100 000 и бил направил на газ никакъв проблем. Газовата му излязла около 600лв със клапи на колектора е да го пазят от детонациите. Каза че във варна в МЕЙ-то са му я слагали.
Aйде стига глупости - клапи, кихалки и дивотии един милион! НА ПЛАСТМАСОВИ КОЛЕКТОРИ СЕ СЛАГА ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН! ИЗПИСАЛИ СМЕ ЕДИН МИЛИОН МНЕНИЯ ПО ВЪПРОСА! АМАН ВЕЧЕ ОТ ИЗПЪЛНЕНИЯ И ГЛУПОСТИ! ТИ, КОЛЕГА, ВИЖДАЛ ЛИ СИ КОЛА С ГРЪМНАЛИ КОЛЕКТОРИ, ЩОТО АЗ СЪМ ВИЖДАЛ И ПОСЛЕДСТИЯТА НЕ СА МНОГО ЛИЦЕПРИЯТНИ!
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”