кажете си мнението за моя труден избор vw polo но кое?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
martinvera
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

кажете си мнението за моя труден избор vw polo но кое?

Мнениеот martinvera » Съб 29 сеп 2007 16:47

Решихме да си купиме кола, като първоначално се спяхме на SEAT CORDOBA. След дълго обикаляне по автокъщи не намерихме нищо що годе читаво и се спряхме случайно да разгледаме едно VW POLO и много ни хареса.
Днеска ходихме отново на Горубляне и общо взето се спяхме на вариант 5 врати.
Най-много ни хареса едно от 10.1997 1.0i и пишеше с новия двигател.
Моля ви първо да ми обясните нещо за Новия двигател нещо?
Другия избор беше на едно Polo 98 1.9 дизел, според продавача на 120хил. км. :) :) . имаше едно 96год. 1.4 май моноинж. 3900лв. но нещо продавача беше "дай ще ти намаля цената със 100лв и го вземаи и не го гарай на сервиз че трябва да се вози с камионче и е СЛОЖНО."
Имаше още 2 които бяха читави горе долу (на външен вид - аз от коли разбирам колкото имам шоф. книжка и акъл да не пипам нищо т.е. ептен нищо) които бяха по 4500 а първото е 4800.
Какво ще ме посъветвате, да взема по евтиното и после разликата за ремонт или по скъпото и да се моля да е читаво.
Моля ви също така и за мнение дали да го карам в сервиз или мнение на друг човек също търговец на познат познат е достатъчно.
И ако може да ми препоръчате сервиз за диагностика преди да гупя ако е по добре.
поздрави на всички и ви благодаря предварително.

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Съб 29 сеп 2007 17:02

Макар и да прозвучи негостоприемно:

Искаш да ти дадем информация! А не си правиш труда да потърсиш предварително.
В този форум има поне 10 теми със същия въпрос като твоя и много подобни. Информациа бол изписали сме я 100 пъти.
Моля изплозвай търсачката и чак тогава ако нещо не ти е ясно или не намираш като информация питай. Иначе зако се хабим тука да пишем.

martinvera
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот martinvera » Съб 29 сеп 2007 17:22

за новия мотор има ли нещо писано и ако може линк а за негостоприемно не се коси.
Какво да търся като най вероятно не сте писали за точно тези четири коли май така си мисля :) а за "новия мтор" през 97 нищо не съм открил

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Съб 29 сеп 2007 19:37

Псано е много..и за дизелчето,и за 1,4.....Потърси поне....не че аз немога да ти постна линковете,ама ти имаш питане-потруди се малко :D :D :D
Сега сериозно-аз ЛИЧНО не бих си купил кола с 1000кубика мотор :!: .Няма значение дали е "нов","стар"....карам такава-върви си,ама едно изпреварване не можеш да направиш като хората....
за 1.4 моно-нямам представа-питай на лични някой колега с такова :!:
лично аз съм фен на нафтата,така че МОЯ избор би бил 1.9(с клима задължително!!!!)
Виж и темите за скоростните кутии :!: -тук съм чел за проблем с кутиите на Поло-поне това(и съединителя) можеш да провериш преди да дадеш парите!!!!
Тва е от мен
Успех!!!

martinvera
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот martinvera » Съб 29 сеп 2007 19:52

мерси за препоръката за дизела и аз се замислих но според мен тази колоа като я гледахме е на много повече км. _ от форума знам да гледам колани, също така и тапицерията и да си призная откроженно 1.9дизел 1998 година с регистрация каско, го, сменени консумативи и всичко е малко СТРАННО, защо някои ще направи всичко тава и ще я продава след два месеца, аз не бих освен ако не е бъгава и трябва да се отърва от нея; Утре сътринта най вероятно ще капарирам онова с двигател 1.0i (НОВИЯ МОТОР :) ) не че рзбрах кое му е новото като е 55hp. а в Руски саит прочетох че новия е 60к.с.
ПАК МЕРСи като я купим която и да е ше се похвалим:)

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Съб 29 сеп 2007 19:55

ти си знаеш.но пак те предупреждавам-покарай,превключвай скоростите,прецени съединителя-да не влезнеш с едни бързи 600лв :!: :!: :!: :!:

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Съб 29 сеп 2007 23:21

Мотора 1,0 е добър,работлив и икономичен стига да не си състезател.Ако караш спокойно като го настъпиш ще се изненадаш как върви но не очаквай чудеса ако се качите четири човека(първа скорост заприличва на втора),лично аз съм много доволен от този двигател.Новото му е че е пълен инжекцион.Успех и да се похвалиш.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Re: кажете си мнението за моя труден избор vw polo но кое?

Мнениеот myrshavija » Нед 30 сеп 2007 6:19

Вероятно ще прозвуча грубо, но КЪДЕ СИ ТРЪГНАЛ?
Ако имаш намерение днес/утре да купиш кола - откажи се. Защо ли?
Първа грешка:
martinvera написа:... Горубляне ...

Втора грешка:
martinvera написа: ... новия двигател ...

Трета грешка:
martinvera написа: ... според продавача на 120хил. км. ...

Четвърта грешка:
martinvera написа: ... продавача беше "дай ще ти намаля цената със 100лв и го вземаи и не го гарай на сервиз че трябва да се вози с камионче и е СЛОЖНО." ...

Пета грешка:
martinvera написа: ... аз от коли разбирам колкото имам шоф. книжка и акъл да не пипам нищо т.е. ептен нищо ...
плюс това
martinvera написа: ... ДАЛИ да го карам в сервиз или мнение на друг човек ...
равно на "набутах се".

Ако беше си направил труда да прочетеш отзивите за горубляне по автофорумите, и изобщо темите за купуване на кола, нямаше да питаш за нито едно от гореизброените неща. Има едно "ръководство" за купуване на стара кола, май от Вертер от АудиФорума беше - доста е разпространено в мрежата, опитай да го намериш.
Сега пак за Горубляне - НЕ СИ КУПУВАЙ КОЛА ОТ ТАМ! Може би там има и нормални търговци, но голямата част са мошеници и единственият начин да не успеят да те прекарат е да си водиш по-голям мошеник с теб за съветник.
Много неща още може да се кажат за купуването на употребявана кола, но мисля, че е добре да отделиш една седмица в четене на отзиви.
Последен съвет - купи си кола от автофорум, където можеш да проседиш историята на колата и да получиш реални отзиви за продавача. Аз гледах, избирах и съм 2к назад след като я купих - за ремонти, които на пръв поглед не се виждат и докато не покараш 4-500км не се показват.

Потребителски аватар
pafaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pafaka » Нед 30 сеп 2007 10:37

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=13150

това трябва да е ръководството, за което колегата говори горе....когато тръгваш да си купуваш кола .. Успех и дано намериш нещо читаво!

martinvera
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот martinvera » Нед 30 сеп 2007 10:52

Благодаря ви коледи, много сте точни и бързи;
Днеска сутринта с един от тези които :

"Сега пак за Горубляне - НЕ СИ КУПУВАЙ КОЛА ОТ ТАМ! Може би там има и нормални търговци, но голямата част са мошеници и единственият начин да не успеят да те прекарат е да си водиш по-голям мошеник с теб за съветник. "

И си купих SEAT IBIZA 1.4i SE - 1997год., със всичко без климатик за 1000лв по малко във същото състояние като полото за което ходихме да гледаме, човека от които го купихме му се доверих защото е препоруъчан и изпитан вече :). Всъщност купих я от него и колата е на 82хил. според него, но и на 180000 да е добре изглеждаше.
Сега вече сме горди собственици на СЕАТ КОРДОБА 1.4mi 1995 i СЕАТ Ибиса 1.4i 1997. дано и тази да е читава като КОРДОБАТА, а с разликата от 1000лв. ще я стегна и понаправя.

Поздрави от мен и утре ще сложа снимки>
[/list]

Потребителски аватар
pafaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pafaka » Нед 30 сеп 2007 11:26

честито за придобивката !!
кажи сега кога и къде да дойдем да почерпиш .... :drunk :beer

Потребителски аватар
KOCMOC
Автомобил: VW PassaT B5 комби
Двигател:

Мнениеот KOCMOC » Нед 30 сеп 2007 12:02

pafaka аз бая време го търсих тва ма добре че си ти ,че иначе ..... нз
пффф и както се бях засилил от Горубляне да зимам кола ,маи няма да е от там. :roll:

И ПАК ДА ПИТАМ ЗА ЛЕПЕНКА НА ФОРУМА :oops: :oops: :oops:

Потребителски аватар
pafaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pafaka » Нед 30 сеп 2007 12:21

Потребителски аватар
KOCMOC
Автомобил: VW PassaT B5 комби
Двигател:

Мнениеот KOCMOC » Нед 30 сеп 2007 22:45

мерси за стикерите,ще треа да се измисли нещо за 2 лепенки :)))
бе колеги искам така да кажете ако зема поло с Имобилайзер дали + или - ,защото баща ми нещо го е намразил от както имаше РЕНО :evil: та ще сгреша ли ако зема такова :)
Мерси !

martinvera
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот martinvera » Пон 01 окт 2007 18:42

днеска вече официално купихме колата SEAT IBIZA 1.4i AEX 03.97
КОНСТАТАЦИИ:
1. Външно - боя, ламарна, брони и т.н. много добре като за 10 годишна кола; Не е пребоядисвана и естествено си има кусури но по добре така отколкото пък съвсем като нова;
2. Само един ключ, без централно и аларма (аларма сложихме +135лв - неква с код и имобилаизер :( )
3. При 60-70км/ч се усеща едно завиване леко надясно - вероятно за реглаж на предницата но къде е въпроса?
4. Двигател за сега О.К. много е добре и сравнен със 1.4моно на Кордоба този е поне +10магарета отгоре. задължително ще сменям Ангренажен ремък и ролка - КЪде и колко струва е въпроса;
За маслото ни казаха че е на 6месеца и на 5000км и можеби 6те го сменя след зимата.
5. Съединител, много бързо зацепва и направо изпускам колата ако се заплесна но за байр е супер. До сега съм карал дизел :). Дали е за смяна незнам и къде да го проверя и колко струва също;
6. Лампичката на левия габарит НЕСВЕТИ - или са я намокрили при миенето на двигатела или е отишла - ще ми я сменят в сервиз, а съм строителен инженер и не разбирам от коли а от сгради.

Иначе салон и други неща без забележки.

Търся две стоманени Джанти за да сложа Зимни гуми н тях посъветваите ме от къде и горе долу за цена.

Заредихме на ЕКО 95+ и съм доволен върви добре.

Моля Ви ако можете да ме посъветвате по мякои теми от тези горе.

И мамицата му ключ, оказа се с ЧИП а за кво ми е този ЧИП НЕЗНАМ, знам че ми искат 85лв за втори.

Казаха че може без чип 20лв, но мяма да запаля двигатела, а незнам дали ми трябва този чип.

СТИСКАИТЕ ПАЛЦИ ДА Е ЧИТАВА ЧЕ ЖЕНАТА ЩЕ Я КАРА И ВСЕКИ ПРОБЛЕМ ЩЕ ИМА ДА МЕ ТОРМОЗИ:)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”